Kristiansand

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Christiansand
K-Town
Buddy Jesus.jpg
(byvåpen)
«Navnet Jesus aldri blekner»
Christiansand.jpg
Land Norge
Fylke Vest-Agder
Innbyggertall rundt 70 000, medregnert bydel 4 og Hirtshals!
Offisielt språk Nynorsk
Styreform Bibelen
Ordfører Patrick Svendsen
Varaordfører Julius
Bystatus år 0

«Å kannibalane de diska opp me gryder å me kar, me gullerøddå, kålerabi å persille.»

- Mette-Marit etter en utenlandstur

«Blækksprud! »

- Kristiansander

«Sænd mæ rægan! »

- Kristiansander

«Æ liår å være på fiskæbrygga! »

- Kristiansander

«Ska vi ud i bådæn? »

- Kristiansander

«Å ædde me dæ, di padde?»

- Kristiansander

«Javell, se de!»

- Kristiansander

«Æ se dæ på markens i kveld»

- Kristiansander om Markens

«Æ liår å ronse»

- Barn i Kristiansand

«Kage og is ær de bæste som fins på joren!»

- Kristiansander

«Hallo Arendal!»

- Forvirret rockeband på konsert i Kristiansand

«Hva het han rakkeren som presiderte over "Skrekkens Hus" for 35 år siden? Han kan ikke være halvveis i 70 årene, og må leve enda. Hvis en hippiesanger bor i hans nabolag, kan vi fremskynde karrieren til den rette vedkommende.»

- Britisk etterretning om Nicole Seibert

Kristiansand er ofte referert til som del av bibelbeltet, men jeg tror de mener bilbeltet.

Kaos på E18, typisk bilbeltefenomen.

Byen er og preget av politikere som tror at det å legge en ny bussrute igjennom byen vil lette på trykket på veinettet..

Historikk[rediger]

En gammel sandstrand som en dansk tulling ville ha megabeachparty på for 400 år siden, "festen" har i de senere år blitt kalt for Quart festivalen, en musikkhappening som ikke næringslivet i byen gidder å vedlikeholde til tross for dritstore inntekter hele uka strandfesten forekommer, i 2009 ville noen overta strandpartyet, de forsto ikke at man da trenger mer område en en bitteliten bystrand....

Kultur[rediger]

I Kristansand pleier de og gå med smurfeklær og de har oftest en fisk på hodet. grunnen til det er at alle er smurfefan og alle elsker hodegratinert fisk. I alle helligdager danser de en dans som heter pipopipopipo. Da hopper de opp og ned i ca 5 minutter imens de synger nasjonalsangen til Tunisia.

Musikk[rediger]

I Kristiansand finner man høyskolen for høyere utdannelse innen musikk, nærmere bestemt rytmiskmusikk, sånn mudikk som gjerne har med kubjelle og althorn. Man er ganske flink hvis man har kommet inn der. Men dette gjør også at alle lærere i Agder innenfor alle instrumenter enn den elektriske gitar, bor i Kristiansand, og da må alle elever dra den hersens lange vegen til Kristiansand i dårlig luftede busser.

Sørlandets eneste jazzklubb holder også til her. ADVARSEL.

Flyfoto av den flotte sørlandsbyen, med de karakteristiake gatene.

Sørlandsviser[rediger]

Kristiansand har som de fleste andre byer, tettsteder, bygder og liknende sine egne sanger og viser som med tiden har blitt til såkalte nasjonalsanger for området. De kanskje mest sungne sangene i Kristiansand er: Æ ser dæ på Markens i kveld, Reinert me beinet og Elleve mann med bein av stål. Et flott eksempel på sørlandsvise, siste varset av Reiner med beinet: Ja no sånt no vakje edanes, det skjønte de så klart, som kunne dele se i bede som de ville, å det ruktes rondt på øyane det va jo ikkje rart, at folk fra Sørlande de smage rekti ille.

Quart-festivalen[rediger]

Da Christian Quart besøkte byen i 1685 mente han det var mangel på liv og stemning i byen og grunnla derfor Quart-festivalen.

Urinering[rediger]

Kristiansandere har en forkjærlighet for urinering i det fri, i motsetning til polakker som gjerne driter litt i det fri også. Forskjellen er at polakkene ikke blir bøtelagt for sine aktiviteter.

Kristiansandere er Norges flinkeste folk til å bli tatt i offentlig urinering, tightsmannen holder den offisielle rekorden på 666 ganger på ett år.

Kristiansand har og i den senere tid fått mange flinke gateselgere som tilogmed tar betalt selv uten at du har kjøpt noe av dem, de kaller seeg for noe på R og slutter på OMANERE, eler tidligere kalt sigøynerpakk. de kjennetegnes på kveldene av å påstå at de ikke ahr hverken bein, armer eller kjønnsorganer, men selger gjerne både den ene og den andre tjenesten så lenge du kjøper en rosa Cowboyhatt med plysj og noe blinkendes blingbling på.

Sentrum[rediger]

I motsetning til de fleste andre norske byer, er ikke sentrum i selve Kristiansand by, men Sørlandsparken. Dette er stedet alle [[østlendinger] tror er Dyreparken... Det er butikker i sentrum også, men det går flere busser til Sørlandsparken. IKEA komme[r også hit en gang, innen 2075 etter kommuneplanen] til Lillesand, like utenfor Sørlandsparken. Men som alt som bygges i Norge forsinker det sikker litt, kanskje et par år.

Bussen[rediger]

Det er ikke sjeldent bussen mangler et hjul...

Det er planlagt å gi bussen i Kristiansand få et eget kapittel her. Bystyret vedtok en plan for å skrive dette kapittelet, men det viste seg at den sluttet å fungere og deretter har man bare tatt livet som det faller seg. Vi beklager forsinkelsen enn så lenge.

Dyrest i landet[rediger]

De viktigste rutene som går ofte, gjør alt for å ikke gå etter noen ruteplan selvom de vistnok har dette, det antaes at den bestemmes av mengden banan og kaffi(karsk?) sjåføren(e) har gafla i seg før de gikk på jobb. På de resterende rutene må man bare håpe på at det er den riktige bussjåføren, ellers kan du risikere en ufrivillig sightseeing langt ute i ødemarken, Tveit. Det er også en viss sjanse for at bussjåføren bare bestemmer seg for å ikke stoppe, skulle uhellet være ute bør du ikke si fra til sjåføren da du kan risikere å få et balltre opp i det aller helligste da det ses på som en hets å si at sjåføren ikke forstår hva stopp betyr. De gule bussene har en sterk tendens til å ha egenskrevne trafikkregler hvorav de har påkjørsrett uavhengig av hvor de er, hvilken fartssone de er i og om de faktisk har vikeplikt i følge skilting. i enkelte tilfeller kan man oppfatte bussene som stjålet ettersom de blir forsøkt som rallybiler, uavhengig om det er 500 eller 2 passasjerer, jo fler jo mer rallykjøring, til info er ikke de gule stengene inni bussen veltebur, de er der for å kunne løsne hvis bussen skulle kræsjoe og dermed invalidisere flest mulig slik at de er sikret mange rullestoler på bussene i fremtiden.

De store stedene rundt Kristiansand[rediger]

 • Roligheden - største pornoindustri i landet i regi av UiA.
 • Høietun - Ligger over Mosby, beboerne er kjent for å kjøre i skogen og over den gedigne Fartshumpla for å komme seg hjem, enkelte kommer ikke over uten å måtte bytte bil fra hver side av humpla.... som om ikke det var nok, kommer det nå 5 nye...
 • MOSBY - Rundkjøringa mellom Torridal og Evje
 • Tveit - Flystripe med fulle bønder og en nedlagt sivilforsvarsleir
 • Birkeland - plassen man må kjøre hver gang en full polakk har velta på E-18 mellom Lillesand og Kristiansand
 • Hånes - Landets største sektsamling foruten om Vennesla og Hønefoss
 • Evje - eller "rånestripa"
 • Flekkefjord - også kalt 4 hus og 2 bensinstasjoner oppå en brannsatasjon i en fjord
 • Jæren - også kjent som traktoreggenes opprinnelsessted
 • Lund - kjent som dyrest i agder tross rævdårlige leiligheter med for mange ekstra hybelbeboere og dophuer til nabo.
 • Valle kommune - ikke spør om noe som helst, kjør FORT videre på RV 9 i den retningen du absolutt må!!!
 • Torridal - veikryss hvor man kan kjøre over Møheia(kulia) eller til skumle MOSBY!!!
 • Holum - ligger inni skauen, oppholdsted til pelle kanin og hans Sierra med cossievinge pålimt med biltemasilicon
 • Søgne - Sørlandets Jæren
 • Nordkapp
 • Nodeland en dal full av ingenting! Innavl forekommer som oftest!
 • IvelandGull og grønne skoger! og et par traktorer
 • Slettheia haug på høyde med Tinnheia og Koboltveien. motart til koboltbarna bor her. obsobs, gjengutstyr og tattis er farlige ting her!!! bmw og schpaa kan forekomme på de øverste høyder.
 • Mandal som beskrevet, et utfall av at Chuck Norris prøvde å gjøre et nytt kung fu triks.
 • Voiebyen - egen "by" hvor alle er lizzomrike, har en avart kalt andøya eller fjottøya hvort man betaler 5 mill for å kunne se naboen drite på dass mens man spiser frokost (en smule trangt mellom de fanzy 20 kvm husene)
 • Vennesla - Her finner du blant annet kjente personer som Stian Blankenberg og bybroa
 • Høvåg Stedet med flest Harry folk.
 • Vigeland - og kjent som opphavet til hele Norges plage, nemlig Nynorsken.... lenge brenne.. (de skjuler seg under vigeland for å ikke bli kalt for sør-audnedal som de egentlig heter)
 • Lillesand - Stedet som har identitets problemer, og ikke greier å bestemme seg for Grimstad- eller Kristiansands dialekt, har skapt seg et eget cowboyområde, er nå utelukket fra E18, noe Lillesandianere ikke tar med godt mot, derfor har de plassert en skummel "kunstting" som blinker i forskjellige farger der man kan være uheldig og forville seg ned til Lillesand.
 • Justvik - Der Adolf Hitler vokste opp og lærte ungdommer om hvordan man ble nazist.
 • Fagerholt- Der alle de søte englebarna bor, og alle er snille og hyggelige.
 • Gimlekollen- (Kaksekollen) Der alle kaksene bor, og alle har ferrarier og luksushus. Kollen er på toppen av K-town, så alle kaksene kan se ned på de fattige på Lund. Alle barna får en million i ukelønn av staten. Kollen-folket slipper å betale skatt og andre unødvendige avgifter. Hvis du ikke har Louis Vuitton som skolesekk, men for eksempel no så fattigslig som Ralph Lauren, blir du sett på som fattig. Rolex klokke er et must.
 • E39 - Der man aldri får sjansen til å kjøre.

Hvis du ikke er venn med Bill Gates så har du ikke noe her å gjøre. Hvis du blir oppdaget på kaksekollen uten et ID-kort som tilsier at du er milliarder, blir du direkte sendt med privatjetfly til NAV.

Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!