Krok

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk


Ordet krok har i det norske ordelag mang en betydning. Selve ordet krok kom ikke i sirkulering før i år fjortenhundre-og-pil-og-bue. Siden da har det florert med forskjellige forstavelser og betydninger.


Fiskekrok[rediger]

Fiskekroken brukes hyppig av ihuga sportsfiskere til å torturere det meste av dyr som er å finne under havoverflaten. Den mest populære metoden er å lure byttet til å tro at foran den venter en liten godbit. "Godbiten" er egentlig noen vel kamuflerte fiskekroker. Byttet sluker agnet og får innsiden av munnhulen perforert av kroker med mothaker nanosekunder senere. Byttet dras så på land hvor sportsfiskeren ler av byttet han har fått. Hvis byttet er meget heldig kan det hende det blir fisket av en rekreasjonsfisker, fordi de hiver som oftest byttet ut i vannet igjen.Fiskekrok.jpg


Sofakrok[rediger]

Sofakroken er den desidert viktigste plassen i heimen, især for menn. Her har mang en sliten sjel funnet igjen roen etter en slitsom dag. Det er for det meste menn som bruker sofakroken som den er. En funfact er at kvinner flest avskyr sofakroken og prøver febrilsk å dekke den til med forskjellige fargerike puter av ymse kvalitet. Menn er ikke så glad i puter i sofakroken, de tror nemlig at puten er ute etter deres sofakrok. Derfor dytter menn putene ned på gulvet for å vise dem hvem som er sjef. Kvinner som er i samboerskap med menn tilbringer derfor det meste av fritiden med å plukke opp puter fra gulvet. Det har også blitt rapportet flere hendelser av sofagris i sofakroken.

Sofakrok.jpg


Armkrok[rediger]

Armkroken, også kalt menneskets beste venn, har eksistert like lenge som mennesket selv. Armkroken er som poteten, den kan brukes til alt. Det første en armkrok ble brukt til, var til å holde fast en kompis som man ga kokos. Det andre armkroken ble brukt til, var å trøste kompisen hvis kokosen gikk for langt. Man trøster med armkroken ved å slenge den rundt nakken til kompisen og beklager ved bruk av munnhule og talebånd. Senere har armkroken fått forskjellige oppgaver, alt fra å ta kvelertak til å underholde med fiselyder. Nå i nyere tid har armkroken fått en riktig så koselig misjon, nemlig å bli brukt som sovepute. Enkelte mennesker i dag får ikke sove uten denne sterke og barske armkroken ved sin side. Derfor er det dessverre mange enslige som ikke får sove. Heldigvis er hjelpen nær. Nå kan man bestille en spesialsydd armkrok fra kina som garanterer nattesøvn i millenier.

Armkrok.jpg


Slepekrok[rediger]

En slepekrok er nok tidenes morsomste ord. Bare hør på hvordan ordet sleeeper seg når man sier det sakte: eeeen sleeeepeeekroook. Slepekroken brukes da mest til å trekke en tilhenger, men det har blitt observert mang en varierte saker og ting som også har blitt hektet på. For det meste er det småbarn som er blitt observert, men også fyllefanter, rattkjelker (dog med småbarn klamrende fast for harde livet), hunder, gammeltanter, stuebord, kaffekjeler, sykesøstre, avisbud og skrikende svigermødre til allmenn forlystelse. Du kan hekte det meste på slepekorken og ha det vanvittig artig. Det artigste du kan henge etter med er nok presenning (anbefales ikke brukt på grus da dette resulterer i ødelagt presenning og grus i sprekken).

Slepekrok.jpg