Krykker

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk


Krykker er en oppfinnelse som stammer fra england rundt 1930. Sir Winston Churchill er den en av pionerene bak dette motefenomene. Krykker er sett på som et status symbol på lik linje med Bling, Anorexia og Potet, som alle er forbeholdt kjendiser og rike. Det finnes mange dårlige forsøk på å lage kopier av krykker med mindre suksess, Gåstaver er et godt eksempel.

Gåstaver-bakrfa.jpg

harry copi

Historien[rediger]

I england rundt 1930 var polo en ny og voksende sport, det var der Sir Winston Churchill så potensialet til stokken de spillte med. Han så fort fordelene med å ha en stokk/krykke til dagliglivet. Hans Ide ble realisert da han kom i kontakt med oppfinner Thor Heyerdahl. Etter kort tid ble visjonen realisert. Krykker spredde seg blant adelen, kjendiser og rikmannsfolk i hele Europa. Krykkene ble brukt til å slå vekk fattigfolk, tjenere, disiplinere barn o.s.v. Det var ikke før 1945 at krykker fat et hjem i sporten. Flere kilder viser til at sporten Krikkit, Krykk-it som det da het, ble funnet opp da Josef Stalin brukte krykkene sine til å slå Poteter. Denne luksus hobbyen ble straks en hit.

Dagens bruk[rediger]

I dag har den amerikanske rap kulturen tatt over krykkemarkede og 67% av alle krykker blir solgt til kjentter rappere. Rap/Hiphop artistene refererer ofte til krykker i tekstene med bruk av slengnavnet Crack.

Rihanna-crutches-beverly-hills.jpg ekte krykker

Kopier[rediger]

Gåstol: Laget av late Amerikanere

Rullestol:Laget av feite Amerikanere

Gåstav:Laget av fattige folk som ikke har ski

Skistav:Laget av fattige folk som ikke har sko

Stokk:Den laveste form for hånd holdt verktøy


Som våpen[rediger]

Crutch.jpg bruk av krykker med stil, forførende med dødelig. Kvinner og men brukte og bruker krykker i duel, dette er den beste måten å løse uenigheter på.