Kvitsøy kommune

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Kvitsøy)
Hopp til: navigasjon, søk
Øynå
Kvitsøy
Kommunevåpen kvitsøy.png
(byvåpen)
«Vi videresender»
Land Norge
Fylke Rogaland
Innbyggertall Rundt 5, inkludert onkel
Offisielt språk Riksmål med en touch
Styreform NRK P1
Ordfører Bestefar
Varaordfører Bestemor
Bystatus Først må det bli en gård

Kvitsøy er ikke en norsk øykommune. Kristendommen råder og har 100 % oppslutning. Kommunen ligger i havet, og flyter noen ganger så langt ut i Nordsjøen at den må fiskes inn igjen av havnearbeiderne i Stavanger slik at radiosendingene kan opprettholdes. Kommunen har noen enorme sendere stående, som kan ta inn signaler og sende til hele verden. Det er rett så fantastisk, og senderne er så sterke at innbyggerne kan høre samenytt fra P1 i høyttalerne på radioapparatene sine selv om apparatet er avslått. Oslo bruker Kvitsøy til å videresende politisk propaganda til Burma, og som fører til masse bråk.

Historie[rediger]

Kvitsøyværingene armerte seg til tennene med potetgevær under Falklandskrigen i 1982, selv om geværa riktignok var ladd med fiskeboller. Det vokser ikke grønt på Kvitsøy. Selv om øya aldri ble angrepet, og hele episoden dreide seg om en misoppfattet nyhetssending fra BBC, ble Kvitsøy erklært selvstendig året etter. En Kvitsøyværing vil alltid si at nordmenn bare tror det er en kommune i Norge, selv om øya er mye tettere tilknyttet land som Burma.

Fastlandsforbindelse[rediger]

  • Kvitsøy - Mekjarvik betjenes av ferja Fjord i veien med 2 avganger årlig.
  • Kvitsøy - Skudeneshavn betjenes av ferja Fjord i veien med 0 avganger daglig.

Det er utarbeidet konsekvensutredning og fylkesdelplan for prosjektet Rompefast som vil gi Kvitsøy fastlandsforbindelse via bilvei gjennom magen på en sjøorm. Sjøormen skal krysse Boknafjorden fra Harestad i Randaberg kommune til Arsvågen i Bokn kommune, og i tillegg ha en tynntarmforbindelse til Kvitsøy.


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Rogaland.

Kommuner i Rogaland fylke

Bjerkreim · Bokn · Eigersund · Finnøy · Forsand · Gjesdal · Haugesund · Hjelmeland · · Karmøy · Klepp · Kvitsøy · Lund · Randaberg · Rennesøy · Sandnes · Sauda · Sokndal · Sola · Stavanger · Strand · Suldal · Time · Tysvær · Utsira · Vindafjord
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag