Kygo

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Kygo, Kyrre blant venner, er en Norsk-Bergenser, DJ og stilikon og lider av capsen feil vei-syndromet.

Oppvekst, barndom og gjennombrudd[rediger]

Kyrre (ingen klarte å huske etternavnene hans, så i fødselsattesten står kun fornavnet oppført), eller Kygo som han også kalles, ble født. Allerede før han var fylt ett år, hadde han lært seg å gå med capsen feil vei. I ettårsalderen lærte han seg å trykke på "play" på farens stereoanlegg og hans unike kombinasjon av disse talentene gjorde at foreldrene straks søkte han inn på den berømte IPA-skolen i Liverpool. Siden ettåringer ikke får drikke IPA, selv ikke i England, ble dette avslått. I stedet hyret foreldrene inn en pianolærer, sånn at guttungen hadde noe å falle tilbake på, dersom han en dag skulle komme i fare for å gå med capsen rett vei.

Kygos ordentlig store gjennombrudd skjedde når han var 16 og var på sin første fest. Noen spurte Kyrre, som han fremdeles ble kalt på denne tiden, om han kunne sette på en sang. Det kunne han. Etter å ha kjedet festdeltakerne med timevis med Bjørn Eidsvåg, Sissel Kyrkjebø, Vamp og Coldplay, fikk Kyrre etter hvert ukentlige oppdrag som DJ, stort sett på eldresenteret i nabolaget, der han også fungerte som huspianist og vernepleier.

Etter en BOB-ulykke når Kyrre var 18, endte han opp uten tenner. Han klarte ikke å uttale Kyrre ordentlig, og det var på denne tiden han begynte å introdusere seg selv som Kygo. Dette skulle likevel medføre et år i Forsvaret. Enda han var tynn, ble han enda tynnere, og måtte skrive en TS. Han var blitt så kraftig tynn at svenskegrensen kom ham halvveis nærmere. Han måtte skrive følgende svar på sin TS:

  • Tapt/skadet: Cirka en tredjedel av en norsk kommune.
    (gjort for å rette på hendelsen) Jeg skriver denne setningen per skrivende stund, og snart er dokumentet ferdig.

Kygo måtte spise kake helt til grenselinjen gikk tilbake til sin opprinnelige plass, men svenske myndigheter ble pottesure over økte tannlegeutgifter i sitt nye område, og gav oss tilbake hele dritten.

Kygo får seg manager[rediger]

Etterhvert ble DJ-oppdragene så mange at det gikk ut over skolegangen. I tillegg hadde Kygo begynt å skrive egen låt. En dag tok han mot til seg, i en alder av 21, og fortalte moren at han ville satse alt på musikken og livnære seg av å trykke på "play". Moren ble kjempeglad, men satt to betingelser; For det første måtte Kygo love å alltid går med capsen feil vei når han opptrådte offentlig og for det andre måtte han begynne å snakke Fana-Bergensk. Ingen vet helt hvorfor moren satt disse kravene, men Kygo sverget på å holde morens regler. I hvert fall frem til han ble myndig. Eller kjønnsmoden.

Behovet meldte seg også for en manager. Kygo brukte så mye tid på å lære seg å trykke på "play" med bind for øynene, at han ikke hadde tid til å administrere all logistikken rundt sine egne opptredener (i realiteten bare å kjøre stereoanlegget sitt fra eldresenteret og hjem igjen) lengre.

Han forhørte seg først hos Erik Bye, men det viste seg at han ikke hadde tid, da han hadde bestemt seg for å vie resten av sin karriere til å være død.

Etter mye om og men, endte unge Kygo opp med en manager han hadde møtt på internett. Han kalte seg bare "Gud" og lovet Kygo at om han bare tilba han 5 ganger daglig, skulle han sørge for at karrieren hans skjøt fart. Kygo hadde egentlig ikke tid til å be 5 ganger om dagen, siden han var opptatt med å eksperimentere med alternative måter å bruke caps på, men lot seg friste av lovnaden om en fremgangsrik karriere.


Kygo gir ut en sang[rediger]

Takket være Guds hjelp, fikk Kygo platekontrakt og ga ut sangen sin. Ingen vet helt sikkert om Kygo har gitt ut flere sanger, eller om det bare er den samme som har blitt ut flere ganger men faktum er at alle singlene hans, til tross for at de hørtes helt identiske ut, solgte i hopetall. Kygo fikk trykke på "play" foran flere tusen mennesker på én gang og fikk for alvor kjenne på nervøsitet.


Kygo blir motedesginer[rediger]

I en alder av bare 25 år, debuterte Kygo med sin helt egen motekolleksjon, som utelukkende bestod av capser som var spesialdesignet slik av de kun kunne brukes bak-frem. Disse kom i 50 varianter av grå og hele beholdningen solgte ut på kun noen få tiår.Fem år etter at capsene kom ut kom hans selv sydde gensere

Kygo i fremtiden[rediger]

I en alder av 30, gir Kygo ut en ny låt. Den høres mistenkelig ut som den forrige. Noe seinere lanserer Kygo sin egen sjokolademelk, badmintonracket, shampoo og knebeskytter. I 2020 åpner Bergen kommune i samarbeid med Bård Ose, Fana Kulturhus, NRK Hordaland og Einar Gelius Kygomuseet i Bergen. Her stilles objekter som Kygos første caps, Kygos første stereoanlegg, den opprinnelige "play"-knappen og Kygos førerkort ut, for alle som er interessert. Museet blir en stor suksess for alle involverte, men legges ned etter bare et halvt år fordi det ikke hadde hatt en eneste besøkende.

Kygo skaper også kontroverser med sitt første mobilspill, Ky-go!, et interaktivt multimediaspill der spilleren må bevege seg rundt utendørs og fange små miniatyrutgaver av Kygo. Spillet ble fort en farsott blant barn, unge, Venstrepolitikere og Kygo-fans over hele verden. Overvektiges landsforbund reagerte kraftig og mente at en hver for for stimulering og oppfordring til fysisk aktivitet av denne typen, ødela rekrutteringen til forbundet. Kygo svarte på kritikken med å lansere burgerkjeden McKygo's og stresslessen Kyrre, sistnevnte i samarbeid med IKEA.


Kygo i media[rediger]

Flere medier, kanskje først og fremst Fanaposten og NRK Hordaland, har omtalt Kygo opptil flere ganger.

Da Kygo ba om lønnsforhøyelse, var han anklaget av sjefen for griskhet. Kygo påpekte at Radio Soft ikke måtte spille en av hans sanger. Sjefen ble hvit i ansiktet, og skjønte at anklagen var uberettiget. Det skjedde følgeligt at Radio Soft ble priset vekk fra å engang tenke på Kygo, så de nevner ham aldri. Kun dine lisenspenger tar seg råd til å spille hans musikk.


TIL SKATTEBETALERE I NORGE Artikkelen er en indirekte resultat av dine skattepenger. Betal din skatt med glede, og Kygo i bakgrunnen. Gudforby at du liker Paul Van Dyk.