Lønn

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Et lønnetre.

Lønn er en tresort som finnes i store deler av Europa.

Kjennetegn[rediger]

Lønnetreet er et relativt rikt tre, kjent for sin lukseriøse livsstil. Blant annet bruker det helikopter for å spre frøene sine. Det er også lett gjenkjennelig på de store bladene, som gjerne omtales som lønningsslipper.

Bruksområder[rediger]

Treplantingsaksjon[rediger]

Lønnetreet har vært brukt i en stor treplantingsaksjon de siste 15 årene. Istedet for penger har de fleste arbeidere i Norge fått en lønn av arbeidsgiverne sine én gang i måneden. Lønnene, som fortsatt bare er små spirer, leveres i en spesiell type poser kalt lønningsposer. Deretter er det opp til arbeiderne å plante lønnene i hagene sine, og det utleveres premie til den som har høyest lønn.

Flere feminister har reagert på at menn og kvinner får utlevert like høye lønner, til tross for at kvinner har større problemer med å bære høye lønner med seg hjem. Også enkelte fremtredende politikere har den siste tiden tatt til orde for at kvinner skal ha førsteprioritet på de laveste lønnene.

Inspirert av denne treplantingsaksjonen har Gud bestemt at alle prester skal være tilsvarende gartnere når de dør. De skal få sin lønn i Himmelen som de skal dyrke og ta vare på.

Lønn i historien[rediger]

Den fattige Jomfru Maria satt i et lønnetre da hun fødte Himlens Kongesønn.