Løten

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen er delvis beskyttet
Du kan bare redigere den ved å logge inn eller registrere deg.
Padlock aj ashton 01.jpg


Løten er hjemplassen til Cowboy-Laila, og bostedet til Ole Ivars og er et sted midt mellom kysten og Sverige. Øverste høvding Lauttin bor i sitt gyldne ørnerede øverst i bygda. Han styrer med jernhånd og et schtaaag ! Alle som motsier han blir øyeblikkelig sendt til straffearbeid på LUS (Løten ungdomsskole)

Hvis noen blir anklaget for noe ulovlig blir de øyeblikkelig dømt uten rettgang.

Historikk

Stedet oppsto under 2. verdenskrig da man skulle lage en fangeleir for arbeidere. Alle de kvinnelige arbeiderne ble brutalt forgudet av nazistene.

Etter pultost aksjonen i år 2000 har Løten vokst til den største byen i Norge. Dette har desverre ført til helt lovløse tilstander med mye hjemmebrenning. Det konsumeres ikke mere hjemmebrent noe annet sted i verden og er et av få steder som har eget spritutsalg.

En av de siste som ble henrettet her i landet opplevde det nettopp i Løten. Han uttalte etterpå at det var en minnerik opplevelse for resten av livet.

Geografi

Kommunen er delt opp i hele fem - 5 - forskjellige områder:

Ingen av folka som bor i området er normale.

Verdens største innsjø, Rokosjøen, ligger også i Løten. Selve sjøen er like stor som Egypt og fisken som lever her er verdens farligste, nemlig gjedda som med sitt 30 cm brede gap kan slukke et menneske på 20 sekunder.

Urbefolkningen

Før WW2 het kommunen Nordbygda og var hjemplassen for Neandertalene. Under okkupasjonen ble de jaget opp i skauen av tyskere på flukt fra de fryktlige bruksingene. Siden den gang har de bodd oppi skauen. Det siste noen har hørt fra den er "Hoorharr grr grr ugh." Ingen vet nøyaktig hva dette betyr.

I 1940 ble det pultost plikt i hele Nordbygda, dette var for å skremme bort russerne når dem invaderte landet. Pultost plikten ble først opphevet på midten av 80 tallet da moskva marit la inn forbud om å pule ost. Moskva marit bor i nordbygda og er et av de største forbildene i bygdas historie.

Ordtak

Kjente Løten ordtak:

 • Ugh ugh rharr
 • Drekke, pule spy å sløss. Løten gutta der er øss
 • Vi er itte sjuke, vi er bære fra bruke'!!
 • Vi tala itte brett og løten er itte bondeland

«Fitte er fitte, samma om det er a moskva marit el itte.»

- Løteungdommens slagord

«Langt å gå, aldri fitte å få.»

- Livsmotto for en som bor i Nordbygda

Sport i Løten

 • Speiderbevegelsen: Den kjente nasjonalidretten i Løten
 • Fotball: Den sporten outsiderene driver med
 • Drekke : Første mann til å drikke seg full på utblanda Pesi Max og vann! Kan føre til høyre status "in the gang" og respekt hvis du vinner. Mest utbredt blant 13 åringer, 14 åringer og enkelte tilfeller.
 • Orientering: Den sporten der man flyger rundt i skuen oppi Nordbygda
 • Riding: Riding er spekepølserally på det hardeste! Skjønner ikke poenget med å ri på maten når man skal spise den på brødskiva for. eks.
 • Råning: Hjernedødt og tidsfordrivende sport der det er om og gjøre å tiltrekke seg mest oppmerksomet fra fjortiser.Ofte sett med Volvo, eller traktor, sirklende rundt LUS(løten ungdomsskole) ved 14.00 tiden. Hvorfor akkurat på dette tidspunktet er ukjent, men det forskes stadig på det.
 • Pluss en hel del andre sporter