Lady GaGa

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Stefania Giuanna Angiolina Rosanna Maria Gorgonzola Germaniatta (f. 1986), bedre kjent som Lady GaGa, begynte sin karriere som vaskedame hos Fergie, Britney Spears, Madonna, Ozzy Osburne, Marilyn Manson, og Berlusconi. Mens hun vasket bilen til Paven, sang hun Blodige Maria, og hun ble oppdaget av en biskop som fort sendte henne til Amerika for å bli sanger.

Albumet Jeg er en kjendis kom ut i 2008, og hun fortalte alle hvordan hun likte å være – en kjendis.

Tidlig liv[rediger]

Stefania ble adoptert av Joe Jonas (1967) i år 2000, og når hun ble elleve år bestemte endelig Joe seg for å sende henne på skolen. Hun skulle først gå på offentlig skole, men da hun tegnet en hore på ryggen til en enhjørning på toppen av reinbuen, bestemte faren seg for å sende henne til exorcistene i den Catolske Skolen av det Hemmelige Hjertet. Hun lærte å spille piano, og skrev sin første sang da hun var 13. Hun sang glad "I'm a free bitch, baby". Hele familien var veldig stolt. De visste at hun hadde talent. Hun studerte videre musikk, og da hun ble en stor jente fikk hun lov til å vaske hus og biler til folk.

Karriere[rediger]

Etter at Biskop Jean Paul III sendte henne til Amerika, ble hun signert i Recordene til Interoskopa. Interoskopa ar en gammel dame som likte moderne musikk. Alle syntes hun var gal, men sannheten var at hun var det. I 2007 begynte DaMa GaGa å samarbeide med DaMa Stjerne-lys, i det Nye Yorket. Paret begynte å spille i små lokale steder, som Mercury Longe, The Bitter End, Rockwood Music Hall, Lollapalooza, LoL, Ullalla, Pineapple, I'm a Banana og andre steder. De ble annmelt bl.a. pga for mye stripping og Burlesque.

Senere ble GaGa akseptert i musikk verden og ble veldig berømt.

Album[rediger]

Jeg er kjendis ble hennes debutalbum i 2008. Sangene på dette albumet er:

 1. Bare dans du!
 2. Jeg elsker å spille
 3. Fotografer
 4. Vakker, rik, og skitten
 5. Eh Eh (kan ikke si noe mer)
 6. Pokertryne
 7. Jeg er kjendis
 8. Penger er min kjærlighet (pikk)
 9. Igjen og igjen (ikke tillat for dem under 18 år)
 10. Gutter, Pojker, Drenge
 11. Brune øyne
 12. Sommergutten
 13. Jeg liker grovt-brød
 14. Disko i Paradis

Etter Jeg er kjendis kom det et nytt album i 2009, som het Kjendismonsteret. Etter det albumet, ble DaMa GaGa kjent som MonsterMamma, og alle fansene ble til små monster. Albumet inneholdt sangene Dårlig kjærlighet, som ble singel og som det ble lagt en musikk video av, og Ring meg i samarbeid med den norske artisten Gabrielle. De andre sporene i CD-en er: Alexander, Monster i senga, Stum, Danse naken i mørket, Så glad at jeg kan dø (Joe Jonas døde etter at han hørte den), Vis meg tennene dine.

Siste album kom i 2011, og het Født slik. Sangen albumet er oppkallt etter, handler om hvordan ei jente født på gata ble adoptert av Joe Jonas og vokste vekk fra rasisme, horer, narkomanere, enhjørninger, reinbuer, medisiner, trær, mat, vann, luft (osv) og likevel klarte å bli "En kjendis". Albumet ble visst spilt inn i en bakgård i Oslo sentrum. Albumet inneholder disse sporene:

 1. Nattfili
 2. Født slik
 3. Hora i distriktet
 4. Satan
 5. Italiano
 6. Kjønnshår
 7. Knulle ßoller
 8. Blodig Maria
 9. Slemme gutter (mobbing i NYC)
 10. Enhjørning på motorveien!
 11. Metal elskere, jeg synger pop
 12. Elekrisk kapell (Pavens bonus sang)
 13. Du og jeg og vi to
 14. På toppen av gleden
 15. Født slik (Remix by DaMa Stjerne-Lys).

To nye album er på vei nå: Popart, og Popart 2. Begge albumene er inspirerte av PSY's Gangnam Style.

Tournéer[rediger]

DaMa GaGa har hatt fram til i dag tre tournéer, en for hvert album. Første tourné het Jeg er mer kjendis en ballene, andre het Monster og baller og tredje het Jeg ble født som en ball. Det sies at det vil bli en ny tourné i 2014, som vil bli kalt Popart-baller.

DaMa GaGa vokste faktisk opp med en far som ikke ga henne vanlige leker, men bare baller.

Film[rediger]

DaMa GaGa skal også være med i den 2. filmen av Machetene Dreper. I filmen skal hun opptre som en hore som har fått en pistol i julegave.