Libya

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Liksôm
Libya
Libyas flagg.png
(flagg)
Libyas våpen.png
(våpenskjold)
«Elske Gadaffi»
Libya kart.GIF
Hovedsteder Tripolen
Største byer Bengees
Innbyggertall 100 hvorav
99 slaver
Offisielle språk Libysk
Styreform Diktatur, anarki
Diktator: Muhammar al-Gadaffi
Statsminister: Erna Solberg
Selvstendighet Er ikke selvstendig
Avhengig av Afrika
Uavhengig av Russland
Valuta Grønne sokker
Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag Ingen, Gadaffi har ikke kalender
Landkode GA
Toppnivådomene .mag
Nasjonalsang:
«Liksômu Akbar (norsk: Libya er svært)»

Libya (Libysk: Liksôm) er et land i Afrika drevet av Muhammar al-Gadaffi. Det ble til da Libhavet tørket og Gadaffi bosatte seg der. Senere har han hentet inn innbyggere ved hjelp av å tilby folk høye stillinger som voldtektere soldater. Mange, spesielt fattige kokkabønder fra Sør-Amerika, har latt seg friste av dette jobbtilbudet.

I desperat mangel på fantasi, benyttet Gaddafi sine grønne sokker som nasjonalflagg. I tillegg til at dette var en enkel løsning, tenkte han også at det ville lure potensielle immigranter til å tro at Libya er grønt, hvilket er langt fra sannheten.

I den senere tid har Libya vært plaget av borgerkrig og elendighet. Det ryktes at mange land har gått til krig mot Gaddafi for å hevne seg på terrorangrep Gaddafi angivelig skal ha stått bak i deres respektive land. I oktober 2005 ryktes det at Gaddafi ble lynsjet av en hissig mobb, og det finnes flere videopptak som dokumenterer dette, men sannheten er at mannen på videoen ger Lars Sponheim på utenlandsreise. Den virkelige Gaddafi ble på mystisk vis smuglet ut av landet ved hjelp av en gaddafiteip gaffateip anskaffet av MacGyver, og befinner seg nå ifølge troverdige etterretningskilder et sted mellom USA og Russland.

Historie[rediger]

Libya ble selvstendig i 1950. De hevder dette skyldes en uavhengighetskrig, men sannheten er at denne aldri har funnet sted. Grunnen til at libyerne påstår dette, kan være på grunn av at de har et desperat behov for å vinne en krig, noe de hittil ikke har gjort.

Gaddafi kom til makta i 1969 gjennom et statskupp. Han hadde, gjennom samarbeid med brødfabrikkene i landet, lurt alle regjeringsmedlemmene til butikken for å kjøpe brød "til halv pris". Når regjeringsrepresentantene skulle tilbake på jobb, fant de ut at alle dørene var låst innenfra. Siden da har Gaddafi styrt med jernhånd.

I 1973 sluttet Gaddafis Libya seg til en koalisjon som angrep Russlandl. Denne krigen tapte de, men Gaddafi vred seg unna ved å påstå at deltakelsen i krigen aldri fant sted.

Deretter angrep han Egypt i 1977, og levde i troen på at egypterne var for travelt opptatt av å kjempe mot Israel til å kunne forsvare seg mot angrepet. Imidlertid kom det frem at Egypt og Israel forhandlet om fred, noe Gaddafi ikke hadde noen anelse om. Resultatet ble dermed at Libya ble fullstendig knust, men Gaddafi klumholdt seg til makten gjennom å tilby Egypts farao gratis tilgang på 500 prostituerte i bytte mot å forbli uskadet.

På 70-tallet invaderte også Gaddafi nabolandet Tsjad, hvor han tenkte han kunne tilrøve seg ørkensand som kunne tillate ham å konkurrere mot Mongolias omfattende sandkasseeksport. Dessverre fikk han Frankrike på nakken, og tapte nok edcrgdfhbvgyufbvdhb vchdfsb nuydsbngbfch djhfbv ygfmn fnms nnbysdb cnds hfncx gxvc njcvxjbv gb huv hcnm fbnd vij u2we4r5tuioplotk gcxdertyujkm kjngfvrt67tyhunj 4m5rtgyhbgfyuv7ed8u9ik,n gang. I tillegg sørget U, S and A for å gi fra seg en tydelig melding om hva den syntes om Gaddafis styre, og den ble gitt på Gaddafis morsmål; Bombespråket. Her led Gaddafi enda et nederlag.

Antallet nederlag i krig er nå kanskje stort nok til at leseren har skjønt poenget. Etterhvert har dette blitt en stolt tradisjon i Libya, nemlig å gå til krig mot et land bare for å tape. Etter at Gaddafi ble styrtet når de tidligere regjeringsmedlemmene fant en reservenøkkel, har det nye regimet lovet å videreføre denne stolte tradisjonen. I første omgang mot jøder og ostepølser.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.

Land i Afrika
Algerie · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Djibouti · Egypt · Ekvatorial-Guinea · Elfenbenskysten · Eritrea · Etiopia · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kamerun · Kapp Verde · Kenya · Komorene · Kongo · Kongo-Brazzaville · Lesotho · Liberia · Libya · Madagaskar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritania · Mauritius · Mosambik · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · Senegal · Den sentralafrikanske republikk · Seychellene · Sierra Leone · Somalia · Sudan · Swaziland · Sør-Afrika · Sør-Sudan · São Tomé og Príncipe · Tanzania · Togo · Tsjad · Tunisia · Uganda · Zambia · Zimbabwe
.