Lier

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Lier er spritens og hasjkakas hjemby. Lier har en stolt historie og kan skryte av å ha oppfunnet alkoholet og Øredobber. Det er sagt at en liung som vanner ut sin hjembrente 96% er avholds, selv om det ikke finnes noen registrerte kilder som tilsier at dette har hendt.

Lier regnes av mange som forstaden til Oslo, selv om ingen noensinne har funnet veien hit. De fleste stopper som regel på Liertoppen, som kan smykke seg med tittelen av å være Norges lengste handlegate som har færrest regnværsdager. Lierskogen som er plassen for dette monumentet er forøvrig mindre enn handlessenteret selv. Dette stedet er attraktivt for drevne shoppere og motorsyklister som liker asfalt og bakdøra på forester.


Saueveien[rediger]

Alle som bor her tror de er eliten, og vi lar dem få leve i troen. Alle vet at de som bor i Saueveien egentlig vil bo på Reistad, men at de ikke hadde årsinntekt som tilfredsstilte Reistads krav.


Haskoll[rediger]

AKA. Liers asylmottak AKA Little Albania. Det er her alle utlendingene bor på rekke og rad. Med hestekjerre mot Lierbyen og Liertoppen EN gang om dagen - er dette en sterk konkurrent mot Reistadlia og Dollaråsen (Ovenstadlia). Det sies at enhver bolig har et eget rom tilpasset deres norske pass, for å hylle dem. I tillegg til dette er det meget nærme Jernbanelinja - linja som knytter Lierbyen og hølet av et nabolag: Reistadlia. 90% utlendinger, 10% nordmenn (som føler seg truet, av en eller annen grunn).


Lierbyen[rediger]

(Hovedstaden i LIer) Lierbyen er sentrum av Lier, her finner man mange fasiliteter (Bollywood-kulisser), "sentrum" vil si 2 kjøpesente der det ene er et stort stygt grått bygg som kalles fosskvartalet, dette er vel da bygget med flest fasiliteter som bibliotek, legesenter, sosialkontor og Rema1000. Det andre bygget er bakerikvartalet, med posten, div småbutikker og Mega! De største byggefeltene i Lierbyen er blant annet Eikenga. Her har man Liers første lego-landsby med Lierskogens Ovenstadfeltet som neste. På eikenga finnes ikke så mye mer. Det de færreste vet er at den egentlige eliten holder hus på toppen av Eikenga, nærmere bestemt Østre Eikenga. Haskoll(jordet) var egentlig tidligere kun et jorde, men plutselig dukka det opp rekkehus, hus og asylblokker. Haskoll er nærmeste nabo til sykehuset og er mulig noe preget. I Lierbyen så er befolkningen fordelt på 50% mennesker og 50% hester, ettersom at man må følge "én hest pr.pers"-politikken hvis man bor nedi Tåkedalen enn hvis man bor på Tranby og Lierskogen. De fleste i Lierbyen nøyer seg med å ha hesten i garasjen, ettersom at hest er det vanligste transportsmiddelet i Lierbyen, og forsåvidt hele Lier. Traktor og utrimmet scooter kommer opp på 2. og 3. plass på mest brukte transportsmidler.

Nøste[rediger]

Mange uvitende fjols tror fort at Nøste er et sossested der det bor relativt bedre mennesker enn i andre deler av Lier. Svaret på dette er: nei, Reistad er Lier´s sossested, men joda; Nøstemennesker er bedre enn andre folk generelt. Nøste ligger på grensa til Drammen og skiller seg derfor ut fra resten av Lier ved tanke på at her går det buss mer enn en gang om dagen og butikkene stenger ikke klokken 13:30 på lørdager. Det er velkjent i Lier at alle de beste festene er på Nøste og at generelt folk fra Egge og opp mot Sylling aldri slipper inn her. Nøste har også et mindre kjent "underground"-miljø som består av flere gjenger. Den største gjengen kalles "NøstCoastCrew" og er mest beryktet for å også ha med medlemmer fra slummen (eller Lierstranda som det kalles) og det er folk du IKKE kødder med. Deres største fiende er en annen konkurerende gjeng som heter Øngf (Øvre Nøste GangFighters). Disse to gjengene kjemper om hvem som "eier" Nøste, men forløpig har ingen vunnet. Begge disse gjengene har sterke fiender rundt i Lier. Jeg nevner bare gjenger som Lierbyen Riders, Hasselbakken gaymotherfuckers, Gullaug Brotherboys, SyllingincestCrew, Reistad Flyers, Tranbyshit og mange flere. Hold deg derfor unna Nøste etter klokken 9 for da pleier det som regel å være en større slåsskamp som utspiller seg helt til en gjeng har vunnet.


Lierskogen[rediger]

Lierskogen. AKA "Lille Bærum" aka. Lierskævven aka. Lierskoven. aka. VÆRDENSBESTESKRÆV er Liers perle. Mange besøkende kan bli blendet av Liertoppens lange korridorer, et shoppingparadis for de handleglade, men Lierskogen har så mye mer å tilby. Her har vi Norges største legoby, også kjent som Ovenstadfeltet, og skog så langt øye kan se (det er ikke for ingen ting at vi heter LierSKOGEN). Her har vi strandsoner i lange baner, representert ved Damtjern, som er et kjent reisemål for polske turister. Det er mange utenlendinger på Lierskogen. Lierskogen har også sin egen foballgolf bane. Der kan man stå og skyte baller på bilene på motorvegen.

Typisk skilt i Lierskogen.

Her kan du vasse i hestemøkk, om du skulle ønske det, eller sitte å beundre utsikten på de alltid like presise bussene som går i trofast skytteltrafikk mellom Asker, Lierskogen og Drammen. På Lierskogen står gravemaskinene på rekke og rad, og det mest kjente skiltet er "omkjøringspila". Kjente sitater - Checks eller bega - Den asiatiske restauranten ca midtveis på Liertoppen, som for øvrig selger kule- og softis. - Gjellebekkestubben - Ansatte ved Aspendos Pizza på telefonen (Må leses med et syngende stemmeleie og meget raskt. Meget raskt!) - Ah, irriterende at jeg ble tatt luka på og tapte i fotball. Nå må jeg flytte til Sylling - Gaute da han ble rundtspilt i bingen av Henrik

Vestre Ovenstadvei, Lierskogen[rediger]

"Toppen" av Lierskogen, kalt Vestre Ovenstadvei. (Aka. DOLLARÅSEN sitat corndog) Dette er det nærmeste du kommer beste vestkant i Lier. Med sin høye beliggenhet og praktfulle utsikt over bl.a. "legobyen" (overnstadfeltet), Heia Skole etc har beboerne full oversikt over det som skjer i bygda. Det finnes to vel på Lierskogen: Lierskogen vel og Vestre Onstadvei velforening. Det er intern strid i bygden om hvilket vel som råder størst oppslutning. En av fanesakene til Vestre Ovenstadvei vel er anskaffelse av eget postnummer. Ønsket og forslaget er 3421 Vestre Onstadvei, men postvesentet, og da i hovedsak postmannen "James", har i lang tid trenert behandling av søknaden.


Sylling[rediger]

Også kalt Liers høl. Dette stedet inneholder de utstøtte fra samfunnet og andre som sliter med å være oppegående. Hvis du planlegger å besøke Lier, hold deg langt unna Sylling. Er mye kjent for festmiddager, og mang en person har blitt funnet i enten en hekk eller et badegulv i Fagerliåsen. Ellers kan Sylling skryte på seg bademuligheter ved Svangstrand, men det er bedre i Holmenvika i Øverskogen. For det meste kan du se folk fra Sylling når de enten spiser varme hummer fra Spar. Men Øverskauingene råner bare rundt med alle kjerrene sine oppi Øverskogen. I Sylling finner du mange dritings folk på natta som øvelse kjører på grusveiene sine. Øverskauvingene finner du vanligvis i en rånekjerre som råner på grusveiene sine i Øverskogen. Siden det ikke finnes en butikk i Øverskogen er det heller ingen utlendinger der, de holder nemlig til nedi Sylling for der kan dem bruke opp alle NAV penga sine. Vangen smiler sefølgelig like lurt til alle selv om de har en annen etnisk bakgrunn enn han. Og om du er heldig får du et raskt syn av scooter gjengen som er ledet av Sandra med halvhjelmen.

sylling er også plassen der alle kongene i lier lever. der alle bruker gaffateip, det er en som kalles colakonge og gaffateip konge på sjåstad. han bruker gaffateip til alt å drikker cola hele tiden. også har du øverskauingene helt på toppen av øverskogen nærmere nordpolen finner du SkauenArmy sitt hovedkontor. der SkauenArmy planleggger hvordan de skal trimme sine snøscootere, biler, mopeder og alt det surret der. de er også en viktig del i øverskogen fordi SkauenArmy passer på at det ikke kommer noen utlenninger inn i øverskogen. i følge den kjente skusepilleren adolf hitler klarer SkauenArmy seg jævla bra og han sier i tilleg at hele europa frykter skauen army

Sjåstad[rediger]

Sjåstad er selve hjertet i lier, og ofte betraktet som verdens navle. Her bor det masse gromme folk som kjører volvo eller traktor.

Sjåstad spilte også en stor rolle under 2 verdenskrig som den eneste plassen i norge som var uavhengig fra tyskland, rett og slett fordi tyske styrker turte ikke okkupere ommråde med frykt for befolkningen og hva som ville møte de der.

"Sjåstad is ein panzerwagen!" Hitler om Sjåstad.

"verdens navle!" sjåstads befolkning om sjåstad.

Tranby[rediger]

Tranby Aka. Cod-Oil City
Hjembyen til fotballspillere som Tommy Bø, Lars Monsen, kongen av Spania og andre strålende talenter. Følger du motorveiens vakre melodi fra Oslo til Norges Harry-hovedstad, bedre kjent som Sveins hjemby, kommer du garantert til stedet besatt av tran. Vi kan nevne kjente holdepunkter som Statoil stasjonen, Liers klubbhus, Tranbyhallen (stedet der Lier taper alle sine kamper), for ikke å snakke om den verdensberømte puben som ingen noen sinne har sett. Her finner vi eldresentre på rekke og rad, et hav av fotballanlegg med plass til utallige røde kort. Mange mennesker har valgt å bosette seg ved ei bjørk i en sving, og ellers finner man mennesker stuet sammen i blokker og i en vei som går i ring. Det er denne veien som er alle nettbussers obligatoriske "snarvei". Noe som kjennetegner det typiske tranbymennesket, er at de har utrolig dårlig stedsans da de til stadighet hevder at Liertoppen ligger på TRANBY (yeah right!). Tranbymennesket har også en annerledes avføring enn resten av Lier fordi mye av maten inneholder grus og småstein fra det lokale pukkverket som sprenger såpass ofte at du må innta maten i løpet av 0,00023 nanosekunder fra når du åpner opp emballasjen, for at du ikke skal få stein i magen. Men når det hender at man får stein i maten, så får man en så spesiell avføring at den har sitt eget navn; Tranby's Shit. Denne er så hard at grunnet alt blodet som kommer av sprukne endetarmer og steinene selv, så kan den ikke sendes ned til Linnes renseanlegg, og må sendes direkte ned til helvete i eget avløp. Det er kun i helvete man klarer å bearbeide slik masse, som senere kan pumpes opp som råolje.

Tranby er den største og eneste BYEN i hele Lier, ettersom at Lierbyen bare er like beboelige som Bollywood-kulisser. Tranby er større en Lierbyen, ifølge en epost fra ordfører Ulla Nævestad (H), som bekrefter at Damir Anicic (som de aller fleste i Lierbyen har HEST i GARASJEN) skylder Christoffer Grette 500 kr + renter.

To severdigheter det er verdt å få med seg hvis man skulle komme innom Tranby, er obelisken og Jaglands uinntagelige fort. Her snakker vi skuddsikre vinduer og politisk korrekte blomsterbed. Her finner du også et naturreservat på størrelse med HIV/AIDS problematikken i Afrika. Dette området er fredet da det er store forekomster av bekker fylt med fisker uten gjeller, det er også kjent som MacGyvers rekreasjonssted. Her har det også stått store slag som har hatt stor betydning for Norgeshistorien. Her sov de store kongene seg forbi i flotte vogner mens Tranbyfolket sto på skansene og sloss for Norges ære. Mange store historiske hendelser har også foregått i Tranbys verdensberømte skibakke, da det aldri har blitt satt en eneste bakkerekord noen sinne, da bakken aldri har hatt noe hopp! Vil også anbefale de hyggelige bibliotekarene som setter sin ære i å finne riktig bok til ungdomsskoleelevene, spesielt i sjangeren "fantasy". Vil også nevne de ansatte på COOP Mega som er usedvanlig flinke til å feilprise varene og hindre skolelever å komme inn i butikken på søndager. Dette hindrer likevel ikke stedes ungdommer til å "henge" på Mega, som er nyoppusset, men som likevel har mangel på essensielle produkter for tranbyere som Nora TØRST for å vanne ut den daglige flaska med tran i forholdet 1:1. Det er altså hit du må komme for å studere befolkningen. Men hvis du vil ha bra service, kjekke butikkansatte og bra atmosfære er det Kiwi ved Lyngås du bør besøke. Her er Jørgen kongen av kassa, og Håvard kongen av gulvet. Hva mer kan du be om? Velkommen skal du være!

På Tranby har vi 20 stjerners hotell på gamlehjemmet. tranby er også norges største intektskilde med tanke på at vi er verdens største oljefelt liggende i en dam som ikke forsvinner. på tranby har vi også en kanibal aka simen som spiser litt på alle han ser, han tilhører også k9. I tranby ligger også verdens største og beste fotballbane. Jeg mener å ha hørt at tranby er Norges rikeste komune.

Egge[rediger]

Egge er et lite område på vestsiden av Lier mellom Lierbyen og Sylling. Her finner du egen skole hvor elevene er oppe i 8 personer per klasse. Jorder og et must på Egge, og lukten av gjødsel er ugjennomtrenglig. Veinettet på Egge er også blant de bedre i Norge. Her finner man kun 2 hull per meter, og bredden på veiene er langt over minimum(bil må stoppe for møtende traktor)


Stoppen er en beryktet ungdomskole i utkanten av Lier. Den er beryktet til langt nedi gokk. Lærere som er på linje med Pol Pot har fortalt at de jobber der har blitt møtt med hånlatter av venner og bekjente (sant!). Slåsskamper og Wrestling med kjetting har foregått. Stoppen er mer eller mindre et sted der kriminelle ungdommer fra barneskolene Høvik og Gullaug havner dersom de ikke har vært snille. Dessverre havner flere av de som virkelig fortjener et liv der også, men tross dette, foregår det en evig kamp mellom elever og lærere om dominans av Stoppen ungdomskole, og kampen har gått så langt at den nå skal legges ned og rives. Sjokkerte uskyldige har forklart at skolen lignet på en dyrehage da de besøkte den. En gorilla (hint hint), et dovendyr, et praktfullt eksemplar av en lemen og en ildsprutende drage har blitt observert. Utrolig nok viste dette seg å være lærerene! Man kan trekke klare parallelle linjer mellom skolen og en psykiatrisk avdeling. ALLE dørene er like grønne som på et sykehus, og bygningen er like massiv som et fengsel hvor INGEN kan slippe ut fra.sssjb


Gullaug[rediger]

Kjent for sine gode oppvekstvilkår. Flere av landets mest vellykkede sivilingeniører er oppvokst i denne delen av Lier som på folkemunne er kjent som "Gull-haug". Det som kjennetegner silivingeniørene som er oppvokst der, er at de ofte er litt tynne i håret og i leggene men generellt er ganske trivelige. Her finner du flere hyggelige atraksjoner for hele familien, bland annet Gilhus' langgrunne som er kjent for å ha tatt livet av den verdenskjente stjernen Eminem da han var i bakrus. En annen atraksjon for en enkel helgetur er renseanlegget som forurenser Lierlufta med illeluktende avføringsdufter. De ansatte er noen drittsekker så se opp for tyveri. Kiwi, nesten som å være på kjøpesenter med sikker 100 forskjellige frossen-pizzatyper. Skapetjern, vårt kjente og kjære badevann, se opp for joggendenudister(de kommer fra ingensteder). Hvis du allerede er en tur oppe mot Skapertjern vil vi anbefale at du tar deg en tur med den kjære isopor-båten som har vært der oppe så lenge vi alle kan huske. Du må kanskje løpe hele tjernet rundt på leting, men det er få ting som slår følelsen av å padle rundt med en liten pinne forså å tippe rundt på midten av tjernet.

Reistad[rediger]

Reistad er stedet hvor kun de beste av de beste bor. Der hvor årslønna er sykt mye større enn i fjor. Der de søkkrike drar ut, det er mange ting som er viktig, men viktigst er det å se bra ut.Her er flatskjermer med større areal enn den gjenomsnittlige tomten på eikenga(legg merke til liten e) et must, alle som ikke har det blir flyttet umiddelbart til Lierskogen. Reistad er også barndomsstedet til Chuck Norris, det var her han trente på sitt uslålige Roundhouse Kick. Reistad ble opprinnelig laget som en hemmelig base til C.I.A, men det endte med at det ble et boligfelt, også kjent som "De rikes land". I ettertid har vi sett etterligninger som Monaco, Stureplan osv. Reistads hjemmeside, Reistadlia.net, var også verdens første nettsted med 5.000.000 besøkende hver time. Dette knuser også MacGyvers hjemmeside med hele 4.999.999 besøkende/timen.

Det geniale med Reistad er at det sjeldent kommer turister hit, både pga. bomstasjonen i bånn av bakkene som leder opp til dette paradiset som tar 97.485.395.234$, men også fordi C.I.A. har bidratt med Chilli con Carne til lunsj (bønner inkl.) på lørdager, dette lager en stank som varer helt til neste lørdag, og da er det på'n igjen, OG villedet turistene til Tranby, tranens opprinelse for evige smaksprøver, av tran(hadde du forventet deg noe annet?), og spyposer. Det gjør tranby til det minst ønskelige reisemål, og lurer seg over "Snekkerboden til Pål" og "Rompa til julenissen" , på lista "Minst ønskelige reisemål.". For å bedre på dette har innbyggerne i tranby prøvd noe, alle skulle bli homofile, og torturere/voldta alle jentene slik at det kom i nyhetene (gratis reklame FTW). Dette er lite suksessfyllt, siden Tranby er den værste delen av Lier med tapere av alle slag, emoer, og skinkeryttere, altså var det egentlig ingen ting som måtte gjøres. Det var også her Rick Astley ble født, han var bygdas stolthet (til tross for at han var Liers skam, men sånn er det å komme fra tranby (Liten t) ), og 1. april linket noen tøffinger fra Reistad en skikkelig RickRoll til hele tranby. Det var sånn Rickrollen startet.


Tronstad[rediger]

Kjært barn har mange navn i Lier. Tronstad omtales ofte som hølet, dumpa, Trooonstaaaad med høy vokal, tjuvgrenda og slummen. Det er der de som ikke passer inn på Sjåstad, og andre steder ender opp. Tronstad er også brukt som skremsel, av mang en lærer og bekymret forelder. "Følleru ikke med på skolen gutt, ender du opp nerri der du veit, og må arbe på sliperiet til du dauer". Mang en ungdom har tatt seg sammen etter å ha blitt truet med på biltur igjennom Trrrroooonstaaaad. Tronstad er ellers kjent for elendig hjemmebrent, dårlig tannhygiene, og mye naving. Tyskerne fant heller aldri veien dit under krigen, da det er ganske allfarvei. En amerikaner fant riktignok veien dit en gang en tung regnværsdag, etter å ha kjørt seg bort. Resultatet ble da den infamøse tv-serien Twin Peaks. Ellers kan det sies om klimaet på Tronstad, at det enten er helt for jævlig varmt og klamt, eller helt for jævelig kalt. Har man ikke beltegående kjøretøy på vinteren, er man fanget der, og innbyggerne er helt avhengig av å få forsyninger inn før snøen legger seg. Ellers lever de av bly og arsenikk forgiftet fisk fra elva, som ofte står utenfor utløpet til fabrikken, og er lett og fange. Tronstad er også kjent for mye UFO besøk, man vet ikke helt hvorfor, men eksperter fra statens strålevern, mistenker at det kan ha noe med de store lagrene med atomavfall å gjøre, som har blitt dumpet der igjennom årtier. Tronstad er også kjent fra vikingtiden. Det har vært sagt av historieforskere, at det er antakeligvis på Tronstad, at bryggeteknikken, tørrfleinsopping ble utviklet, da vikingene brygget mjød. Tronstad er kjent for rike forekomster av fleinsopp, og mykologer tror at arten har sin opprinnelse nettop på Tronstad. Fra gammelt av het det seg at to alen fleinsopp, og fem kg honning fra et hult tre med dødsbier, gir god mjød som biter sånn passe i tannkjøttet.

Vitbank[rediger]

Spør hvem som helst om hvor Vitbank er, og du får ikke svar. Vitbank er en lang slette som strekker seg fra Amtmannsvingen og bort til Kjellstad. Du finner mye spennende på dette lille området. På rekke og rad ligger det bilbutikker av alle slag. Det finnes også en KIWI-butikk, ASKO, "On the Run" og den herlige kebabsjappa aka. fyllikkenes andre hjem. Er du fyllikk er det bare å stikke innom! Garantert ølservering når det måtte ønskes. Når det gjelder folket på Vitbank er nok 80% av dem over 70. Det finnes et par småbarnsfamilier, og som vi har fått bekreftet bor det TRE ungdommer der. Katja, Marte og William. Er du over 60, og på utkikk etter fast følge, er Vitbank stedet!

En gang i året er det faktisk en begivenhet som skjer på Vitbank. På denne berømte 2km-sletta, men den ekstremt plagsomme fotoboksen, er det en gang i året Gatebil-løp! Så om du er interressert, så sjekk opp dette.

Vitbank er rett og slett en bortgjemt og glemt liten perle i Lier, som de fleste bare kjører forbi, og sjeldent stopper. Om du er i området, stikk bortom, og sjekk trøkket. Du kan bli overrasket.


Provinser og produksjoner[rediger]

Lier begynte tidlig i kolonitiden å utvide sine grenser. I dag har ekspansasjonen stoppet midlertidig, men Lier står fortsatt igjen som en av de store kolonikommunene.

Aass, en flott drikk

Drammen er en koloni i utkanten av Lier. Folket er vennlige, men gjennom generasjoner av innavl og feilslåtte eksperimenter, fra ufrivillighets-hospitzet, har det utviklet seg en voldsom harry-faktor. Det er denne faktoren som har satt drammen, urettmessig, på kartet i stedenfor Lier. I drammen finner man Aass som er norges mest tadisjonsrike og vellykkede bryggeri. Aass bryggerier produserer all nødvendig væske, og produktene deres kan benyttes til alle måltider.

Trass i sitt store utvalg av drikkevarer står Aass-ølet allikevel i en kategori for seg selv. Denne malt-drikken er blitt perfeksjonert til å dekke alle ærneringsbehov hos mennesket. Utenom hjemmelagd vare er det Aass som står sterkest i hjertet på enhver Liung. Aass er største leverandør til Lier og konsumet her sies å være enormt. Enkelte personer på 2.06 og andre bråkmakere fra vivelstaddalen er blant de største drankerne, og verver stadig nye personer inn i en ukjent øl-verden.
Men man har også andre fientlige produkter som tuborg og ringnes prøver å ødelegge den gode øl-kulturen, og disse to tidligere nevnte personene står sammen med Drammensølets venner for å bekjempe all form for bruk av disse produktene

Befolkningen[rediger]

Befolkningen består hovedsakelig av selvernærte bønder, Ørkenrotter og diverse nomadestammer. Disse trekkes ofte mot visse sentrale deler av Lier (de delene det faktisk finnes asfalt i) hvor deres hovedkvarter er den Lierbyen. Her kan man samle seg rundt oaser som LierGrillen og Zita. Blant disse folkene kan du finne hvit skrikende opel vectra som drømmer om en ny servopumpe, subaru impreza wrx og justy og ikke minst Lada.Liers dynamiske duo, aka Knoll og Tott eller Tuppen og Lillemor, setter sitt preg på nattelivet, og da særlig nøstes, med sitt sprell. Begge to er øyeblikket utenbys, henholdsvis Garden og "estetikkens" St.Hanshaugen. Men deres besøk går sjeldent ubemerket hen. På fritiden er forøvrig fossebading, helst i Eggedal, høyt prioritert.

Skolene i Lier er da Tranby ungdomsskole, som da er et møkka sted... Akurat som alle de andre skolene i Lier. Brannalarmen på Tranby u.skole går stadig vekk, og hærverk er det mye av. Det har bl.a. gått en del døråpnere, og de virer annen hver dag. Det var en gang i tiden at det var en på skolen som helte vaskemiddel oppi akvariumet ute i gangen. Det sier litt om hvordan skolen er.

Fakta[rediger]

Liers kommunevåpen
 • Det heter i Lier, ikke på Lier (På Lier er sykehuset)
 • Lier består av 50% litt dyrket mark og 50% veldig dyrket mark; bosetning har ingen hørt om.
 • Samtlige av Liers 63 kirker har blitt utsatt for kirkevelting, og har dermed høyest veltingsprosent i landet, med unntak av Tøyen, hvor det bare bor buddhister.
 • Halve Liers befolkning kjører Lada, om du ser bortifra de i Østre Kjennervei på Lierskogen, Ospeveien på Tranby og Reistadlia hvor de cruiser i en "Rolls Royce Phantom".
 • Befolkningen i Lier er på under 1000, nøyaktige tall vet vi ikke.
 • Terrorister har en hemmelig skjulested i kjelleren i rådhuset. Ingen har merket noe til dette takket være ordføreren, som er med i denne gjengen.
 • I lier finnes det mange innvandrere. det er disse som jobber på alle åkrene så bøndene slipper å jobbe.
 • Lier var verstkommune for VM i dans for døve. Det var få oppmøtte siden ingen hadde hørt om det.
 • Det er en konspirasjonsteori om at Lier egentlig ikke finnes, og at det bare er et komplott mellom Finn Kalvik og Kennedyfamilien. Ingen vet helt hvorfor.
 • Samtlige av Liers 14 innbyggere er i kommunestyret, med unntak av Fru Pedersen i Fagertunvegen.
 • I Lier er det så mange som selger stoff at selgerene er i overtall av kjøperene.
 • Det sies at boken fifty shades of grey er en gjentagelse av Liers historie.

Styresett[rediger]

Anarkismen inntok Lier under forrige valg, da partiet Sosialistisk høyreparti gikk av med klar seier og den velkjente småbonden Ulla Nævestad fra Sylling ble gjenvalgt.

Lier sykehus[rediger]

En kjedelig restaurant hvor man kun får konger i saus. Lier er en bygd med pene damer stygge menn og dumme barn.