Lol

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Strek.jpg The Strekman was here.

Denne artikkelen har blitt maltraktert av selveste Strekmannen. Dette er en stor ære for både Ikkepedia, og artikkelens forfatter.


Veien til Rom LOL ROFL

LOL er et ord som brukes når noe skal være er morsomt. Ordet LOL betyr opprinnelig "laughing out loud", men brukes i flere varianter, som, "ladd og livsfarlig", "lickin' old ladiez", "laks og leverpostei" eller "lots of love". LOL inngår i et såkalt ungdomsspråk, et språk som i grunnen bare blir brukt av ungdommer. Desverre har det smittet over på barn og voksne, som misbruker ordet. De tror at det er negativt, men LOL er en betegnelse på at du har et rikt ordforråd, og at du er smart.

LOL stammer fra det latinske ordet "lomilius", som betyr lommemannen, eller "lolage" (uttales lolatzjhe) som er brukt til noe som er morsomt. Det var først England som tok inn LOL som et ord i språket. Dette skjedde etter et massivt slagsmål en fredfull debatt, som polakkene ungdommene sto bak. Etterhvert begynte ordet å bli brukt i andre land, som i Norge. Det finnes også andre varianter av LOL, som ble skapt senere, sånn som ROFL, LAWL, LÅLL, JOWL, JODL, LOLLE, LOLAGE, ROLF og LUL.

I data har LOL spredt seg som ild i tørt gress. De fleste MMOG'er (Massive Multiplayer Online Game, altså online-spill) har et språk som omfatter LOL. Spill som COD, Combat Arms, Counter-strike og Minecraft brukes LOL regelmessig i alle varianter. I SMS er LOL brukt alt for ofte.

LOL er både et substantiv, et verb og et adjektiv. Dette har språkforsker undret seg over i mang en tid. For eksempel, kan man si: "Jeg LOL'te en LOL i går. Det var LOL." Man kan også bruke andre, LOL'etterlignende ord: "Jeg ROFL'et skikkelig JOWL i går." Desverre kan det virke meningsløst med sånne setninger til tider.

LOL må alltid skrives med store bokstaver. Skriver man ueldigvis "Lol" blir man drept må man endre det med én gang.
LOL Brukes også som en karakter på noen barneskoler. Å få LOL skrevet med rød penn på prøven din, betyr omtrent det samme som om du skulle fått en hodeskalle, galgeløkke eller noe annet i den dur.

Se også

Universets ti mest morsomme gjenstander

Spam · Ikkepedia · Sjokolade · Øl · LOL eller ROFL · Kildekode-kopiering · Datamaskin · Playstation · Spillkonsoller · Forsøkskanin som du kan gjøre kule ting med
Listen er utarbeidet i samarbeid med Satan