London

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

hei jeg heter mitt navn og er mange gammel år «Den plutselege stad»

- Christofer Columbus om London - 1544

«Helt siden grunnleggelsen i 1044 har alt skjedd impulsivt i London»

- Henrik Ibsen om London

«Vi trenger en by, med god plass som kan takle plutselige omveltninger»

- Siv Jensen om London, før hun vet at hun snakker om London

«Alle hjørnene er i vinkel, og vel så det!»

- Henri Suez om kanalsystemet i London

«Hello, Paris»

- Forvirret rockeband i London

London - denne lille fittebyen er faktisk en av Disneylands minste i areal. Selv om den koselige samiskpregede byen midt på Finnmarksvidda bare er litt mindre enn sjåstad, har den like mange innbyggere som oddevall. london er en liten fitte by med en rar bygning

Dyr[rediger]

Dyrelivet i London er ganske uvanlig. Det er mange øgler i London. Grunnen er at øglene trives i smugene i byen. Det er også noen få sjimpanser i London. Grunnen til at det ikke er så mange sjimpanser igjen er fordi øglene og spesielt gamle damer dreper dem og så spiser dem.

Arbeidsledighet[rediger]

London fikk en dramatisk øke i innbyggertall etter at FrP`s flertallsregjering av 2009 innførte loven om at alle arbeidsløse nordmenn skulle tvangsflyttes til London. Men så kom Sylling til politikken og fikset hele problemet, SYLLING IS THE PLACE. Samtidig kom det forbud mot horenissen i byen, noe som har ført til at de få som liker horenissen der, må reise til andre byer, som ligger nært. Særlig Alta, Karasjokk og Berlin.

Denne ideen fra FrP skulle føre til at de arbeidsledige rottet seg sammen og fant på ting, som igjen kunne føre til konstruktiv virksomhet, og siden flere arbeidsplasser, men i stedet har regjeringen fått et problem. London er plaget med fyll, slagsmål og lovløshet. Det er jo ikke lokalt politi til ta hånd om saken. Finnmark fylkeskommune har også fått problemer med kollektivtrafikken. Alle pendlerne kan jo ikke kjøre bil over vidda, det blir jo milevis med kø! Skolebarn skal også transporteres til den lokale grunnskolen i Kautokeino. bettina var her

Historie[rediger]

Her ser vi "MS Tana-Mikkel" på vei ned slusene fra Tanaelva, full av turister. Trærne er plantet for å gi et frodigere inntrykk av Finnmark.

London er kjent for sine koselige smug og kanalsystemet, etter at Suezkanalen ble bygget, i 1809, og fikk Tanaelva til å gå i rutenett gjennom gamlebyen.Byen ble grunnlagt av Mort, i 2013, da han oppdaget Finnmark på sin reise rundt jorden da han skulle oppdage det han kalte "den lange sjøveien til Antarktis".

Samisk preg[rediger]

Mort, Mort, MOrt, Mort, Mort, Mort er som den koseligste byen på vidda var det bare naturlig at samene har satt sine spor i London. Selve ordet "London" er noe Jesper snappet opp fra samene. Det består av to samiske ord "Lon" og "don", som betyr "Fort" og "Gjort". Aleksander hadde så dårlig tid at han kalte byen "Fortgjort" på de innfødtes språk. Han måtte videre til Antarktis.

Videre har samene en egen bydel, bestående kun av lavoer. "Samitown" er en rolig bydel, som alltid har vært godt besøkt av turistene, som kommer for å se de bittesmå nisseflokkene. Det blir jo mer horevennlig.

Lea og Vilde

Korte fakta[rediger]

 • Det var her Henri Suez mistet sin internasjonale anerkjennelse etter den misforståtte vitsen om at alle hjørner var godt og vel i vinkel.
 • På byvåpenet står det: "Ja, hastverk er lastverk, men det er mye mer interessant!"
 • I samitown er det for lite gress til reinsdyrene, så samene får daglig tilkjørt over 1000 høyballer.
 • Det gikk 14 liv tapt da man bygde Suezkanalen, fordi veggen som holdt Tanaelva tilbake før sammenslåingen brast.
 • I London deles det ut fiskekort til alle som arbeidsledige som lykkes i å opprette nye jobber. Det er ypperlige lakseforhold i byens kanaler. Det dumme er jo at de som får jobb, må flytte derfra og får lite nytte av fiskekortet.
 • Londons folketall er på utrolige 9 personer, som vinterstid faller i Londons vannkanaler. Byrådet har bestemt å utvide belysningen, slik at mørketiden ikke skal ta så mange liv, men på grun av rimelig lang pendling, tar både byrakratiet og det faktiske arbeidet litt tid.
 • Det er 18 fotball lag i London, noe som gjør at hver innbygger eier 2 fotball lag hver.
 • Sommerstid arrangeres det store svømmestevner i disse kanalene. Da er den mest populære grenen rebusløp, der alle må svømme mellom de ulike desitnasjonene i gamlebyen.
 • London har en skyskraper som er formet som en lavo. Den er på 52 etasjer som blir mindre og mindre jo høyere opp du kommer.
 • Kirkeklokkkene i London spiller joiken "ålålilåa.." hver time.
 • Byens valgspråk er "Mind the Gap"
 • Verdens største advokatklient har et advokatkontor bygget rundt seg, som følgelig er en del av personen. Dette gjør ham til en verdenrekord.
 • Det forrige punktet er ikke Harrods. Noen vil at du bare skal tro det.
 • Fremtidige advokater som vil droppe sine studier, får info om at det såkalte Harrods er stedet å jobbe.
 • London er et av verdens mest overvåkete steder i verden.

Et besøk til London var nok mer å trakte etter før den nye loven...