Loppemarked

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Du lette vel ikke etter lopper? Nei, det var det jeg tenkte.

Om det er ett sted å velge mellom i verden for å møte rare folk, et sted som lukter mistenkelig og som samtidig selger ødelagte ting for en billig penge, så er det alltid et loppemarked i nærheten.

En loppe på marked, altså et loppemarked.

Menneskene[rediger]

Du finner ikke denne rasen mennesker mange steder i verden. De er skumle, de lukter og du vet aldri når de kaster de innskrumpede øynene på deg. Som oftest står de 5 cm inntil veggen og beundrer fuktskadene, ellers så står de og snakker om helt fjerne ting som skjedde i forrige årtusen. Uansett når på døgnet du stikker innom for å finne godstolen kona di hadde tenkt å selge, så står alltid de samme menneskene på de samme stedene som du forlot dem sist gang. De har dype rynker og eier noen lignende kjennetegn som fra filmen Fritt Vilt.

"Kom! Kom! Alt du kan finne får du for en tier!" Reklame for loppemarked.

Hvordan finne et loppemarked[rediger]

Loppemarkedene er ikke vanskelig å finne. Om du lever i blokk og skal ned i vaskekjelleren, kan det hende at det er blitt satt opp et loppemarked i kjelleren. Helst blir disse begivenhetene for pensjonister holdt til i gamle forlatte hus, eller ute på gata. Ofte er det satt opp et skilt med en tegning at et lite søtt jordbær på motorvegen, 20 meter før du evt. da kan svinge av til markedet. Eller med andre ord 2.5 sek på å sette bilen i sladd-posisjon ut av motorvegen i 105 km/t. Det er ofte pensjonistene selv som setter opp loppemarkedene.

Et typisk loppemarked, rolig og fint.

Attraksjonen[rediger]

Om bestemora di ringer for femte gang en dag, så er det ofte for å spørre om det pågår det loppemarked et sted i området. Og som sagt, så er det alltid et loppemarked. Der hvor de hiver søppelet for at de "fine" eiendelene dems ikke skal gå tapt. Mange folk (pensjonistene dekker 84% av Norges befolkning) finner denne begivenheten som svært interessant. De tar taxi til nærmeste loppemarked og krever at sjåføren ikke burde være så kresen på pengene. Her spiser de et halvt tonn med vafler og syltetøy hver. De ser ikke forskjell på en TV og en mikrobølgeovn, og skaper dermed store opptøyer under ledelsen "Frifot" om at dagens ungdom er dum. Helt uten noen klar mening om hvorfor.

Flohmarkt müll.JPG