Røre og Momsdal

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Møre og Romsdal)
Hopp til navigering Hopp til søk


Møre og Romsdal.jpg

«Beautiful landskape!»

- Stevie Wonder.«Møre og Romsdal? Hvem er det da?»

- Onkel Lars«I trudde at dæ var æt land i!»

- En romsdaling kjenner sitt fylke godt!«Herregud!»

- Wikipedianer.«Ikke bann for faen!»

- Ikkepedianer.«Det var en gang en brødrister som sa til meg at jeg skulle drepe alle Romsdalinger»

- En gal fyr.«Hallo, Trøndelag!»

- Forvirret rockeband
Vi må bare være ærlig... Dette fylket er det beste som fins. Også Obama synes det. Uheldigvis rakk han ikke Moldejazz for å synge den nyeste populære sangen "Jæs vi kæn". Også flere andre kjente personer har vært i fylken, bl.a. Stevie Wonder som måtte vente på et veldig forsinket piano. Han som bodde for et stund på et stort hotellrom med fin utsikt. Ikke bare Romsdal er en fin plass å være, fuglene på Runde er også veldig morsomme og du blir aldri lei av den vakre Trollstigen...'

Møre[rediger]

Møre er et delfylke i Norge, avdeling 4, som er oppdelt i to deler. Når Gud skapte verden viste han ikke hva han skulle kalle de tre store områdene i fylket. Han spurte Adam om han kunne hjelpe Herren. Han sa at fylket burde bli oppdelt i tre parter: den nordlige skulle være smart og rik, den neste skulle være gal og dum og til slutt den vestlige parten som også skulle være smart og rik. Adam mente at den dumme befolkningen måtte kompensere de smarte, slik at det ikke skulle oppstå krig mellom tre rike og smarte land. Uten resultat: det er fortsatt krig mellom de tre.

Sunnmøre[rediger]

Avfall.jpg
Runde.jpg

Om[rediger]

Ålesund er den største byen i delfylket. På Runde kan man se på store fugler. Turistene gir disse morsommme dyr alltid mat, men pass deg, de ser deg som mat. Folk liker campingtur på Runde, de slår opp telt og lager bål. Men etter de har reist, ligger det en haug med afval igjen. Da kommer småbarn å leke i søppeldunkene. For øvrig har du Geiranger: man bruker å kjøre til Dalsnibba for å nyte den vakre utsikten. Når man har kommet seg opp, ser man kun fjelltopper og et tykt tåketeppe som dekker den vakre fjorden.

Vi(a)gra Airport[rediger]

Viagra Vigra er Ålesunds lufthavn og på høgdager kommer det ett fly fra Oslo. Av og til kan man ta flyet til Murmansk. Anbefales at du checker deg inn selv, passerer ved kontrollen og kontrolerer deg selv. Det er forskjellige butikker som Økonomisko og Nille. De er åpent på hverdager fra 13 til 14. Flyplassen byr deg muligheten å drikke kaffe. Det kan du ved å bruke automaten. Det koster 12,5 kroner per plastikk beger kaffe og automaten aksepterer bare femtilapper og gir ikke tilbake.

Nordmøre[rediger]

Kristiansund er den største byen. Der kan man nyte Atlanterhavsbadet og spise hamburgere ved siden av bassenget. Ofte sklir man ut med hele matfatet, faller i vannet, og hvoretter man ser den franske dressingen drive på vannflaten. Koselig. Man kan besøke Grip, en øde øy utafor kysten. Når man står der på en utsiktsplass kan man se Grønland på overkanten av Norskehavet. Nordmøre er flatt og grenser mot Trøndelag og Oslo. Der går motorvei E39 fra Molde til Halsa, hvor man skal ta en 1 timers ferge. Flere veier i Nordmøre har kun 1 fil.

Fakta[rediger]

  • Alexander Rybak har tatt feil fly når han skulle til Moskva. Han landet på Kristiansund.
  • I Kristiansund ligger det 5 lasteskip til kais.
  • Obama har ikke vært der enda.

Romsdal[rediger]

Trollstigen! Jaaaa! De råskarpe U-svingene gjør man til å bli svimmel. Da har du den vakre Romsdalen selv som lager stort kontrast på høgde. Mange basehoppere liker det faktisk. Når de blir gale og deprimerte begår de selvmord. Da blir de avført av Raumaelven og kommer likene til havs. Der blir de mat til fiskene.

Så har man den vakre Romsdalskysten. Fullt av øyeperler som glimrer i havet. Igjen skjuler det noe rart bak det uskylige delfylket. Oscar Sylte-bedriften, som har sin hovedsete i Molde, produserer massevis av Ananasbrusflasker. Masseproduksjonen har sine egne krav også: det går ofte galt i fabrikken og det er slik fjorden kommer til å se ut oransje i noen perioder. Saltvannet er ikke mer og søtvannet hersker over fylket. Skip sitter fast i den tykke substansen og ferjer har store forsinkelser på seg. Ormen Lange har brakt Oscar Sylte for retten for å løse miljøproblemet. De vant ikke, fordi Romsdalingene ikke likte at bedriften skulle stenges og at det ikke skulle finnes Ananasbrus mer.

Romsdalsbefolkningen klarer å slå sammen kreftene når de vil forandre verden, men de er dumme uansett. På grunn av de alt for vanskelige mattestykker orker 68% av skoleelevene ikke mer skolen og de slutter når de har fylt 16. Kanskje trist, men de synes absolutt ikke synd! Livet deres består jo bare av øl og fotball likevel.

Historikk[rediger]

  • Fra 0 til 1500 skjer det ingenting.
  • 1506 - Jesus kommer i fylket og befolkningen blir kristen.
  • 1600 - Krig med Mordor.
  • 2009 - Fylket forandrer navn.

Se også[rediger]


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Møre og Romsdal.

Kommuner i Møre og Romsdal fylke

Aukra · Aure · Averøy · Eide · Fræna · Giske · Gjemnes · Halsa · Haram · Hareid · Herøy · Kristiansund · Midsund · Molde · Nesset · Norddal · Rauma · Sande · Sandøy · Skodje · Smøla · Stordal · Stranda · Sula · Sunndal · Surnadal · Sykkylven · Tingvoll · Ulstein · Vanylven · Vestnes · Volda · Ørskog · Ørsta · Ålesund
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag