Makedonia

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Republicca Muchodoña
Makkedonia
Makedonia.png
(flagg)
Makedonia.gif
(våpenskjold)
«Av med hodet!»
Makedonia.jpg
Hovedsteder Skovle
Største byer Promp
Innbyggertall Færre og færre
Offisielle språk Merkelig
Styreform Henrettelsesdiktaturaktig Republikk
President: Barok Trsjbvick
Offentlig bøddel: Off Wth Hedd
Selvstendighet 1420
Avhengig av Henrettelser
Uavhengig av Fengsel
Valuta 1 hode = 10 fingre
Tidssone Ikke spør
Nasjonaldag En dag i juni... Fløy en liten blåfugl...
Landkode BHD
Toppnivådomene .hd
Nasjonalsang:
«Off with her/his head»

«Hallo, Makkedonia!»

- Forvirret rockeband på konsert i Makedonia

«Det er Makedonia med én K din idiot!»

- Rasende mobb etter konsert i Makedonia

Makedonia er en liten stat et eller annet sted på jordkloden. Makedonia er kjent som en av de morderiske statene i verden. Utover det, er den ikke kjent for noen ting. Landet heter egentlig FYROM, og befolkningen består hovedsakelig av bulgarere, albanere og hinduer.


Historie[rediger]

Makedonia ble oppdaget av Mark Doña i 1224. Han skapte da Makedonia som et kongerike. (Han het forøvrig da kong Mark Doña). I 1420 tok Barock Trsjbvick makten gjennom et statskupp. Barock kvittet seg med den gamle kongen ved å hogge hodet av ham med en spesialimportert øks fra Afghanistan. Henrettelsen ble vist på offentlig fjernsyn, en oppfinnelse som var blitt oppfunnet noen år tidligere. Absolutt alle som så på syntes handlingen var en flott... vel... handling. Etter dette bestemte makedonerne seg for å bli det folket de er i dag, under et diktaturaktig republikkstyre fra Trsjbvick-slekten. Mannen som er president i dag, er tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-oldebarnet til den opprinnelige Barock Trsjbvick. Trsjbvick-slekten har alltid styrt med en jernånd over Makedonia.

Tradisjoner[rediger]

Makedonia har noen ganske makabre tradisjoner. Hvert år ofres 12 lekmenn, i tillegg til et medlem i Trsjbvick-slekten. Dette er for å minnes dagen Barock Trsjbvick hogget hodet av kongen. Det var en stor dag som har blitt feiret siden den gang. Regjeringen har også satt opp en liste over mennesker de vil skal ære enkelte jubileer. F. eks. vil de hogge hodet av:

Makedonerne har merkelig nok ikke fått noen positiv respons fra de opplistede. President Bush har til og med bedt dem "Get Lost!" På spørsmål til president Trsjbvick får man ingen kommentar.

Når det gjelder de tolv lekmennene som ofres, velges de ut på en ganske primitiv måte. Alle makedonerne må skrive seg inn på en liste. De tolv som skriver seg inn sist, vil bli henrettet. Heldigvis for befolkningen i Makedonia skjer dette bare en gang i året.

En annen viktig "tradisjon" er sinne. Makedonerne blir sinte for hver minste lille ting. Men det som gjør dem fly forbanna, er når noen sier "Makkedonia" med utpreget østkantsdialekt. Det er som om noen skulle glemme å uttale d-en i "nordmann".

Økonomi[rediger]

Økonomien i landet er veldig dårlig, med tanke på at de bruker hoder og fingre som valuta. Men siden det blir færre og færre innbyggere (pga henrettelsene) blir det mer og mer penger på hver enkelt. Den viktigste importen til landet er bøddeløkser. Hvert år importeres tretten bøddeløkser i rent gull med innpregede rubiner. Det er disse som blir brukt under de offentlige henrettelsene. De uoffentlige henrettelsene skjer med en sirkelsag og en hammer. Den viktigste eksporten er hår fra likene, som brukes til parykker i utlandet. Hvor ellers skulle de fått håret fra?

Nasjonalsang[rediger]

Makedonias nasjonalsang, Off With Her/His Head, synges hver gang en av Trsjbvick-slekten blir henrettet. Det kommer an på om det er kvinne eller en mann som henrettes. Sangen har bare ett vers, ettersom henrettelsen skjer på ganske kort tid. Melodien høres litt ut som Storbritannias nasjonalsang, men med en gressklipper i bakgrunnen. Her er sangen sunget for et mannlig medlem:

Behead our Glory King
Yes, Kill our beloved King
Behead our King!
He's had a gre - at Life
Don't behead hi - is Wife
She wi-ill se - elf pull the knife!
Off With His Head! (Tschopp)

En ganske makaber nasjonalsang. Det sies at da kjendisregissør Tim Burton skulle spille inn kassasuksessen Sweeney Todd, hørte han Makedonias nasjonalsang 37 ganger på rad. Burton selv avkrefter ryktene.

Ellers[rediger]

Ellers er det ikke noe mer å si om Makedonia. Godt tips: Hold deg unna!

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.