Mao Zedong

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Mao Zedong var en kinesisk militær og politisk leder i Kinas Kommunistparti. Mao og kommunistpartiet hadde aldri et vellykket demokratisk valg, og man kan da trekke slutningen at Mao ville utføre et militærkupp. Man tror også at Mao hadde et stort lager "AK47 bak låven sin ute på Gobiørkenen som han delte ut til alle som støttet kommunistpartiet, men siden dette var svært få, fikk Mao et kjempeoverskudd. Man tror at Mao ekspoterte dette overskuddet til Afrika og terroristiske organisasjoner som al-Qu’eda. Dette sier kanskje litt om størrelsen på dette overskuddet som ble sendt ut av Kina. Han het egentlig Mao Ze, men så oppfant han dongen. Og mange mener det er dethan er kjent for! Han er også kretsmester i munnharpe, hardingfele, gongong, dong og konvoluttsleiking.

Sulten i 1946[rediger]

Under den store sulten i Kina, tryglet Mao de slemme kapitalistene i Vest-Tyskland om hjelp. I Vest-Tyskland hadde man nettopp oppdaget det nye rusmiddelet Kinder sjokoladen som ble markedsført som en matvare. Vest-Tyskland(USA), lovet Mao hjelp som gamle allierte hjelper hverandre og sendte utrolige 100000 tonn av denne sjokoladen. Dette førte til at hungersnøden tok fullstendig slutt og alt kom tilbake til normalen. Trodde man. De 100000 tonn av sjokolade var nå oppspist, men det viste seg at folket ville ha mer.

Statslegene Deng Xiaoping og Yang Changji konstaterte med at hele Kinas befolkning på ca 500 millioner hadde blitt avhengige av denne krisematen Vest-Tyskland hadde sendt. Mao og Kina roper ut i protest mot vesten og Vest-Tyskland i særs. De ville ha mer! Vest-Tyskland hadde enda ikkelkfdjkshufkhkjdhsliuewgdliuahgdsknugksayfoegsyugskjgftodgsuef76uewtgfisugfihdsfu dagen. Og siden Kina på den tiden hadde så lavt utdanningsnivå var det egentlig ingen som viste hvordan man behandler rusmidler. Det ender med at neste hele Kinas befolkning tar overdose av dette kraftige rusmiddelet sjokolade.

Dette er årsaken til at Kinas befolkningstall er kun 829, noe som gjør Kina til en av verdens minste nasjoner befolkningsmessig.

Maos lille røde[rediger]

Året er 1960, Kina sliter fortsatt etter Sulten i 1946. Mao føler han må ta han må ta et realt skippertak for å bli en superstjerne. Mao kommer opp med PR-stuntet "Maos lille røde". Dette er en bok med Maositater, eller Maos gullkorn om du vil. Blandt de mest berømte sitatene er "Cup er cup og ballen er rund". Mao zedong hadde en ulykke tidligere i livet som gjorde at han fik utlagt tarm. Da en fiende fikk en rotte til å grave seg inn i rumpen på han.

Men siden Mao sjelden hadde så mange gullkorn ble denne boken veldig liten, derav tittelen. Den slår ikke igjennom pga størrelsen, den var rett og slett for vanskelig å finne.

Flere kilder mener å vite at boka opprinnelig het Maos Lille Grøde (henspeiler på den ovennevnte Sulten i 1946), og er Mao Zedongs gjendiktning av Knut Hamsunds Markens Grøde. Mao så seg selv som østens svar på Jakob Sellanraa. Formann Mao refererte ofte til Norge som et idealsamfunn, og hele kulturrevolusjonen bygger på ønske om å skape en norsk modell for det kinesiske smafunnet, - men det var før vi ble en oljenasjon, og med den, innføring av handlingsregelen.


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!