Martha (planet)

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Martha
Flag of Norway3.PNG
Generelt:
Avstand fra solen 15 meter
Eksentrisitet ???
Omløpstid En måned
Gjennomsnittsfart Kommer ann på terrenget, men i oppoverbakker går det generelt veldig sakte.
Satellitter Webcamera om natta
Fysiske Egenskaper:
Diameter ved ekvator 123 203 604 672 645 237 692 km
Overflatens areal 4,27x1010100 km2
Volum 13,56x10100 km3
Masse 5,6846x11026 kg
Gravitasjon ved ekvator Tvillinger
Rotasjonsperiode Ned trappa: 15 ganger i sekundet
Ellers: 1,12 i døgnet
Overflatetemperatur -minst: -102 91 °C
-maks 13 °C

«Ett funn som vil riste jorda for alltid".»

- Jon Atul om Martha

«Planeten ser som en grevling".»

- Knut Aubertoja om Martha

Martha er en planet som ble oppdaget i solsystemet 3STA sektor mord1 i 1973. Planeten i seg selv er ikke så veldig spennende, det er heller sammensettningen og de meget spesielle fysiske egenskapene som ryster den vitenskapelige verden. Planeten påvirker også andre planeter lysår unna meg dårlig innflytelse, dårlig staving og generelt dårlige vibber og bølger i form av astonomisk spytt

Truelse av staten[rediger]

Staten har i en årrekke prøvd å hjelpe Åsbygda med å komme seg på beina igjen, men i 1995 var bygda på nippe til å bombet sønder og sammen. Det viste seg nemmelig at en stor lekasje fra bygdas samlede kloakbrønn hadde pågått i flere tiår uten å bli oppdaget. Straks dette ble kjent fant man årsaken til rundt 10 000 årlige dødsfall som følge utslippene. Kloakken, eller smittekilden inneholdt ikke mindre enn 1041 forskjellige sykdommer, inckludert dødelig feber, AIDS, HIV, Kreft og kløe på pungen, sistenevnte er mulig å overleve med transplantasjon. Over halvparten av dem førte til at den smittede døde på under 12 timer. Kun 21 av sykdommene blir ansett for å være "ikke-fult-like-dødlig-som-å-bli-påkjørt-i-110-km/t". Prøver av kloakken har blitt undersøkt i over 40 land, på veiene av Åsbygda deadly toxic excrement project, et verdensomfattende prosjekt som undersøker årsaken til verdens største samlig av baktrier på et sted. Årsaken er forsatt ukjent, men forskere tror de finner løsningen innen 2022.


Staten jobbet i 3 år med å få stengt uslippene. Heldigvis klarte de det i Desember, 1998. Det var bare 2 uker fra deadline til å bombe bygda. Både statsministeren i Norge, kongen i Norge og den amrikanske presidenten på daværede tidspunk, Jackie Chan hadde godkjent bombingen som en siste utvei. Utslippene lagde problemer som følger av epidimi i store deler av verden. Dette var en risiko verdenssamfunnet ikke var villig til å ta. Men, heldigvis ble rakettene ikke avfyrt mot Åsbygda. Istede ble de avfyrt mot Håksund, det sies å være et uhell, men Jackie Chan legger ingen skjul på at han alltid har hatet området og ikke følte det minste medfølse for noen av de 1 123 491 495 menneskene som omkom.

Grunnloven[rediger]

Åsbyda ble sett på som en egen stat helt frem til 1955 hvor dette ble tatt opp på Stortinget. Det ble da bestemt at innbyggerne, som man på dette tidspunkt visste vært lite om, skulle bli en del av fedrelandet Norge. Det ble først prøvd en diplomatisk løsning som innebar en åpen dialog med daværende lever for Åsbygda, en tullete kar ved navn Andreas. Dialogen ble stengt etter 3 dager, fordi innbyggerne i bygda verken forsto hva statens diplomater sa og fordi det var sessong for høsting av poteter. Det ble gjort et nytt forsøk på å dialog 2 uker seinere, men da var innbyggerne alt for oppspilt på poteter til å høre på hva diplomatene hadde å si. Etter det mislykkede forsøket prøvde staten en litt mer "lur" fremgangsmåte. Denne inkluderte lokkemat i form av Cola, bobleplast og en saks. Det så lenge ut som om Åsbygdas innbyggere bet på agnet, men da kontrakten skulle underskrives klarte en av mennene i bygda å klippe av seg den høyre pekefingeren med saksa de hadde fått. Det ble fult kaos i bygda og 2 av diplomatene antas å bli drept i oppprøret. Ingen av de to kroppene ble noen gang funnet.

I 1958 ble det gjort et mindre fredlig forsøk. Dette inkluderte våpen og hæren. Desverre viste ikke innbyggerne hva disse våpnene var i stand til å gjøre. I de største opptøyene ble det drept rundt 10 mennesker fra Åsbygda. Etter dette fikk innbyggerne respekt for våpnene, men holdt hele tiden en Gerilja-stategi ovenfor hæren. Blant annet døde 12 mennesker som følger av hestespark i magen, 4 druknet i kloakken beskrevet ovenfor og hele 39 døde i opptøyer hvor innbyggerne gikk løs på hæren med høygafler og bestikk i form av spisesjeér og hjulvisper. Etter dette tok staten nye forhåndsregler og lov bygda selv få skrive sin egen grunnlov. Denne er helt unik, ikke bare fordi den har store mangler og ikke egentlig gir svar på noe, men også fordi den er skrevet baklengs, med dialekt. Faktisk er det sånn at bare Andreas virkelig kunne forstå hva det sto det i grunnloven. På grunn av dette ansees bygda for å være delevis lovløs. Dette er årsaken til bygdas økende problemer med kriminalitet, spesielt innenfor incest, men også tyveri av kloak, dyr og koner.

Kistefoss Museum[rediger]

Staten så i 2000 etter et sted å plasere det mye diskuterte Kistefoss museet. Det var nemmelig ingen byer i Norge, eller faktisk Europa som ville ha det i nærheten av seg. Museets bisare kunst og meningsløse malerier var nok til å få det bannlyst i 204923 av Norges byer med innbyggerantall på over 1. Det var da papirer fra hendelsen i 1995 ble gravd frem igjen. Staten ville nemmelig plasere museet så langt unna sivilisasjon som overhode mulig. Ikke bare fordi de var flaue over å ha gitt penger til et slikt prosjekt, men også fordi det hadde blitt en internasjonal spøk. Under EØS-møter ble Norges lederes flere ganger spyttet på. En gang den Russiske lederen så langt at han dro ned buksa under et møte og stappet den i ansiktet til statsministeren. USA erklærte øyeblikkelig krig, men skaden var allerede gjort. Etter den dagen har Norge mottat drapstrusler fra hele verdens ledere. Værst var dronningen i England, som hevdet at hun skulle tenne på hele museet, hvis hun noen gang fant det på Google Earth, men også prompe Kjell Inge Røkke i ansiktet. Etter at dette brevet ble offentliggjort har Nordmenns forhold til England aldri vært det samme igjen. Bombene ombord i busser i London var ikke nok til å få dronningen til å slutte å sende ukentlige brev til diversje av Stortinges medlemmer. Høyres leder fikk en gang et brev med et hvitt pulver. Det ble slått full alarm i hele Oslo, men det viste seg at pulveret bare var dronningens avføring, malt opp i små korn og malt hvitt.

Lederne i Norge så derfor ingen andre utveier enn å gjemme museet og late som om det aldri har eksistert. Dette gjorde de ved å lure Åsbygdas innbyggere til å tro at det var en stor utedo. Innbyggerne godkjente straks prosjektet har levd i ekstase siden det sto ferdig i slutten av 2002. Forsatt har museet en særegen påvirkning i lokalmiljøet. Rett som det er har folk hengt seg selv i kunsten. I fjor ble det registrert ikke mindre enn 14 dødsfall som følger av henging fra protrettet "Ari Ben Naken". Dette har i midlertid ikke satt noen brems for de gjenværende innbyggernes glede. De pleier rett som det er å ha festivaler. Det frarådes å være med på disse festivalene, i midlertid, fordi det fører som ofte til masseslagsmål og en titalls dødsfall. Det blir sakt at det er en triste og tragiske kunsten som driver menneskene til å utføre og oppføre seg på denne måten, men ingenting har blitt offesielt godkjent i Åsbygdas art killing spree project, et prosjekt hvor man loggfører hvordan museet påvirker innbyggerne.

Åsbygdas anatomi[rediger]

I 1995 fant Åsbygdas eneste lege, som for øvelig også var eggbonde ut at det var en god idé å lage en særegen anatomi som skulle benyttes i bygda. Denne idéen vakte stor oppsikt, men den ble til slutt godkjent. I starten gikk alt fint ved bruk av nye navn på kroppen. Men under en situvasjon høsten 2001 fikk katastrofale konsekvenser. Det kom nemmelig en fyr fra Hønefoss gjennom bygda. Han var så uheldig å kjøre på en hjort i bil og knakk armen i sammenstøtet. Da legen ble oppringt fikk han beskjed om at personen hadde et stygt brudd i høyre arm, like over albuen. Med Åsbygdas anatomi betydde dette noe helt annet enn i resten av Norge. Resultatet av dette var at mannen fikk et nytt bein av tre, samtidig som tre fingre ble kappet av, like ovenfor leddet. En annen gang, året seinere ble en fisker plukket opp med hjernrystelse. Den uheldige fiskeren endte opp med å få begge armene amputert og en spiker i magen.

Etter disse hendelsene ble det kjent at anatomien i Norge skulle gjelde for alle. På grunn av dette ble legen, som het Bjarne Kristiansen nødt til å skrive om den storslåtte boken sin; Armbrudd i ansiktet, smerter i håret og hjernryselse i kneet.

Hits For Kids[rediger]

Fra starten av 90-årene har det jevnlig kommet ut Hits for Kids cder i Norden. Den første cden fant også veien til Åsbygda og ble den stående sukkssee. Det var ingen andre plater som solgte like mange kopier som Hit for Kids 1 gjorde i løpet av året. Da dette ble kjent i Hit for Kids AS Norge fant man ut at man skulle utnytte denne bygda med et sosialt prosjek. I forbinnelse med dette begynte de å gi ut Hits for Kids - Åsbygda Edition. Det som var forskjellen på cdene her var derimot hovedpunktet. Hits for Kids AS Norge ga nemmelig ut akkurat den samme cden, men byttet bare rekkefølgen på sangene. Av en eller annen merkelig grunn har ikke dette gått opp for innbyggerne i bygda, og de bruke gladlig 129,50,- en gang i måneden for å kjøpe den nye kopien av cden. På grunn av denne utnyttelsen av bygda har firmaet tjent hele 20,000,000 kroner siden høsten 2002. Den lokale presten Bjarne fant nemmelig ut at det var noe tull ute og gikk, men før han klarte å offentlig gjør det døde han under mystiske omstendigheter.

Da utnyttelsen kom frem i nyhetene lagde Tv2 en dokumentar om det, men denne ble ikke sendt i bygda fordi grisebonden Åsleiv klarte å rive tv-masta bare 3 timer før sendetid. Han klarte å rygge med traktoren rett inn i masta og fikk et dødlig elektrosjokk. Han klarte i midlertid å komme seg av traktoren og gikk i svime bort til brønnen hvor han falt ned og ble drept fordi halsen hans surret seg fast i tauet til bøtta. Han druknet i løpet av 3 lange minutter. I løpet av denne tiden sang han begynnelsen på "Sommer & Skolefri" før stemmen hans døde bort.

Jødeforfølgelse i Åsbygda[rediger]

I 1923 ble det som er mest omtalt i Åsbygdas historie, nemlig Jødeforfølgeslen. Den Danske dikteren Anne Grønning, var opptatt med at mennenskene skulle ha en god harmoni med gudene. men det var en ting som øddeleggde denne konstentrasjonen, nemlig jødene. 36. november 1923 hadde Anne Grønning et foredrag på kistefoss museet. der hun snakket om hvordan jødene hadde spent bein på Åsbygdas emonsjonelle utvikling. Anne Grønning så sære særtrekk ved jødene. og mente at uten disse kort luene, ville Åsbygdas syn på gud bli et helt annet. Anne Grønning var jøde selv. så når jøde forfølgeslen startet ble hun tidlig sendt til Aushbygd. Der Åzistene torturerte dem. Jøde forfølgelsen er ikke fult så utbredt i Åsbygda nå lenger. antall Åzister har synket 56 % bare de siste 40 årene. en av de kanskje mest kjente Åzistene er Beldgiske Raphel Domisken. Raphel Domisken har vært sanger, og hadde også sitt bidrag i den etterspurte "Hits for kids 64", sangen heter "Tavernaen". en annen kjenning er Klarett spilleren Åsmund Dyphalen. det tok 57 år før de fant ut at Åsmund var Åzist. siden han levde en rimelig anonym Åzist stilling. i 1986 døde han på grunn av en lunge bettenesle, sønnen Ormgutt larsen, er kanskje kjent soom mannen bak "sidelengs piano kunst", Ormgutt tok avstand fra Åzistene og dannet sin egen gruppe; Høvdingane. Ormgutt Larsen døde i 2004, bare 34 år gammel.