Mosjøen

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Mosyæ/mosjøeno
Mosjøen
ganske stort
(byvåpen)
«Ke e klåkko?»
Mosjøensentrum.jpg
Land Norge
Fylke Nordland
Innbyggertall rundt 10000, inkludert Mo og Toppen.
Offisielt språk O-norsk, Brei Vefsning
Styreform diktatur
Ordfører Roar Møller
Varaordfører Jørn aka Jay fra gruppa Nordlys
Bystatus 1976

«Hallo Mo i Rana!»

- Forvirret rockeband på konsert i Mosjøen

«Må du kje dætt ned trappo»

- Berith P. Olderskog Sjøsiden

«Faen, Mo i rana er bedre en oss, vi må ødelegge alt for dem. La oss starte med å nekte dem ny flyplass og sykehus.»

- Mosjøværingen som laget mosjøens lover

KorgenMafiaen Samlet utenfor Löge Haarek. Joh J Svendsen foreviget begivenheten i 1913.

Mosjøen er et av de stedene som utn problem kan betegnes som en "liten" by. Det er en "by" som ligger bortgjemt i ei grop av fjell, med store mengder heimbrent og bygde-gangstere, med unntak av folk som bor i Kulstadlia.

Innbyggerne består av en samling av gode poteter, korgværinger, bleikvasslianere, brønnøyværinger, sandnessjøinger, hattfjelldalinger og en brøte med bortgåtte Moværinger. Mosjøen tilbyr jobb hos alcoa. så inntekktene til mosjøværingene er altså ganske sikre. Dette er med noen få innavla unntak fra Leirfjorn og Bleikvassliæ, hvor de bruker livet sitt på sjøen. Mosjøen er stolt hjemplass til Norske Talenter-taperene, Alex og Sim-1, som i ettertid av programmet har gjort moderat suksess med adventsserier på Youtube. Dette er til gjengjeld omtrent det eneste Mosjøen har å skryte av utenom den eneste idol-deltakeren gjennom tidene som har kommet seg til finalen med dyp utringning og utallige timer med sminking hver morgen. På fritiden digger mosjøværingene å henge rundt byens eneste rulletrapp på Sjøsiden Senter og snakke dritt om den 100% statsfinansierte Festningen 10 mil nord, Mo i Rana. I 1946 startet den store folkevandringen fra Mosjøen, hvor mange av byens intellektuelle utvandret til Amerika, Vestlandet og Oslo. Denne folkevandringen har dessverre ført til en nedgang i den generelle dannelsen alle stedene.

Uteliv[rediger]

I helgene har som regel 75% av Mosjøen's befolkning en promille på godt over 3 og havner gjerne på en "storfest" oppe i marka, nærmere bestemt på Vefsn Landbruksskole hvor de drikker "heimbrennjt" torsdag-mandag.

Mosjøens berømte pub kinakroa, kinakroa byr på masse. Blant annet blå neonlys, et stort anlegg, og så klart verdens minste scene. Dette, kombinert med 5-10 fjortissfulle tredjeåringer fra både allmenn og musikklinja, er grunnen til at man har noe som kalles "childsupport". Tiendebytte er den dagen der halve byen møter opp på torget i byen for å slå av en prat med "Ho helvettes svigermor", få reklame slengt i ansiktet av den lokale banken, handle hjemmebrent, eller kjøpe overprisede aluminiums-smykker eller t-skjorter og caps hos pakkisbodene som smugler med seg "shady shit" fra hjemlandet sitt.

Frisk3 er også det store møtestedet for de blonde sossene og steroide-trynene i helgene. Siden Mosjøens "største" turist attraksjon Øyfjellet (pun intended) er i veien for sola 25/7 har ikke Mosjøen noen form for sol. Dette medfører at disse sossene blir nødt til å sove utelukkende i solseng (for å tines). Disse anabole tenåringsguttene er lett gjenkjennelige på sine tettsittende klær, da de ikke har råd til og kjøpe seg større klær som faktisk passer de nye bollemusklene.

Liker du å bli slått ned på åpen gate av hormonforstyrrede tenåringsgutter med anabole steroider i rumpeballene? liker du rulletrapper? hater du sol? er Mosjøen så absolutt byen for deg.

Er du derimot ute etter å ta lokal koloritt nærmere i øyesyn på dagtid, vil severdigheten "Olydiæbryggo" være å anbefale. Bryggen er bygd om til café hvor stedets liksomkondisjonerte stikker innom hver lørdag, trykker innpå med gamle, oppvarmede vafler, slurper i seg tynn kaffe og prater drit om hverandre og de forferdelige ranværingene. Dette kalles "kultur", og er å regne for urgammel sed og skikk som har pågått i århundrer. Ritualet kan ikke fravikes om man ikke har et inderlig ønske om å begå sosialt selvmord. Mosjøen preges i skrivende stund av fraflytting eller "fråfløtto" som de innfødte selv kaller det. Dette har man fra kommunens side forsøkt å bøte på ved å markedsføre byen kreativt. Slagord som "Mosjøen - Byen midt i Vefsn", "Mosjøen - ki fan e dæ du bi førr?" og "Mosjøen - sammen mot stupet" har alle vært forsøkt lansert uten at det foreløbig har gitt ønsket effekt. Siste skudd på stammen i markedsførings-plan, er å lansere Mosjøen gjennom et kumlokk. Som for å si: "Kom tæ Mosjøen - å sjå kloakken". Det er spådd fra styrende politikere at denne fremgangsmåten vil gi et eller annet resultat. I Mosjøen er alle datanerder some kaster ting på mora og tisser på gulvet.

Helsesystem[rediger]

Mosjøen hadde to allmennleger. En svensk og en dansk. Jan Olof Bergquist (SWE) og Rizwan Parvais (DK). Dr. Bergquist er suspendert grunnet skattejuks, samt at han ble i 2009 dømt for å rykke ut til legevakta i amfetaminrus og en promille som ikke var målbar med dagens teknologi. Dr. Parvais ville prøve seg som gründer, men hadde gjort feil lagerbestilling på legesenteret, og ble tatt av politiet da han hentet bestillingen i sin egen personbil. Doktoren hadde god tro på at kokain var den eneste medisinen man trengte. Doktoren har blitt løslatt i senere tid før han igjen ble anmeldt for både sex-trakasering og prostitusjon langs sjøgatOOooh. Dr. Parvais fikk forbud mot å praktisere mer i Mosjøen. Det sies han dermed hadde tatt halv-4 bussen en torsdag til Mo. Den dag i dag behandles alle skader og sykdom med hjemmebrent, varme omslag, og "en tyve liter kola" dagen derpå. Mosjøværingens overordnede forståelse av kjønn relatert til helse kan best betraktes gjennom utsagnene: "Mammæ. E dæ fale mæ fettæ?"

Reiseliv[rediger]

Mosjøens stolthet er Sjøgata eller SjøgatOOoo som de kaller den, dette er en gate med falleferdige gamle hus, der byens prostitusjon, -og narkotikahandel pågår i samarbeid med KorgenMafiaen og Hattfjelldal Bondetamp Forening. Dette er antagelig Mosjøens farligste strøk med tanke på på den fryktede ElsfjordMafian, som ofte dukker opp i bakrusa med høygafler og lekepistoler av plast kun iført FK dresser.

Sysselsetting[rediger]

De aller fleste arbeider hos byens eneste private arbeidsplass, Alcoa Aluminiumsverk. Alternativet er kun statlig, dvs NAV, som i god statlig tradisjon kun kunne treffes på byens eneste kafé, Lille Torget. Denne er som de fleste bedrifter nå konkurs, noe som fører til at de arbeidsledige når er arbeidsledighets-ledige. resterende sysselsatte arbeider hjemme og driver med "

6 retninger for reise og kart:
  Nord                  
Vest Hjemme Øst                
  Sør                  
                    Langt langt borteAlle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!