Narkotikum

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Drink it or go pepsi yourself to death!»

- Isbjørnen Knut om Coca-Cola

«Fisk er sunt, til og med når det går rundt!!!»

- Edvard Skunk om Omega 3

Narkotikum er et anet ord for Narkotika, bare at det er tillsatt litt mere dritt en vanlig narkotika. Politikeren Hennes Mauritsen er super narkoman og har laget en liste over de fleste typer narkotikum som blir selgt i Oslo, USA og Kashyyyk, som kommer senere i artikkelen.

Bobhopevampire.jpg Stop hand.png ADVARSEL! Seriøs artikkel! Stop hand.png
Hvis du går med sokker i sandalene og spiller ludo i helgene,
er denne artikkelen noe for deg. Sannsynligvis er den kopiert fra Wikipedia.
Altså: Denne artikkelen må tilsettes humor for å bli leselig.
Du kan gjøre noe med dette ved å redigere artikkelen.


Ordet 'narkotika' - flertall av ordet 'narkotikum' - kommer fra det greske ordet narkotikos. Det betyr egentlig "noe som gjør stiv/nummen." Ordet sikter altså egentlig til et søvngivende, smertestillende og avslappende middel.

I dag regner man en rekke ulike stoffer som narkotika. Alle de stoffene du nevner her betegnes som narkotiske stoffer (morfin, heroin, cannabis, LSD, ghb og ecstacy). Betegnelsen 'narkotika' er mer som en samlebetegnelse på en rekke forskjellige stoffer, også en rekke medikamenter. Benevnelsen brukes ikke ut fra den kjemiske sammensetningen på stoffet, men - i de fleste sammenhenger - på stoff som står på den norske narkotikalista, som er en liste over de stoffer som går under narkotikaloven(se § 162b). Loven omfatter 1. De stoffer og droger som er oppført i listen. 2. Salter og derivater av disse og mulige isomere, estere og etere av stoffene eller deres salter. 3. Preparater med innhold av stoffer eller droger på listen. ten.

Se også[rediger]