Nirvana

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«En gang ble jeg lovet en privatkonsert med bandet, men de dukket aldri opp. Jeg bestemte meg for å liksågodt spille selv og det hele ble en stor suksess.»

- Ismannen om Nirvana-konserter

«Jeg var selv i begravelsen til Kurt. Der luktet det deodorant på lang vei.»

- Jonas Lie om Nirvana

LSD Gratulerer, du har oppnådd Nirvana!

Nirvana (betyr nisse-rockere på hinduistisk) var ett av 90-tallets største, glamrock/hair metalband, de sang mye om nissen, frontet av gitarist og skrikist Kurt Cobain som tok selvmord i 1994 sammen med sin kone Courtney Love. Etter Cobains noe grisete død, gikk trommis Dave Grohl tilbake til det gamle bandet sitt, Don't fight me, or I'll foo you!

De første årene[rediger]

Bandet ble til etter at Kurt Nilsen hadde spilt sin hjemmelagde demo, Avføringsdemoen, til den tøysete kameraten Kristus. Etter å ha fått lurt med Kristus på bass, og overtalt gitaristen David Lommelun til å spille trommer, var bandet komplett, og de begynte å spille inn debutalbumet Bitch kor e brillan. Prossessen tok fire år, da Cocaine var ruset på heroin mesteparten av tiden i studio. Da debutalbumet endelig kom ut i morgen, hadde bandet brukt så lang tid at et annet band lokalisert i England, hadde tatt navnet Nirvana, noe som endte i søksmål og rettsak. Nirvana vant ikke rettighetene til navnet og ble dermed hetende: kjell espen spiller trommer. Horder av buddhister skal i tillegg ha tagget på Kurt nilsemanns gravstein, fordi de mener at hans liv overhodet ikke stemte med deres tro om Nirvana.

Et av albumene til bandet.

Bare Glem Det[rediger]

I 1991 kom det store gjennombrudsalbumet til Nirvana; Bare Glem Det. Med låta Her Lukter Det Deodorant seilte de rett inn på førsteplass over hele verden og fikk kukt-status. Så stor oppmerksomhet fikk bandet at de fikk sin egen religion, Buddhismen, og Kurt fikk sitt nye kallenavn Boddah. Den nye religionen gikk ut på å oppnå Nirvana, noe som bare skjedde om man var sterkt ruset på heroin.

Mord og mysterier[rediger]

Nirvana fikk en brå slutt på karrieren da Cobain skjøt kona med en hagle etter en heftig krangel om hvem som skulle på sofaen, da ekteskapet hadde begynt å skralte. Selv om alle bevis på konas tragiske død pekte mot Cobain, ble han frikjent noe som viste seg som et feiltag da han drepte bassisten i bandet sitt Hull like etterpå.

Det sies at Kurt Kubein fortsatt er i live, trass i alle ryktene. Enkelte hevder at de har sett flere kredittkort som tilhører Kubein. I tillegg er det noen som hevder at de er han selv, men bare i Nirvana-tilstand. Det ble en gang sagt at hvis man maler eggedosis på en Fender Jaguar, likedan som Kubein bar rundt livet i sin berusde tilstand, og puster mariuhanarøyk på den er det mulig å fremstille samme lukt fra deodoranten som ga Kubein inspirasjonen til åndsverket Bare Glem Det. I den senere tid har ukebladet Ser & Dør avslørt at Kurt Nilsen egentlig er Kurt Kubein. Ser & Dør mener at selvmordsforsøket til Kurt kun resulterte i et stort hull mellom fortennene, og at Kurt endret identitet fordi han rett og slett nektet å vise seg. Det påstås også at han gjennomførte plastisk kirurgi på seg selv med hjelp fra Dave Gro Harlem Bruntland og en motorsag. Andre ting som tyder på at Kurt Nilsen og Kurt Kubein ner en og samme person, er at begge het Kurt, og at Nirvanas to forbokstaver er de samme som de to første bokstavene i Nilsen.

Diskografi[rediger]

  • 1989 - Bitch
  • 1991 - Forevermind
  • 1992 - Incest
  • 1993 - Im Utro
  • 1995 - Herregud, hvorfor er det ingen plugger i New York?! MTV suger!!
  • 1996 - Eventyr fra Whiskaselva
  • 2005 - Med Lysene På
  • 2005 - Søvl: Det Værste Fra Avtrede feat Kong Harald (Polish version)
  • 2018 - Comeback Tour
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!