Noldus

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

En noldus (fra urperske "nollar" som betyr å gnåle) er en person med en forvridd oppfattelse av verden. Nolduser finnes over hele verden og har hatt en stabil økning de siste 20 årene. Bruken av noldus som begrep har derimot opplevd stor nedgang og forveksles ofte med et naut. Nolduser har tradisjonelt stemt SV, men fra 80-tallet har stadig fler nolduser å søke mot høyrefløyen. I dag sogner de fleste noldusene til FrP.


Historie[rediger]

Begrepet "noldus" ble først dokumentert brukt i 1953, etter at Joseph Stalin satte en minimais fast i halsen under en helaftens middag i Lillehammer. Dette førte til at Stalin døde fire dager senere, og Stalin sa i etterkant av sin bortgang at "Dei noldusane skulle aldri ha vore slupne ut frå G40, send dei tilbake til Sibir augeblikkelig". Siden da har "noldus" festet seg i det russiske språket og oppnådde i 1967 status som preposisjon. Den russiske arkeologen Loyis Leekijy annonserte i forbindelse med sin oppdagelse av dvergkanin-fossiler i Øst-Kenya at "Vi veit enno ikkje kva som gjemmar seg noldus jorda".

I 1984 ble "noldus" et offisielt norskt begrep, og får å bevare begrepets origininale betydning ble det stiftet et forbund, kjent som Norsk Noldus Preservasjonsforbund (forkortet N.O.R.N.O.L.P.R.E.S.E.R.V.F.O.R.B.). Allikevel så norske myndigheter en trend som smeltet sammen norske "noldus" og "naut" til fordel for det hippe "nerd". I ert forsøk på å stoppe den framtredende trenden, gjorde norske myndigheter "noldus" til et politisk og juridisk begrep og innlemmet det i de norske lover. §3.1 i Noldusvedtekten slår fast at "Den som kallar andre noldus, den er noldus sjølve."

Fra tidlig 90-tall til i dag er noldus blitt mindre brukt av allmennheten og har sklidd inn i det juridiske systemet. En person som er stemplet som noldus har ikke krav på advokat og må dessuten stå på ett ben under alle juridiske arrangementer (dette inkluderer eventuelle vorspiel(s)).


Kjennetegn[rediger]

En større misforståelse er at noldus beskriver en dum person. Noldus brukes om en person som har feil oppfattelse av verdenen. Vanlig eksempeler på nolduser er utøvere av religion eller kulturelt ødelagte mennesker. Kultuelt ødelagte mennesker er mennesker som er ødelagt av ytre påvirkninger som Paradise Hotel, mote, statusjag og fasade. Man finner slike personer ofte i miljøer hvor champagnefaktoren er høy og intelligensen er relaivt lav (eiendomsmeglere, selgeryrker, motebransjen, osv). En noldus vil som regel snakke noe høyere enn hva som er sosialt akseptert og dessuten ignorere normer og regler. Nolduser går ofte rett foran deg i et tregere tempo på kjøpesentere og bruker som regel lengre tid enn deg på å diskutere med farmasøyten/postekspeditøren/kassadama. En noldus oppfører seg ofte arrogant, maler bilder av kroppen din og kan i enkelte tilfeller tøye lovens grenser (se idol).

Kjente nolduser[rediger]

Norge er gode på noldusfronten. Fra norge finner vi blandt annet Siv Jensen, Odd Nærdrum og værmannen på NRK1. Statistikk hentet fra SSB tyder på en KRAFTIG økning i antall nolduser, spesielt på sørlandet og i ditt nærmiljø. '

Andre kjente nolduser:

Fakta[rediger]

Rør godt sammen og sett midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

Brownies[rediger]

  • The Beatles var en gjeng med nolduser.
  • Det har hittil ikke blitt funnet noen kur for denne brutale sinnslidelsen.
  • 98% av alle nolduser er fans av sporten fotball, tenk litt på det!


Jeg har ei gammal tante som heter Monika. Hu kjente to nolduser for ikke lenge siden. De holder visstnok til ikke langt fra meg!