Norrøn mytologi

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Samer er så glade i piller at de har fått en oppkalt etter seg.


Norrøn mytologi[rediger]

norrøn mytologi er betegnelsen på samenes tro.

Historien[rediger]

Samer er veldig populære og alle vil ha mer.

Det hele startet for lang tid siden da samene bodde alene i Norge. de herjet og sloss, så for å finne en måte å få slutt på denne slåssingen fant de på norrøn mytologi. I norrøn mytologi er det viktig å ha ett tøft utsende da du må tøffe deg flere ganger til dagen, røyke pipe og gå rundt med bjørneføtter. Disse tradisjonene skapte mye ro i samfunnet, men det var noe som manglet.

Tør i all slags vær.[rediger]

Når nordlendingene som ikke var samer, altså norske kom opp til dem og viste dem all-værs-jakken ble alt mye bedre! Da sa guden halla at alle måtte drikke 60% av daglig anbefalt væskeinntak til frokost.Det hjalp! Etterhvert ble det vanlig å gi 96% av all daglig inntekt til spedbarn for å hjelpe dem til å bli større.I dag lever de fleste samer et lykkelig liv med væskebalansen i orden og tryggheten om at barna skal vokse seg store. Hvem synes vel ikke det er et forferdelig rått liv.

Noen viktige personer å vite om i norrøn mytologi :[rediger]

En trist Nordlending etter at han hadde besøkt samene ble hans verden aldri den same igjen

Det sies at ifølge norrøn mytologi, er det tordenguden Tor som fjerter når det tordner ute. Tor var opprinnelig en same, men han var annerledes, han tenkte stort. Han drakk så mye væske at fjertene hans ble veldig veldig løse i fiseringen.Det gikk slik det måtte gå.En dag prompet han så det sprutet over hele jorden og den dagen feirer vi første-vårdag da alt kommer til livet igjenOg Tor så at det vokste godt å fløy opp til de andre gudene.