Odda

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen er delvis beskyttet
Du kan bare redigere den ved å logge inn eller registrere deg.
Padlock aj ashton 01.jpg

«Hallo, Otta!»

- Forvirret rockeband på konsert i Odda

«Jeg ble dopet av å kjøre gjennom Odda med vinduene igjen!!»

- Anonym trailersjåfør.

«Har aldri vært i Odda, og har overhodet ikke tenkt å reise dit heller.»
- Julenissen, i en samtale om utdeling av gaver til barn.

Den kommunistiske bystaten OddaКоммунистический город Kohat
OddaKommune.JPG OddaFlag.jpg
(Riksvåpen) (Flagg)
Nasjonalsang: "Я потерял мрамор" (Eg har mista klinkekula)

Riksmotto: Да здравствует Kohat! (Lenge leve Odda)

StatenOdda.jpg
Hovedsteder Sentrum
Største bydel Smeltevraket
Innbyggertall 8,000,002
Offisielt innbyggertall Ca. 7000
Offisielle språk Russisk, Odding, Nynorsk, Spynorsk, Innvandrersk.
Offisielle Skriftspråk Russisk alfabet & Latin alfabet
Selvstendighet Odda ble selvtendig stat fra Norge da Ordføreren truet statsministeren i Norge med å fortelle om deres tidligere forhold hvis ikke Odda ble egen stat.
Statsoverhode Håvard Lekve

Slagord:

For Odda skal vi leva, 
for Odda skal vi dø.
For Odda skal vi sniffa, 
for odda skal vi blø.
Styreform Diktatorisk Kommunisme
Valuta Odding Kronen
Tidssone Midt i mellom
Nasjonaldag 11. Februar. Odda feirer da åpningen av Norzink.
Landskode O-DDAPONS

Odda er Norges eneste bystat. Odda ble bystat i 2005 da den daværene Ordføreren Torvalv Mikkelsen truet Statsminister Jens Stoltenberg med å offentliggjøre deres tidligere forhold. Statsministeren kunngjorde Odda da til egen bystat. Toralv Mikkelsen ble da valgt til Statsoverhode i Odda, men i fjor ble Mikkelsen styrtet av den nåværende Statsministeren Håvard Lekve under et kupp. Lekve er Oddas styrer den dag i dag, og styrer staten med plasthånd.


Odda's Historie

Odda ble lagd i 1899 av Oddingen Odd Odding. Han oppkalte byen etter seg selv. Etterhvert flyttet flere og flere til Odda. En gang på tidlig 1900-tallet fant Oddingene på Odda Bakeri ut at det var umulig å skjære opp nok rundstykker og brødskiver til alle Oddingene, så de lagde en Brødskjæremaskin i Tyssedal. De la en foss i rør, og lagde det de kalte for en Burbin. Et par år senere fant de ut at strømmen fra Oslo ble for dyr for dem, så de fikk hjelp av noen engelskmenn til å lage en Strøm-Burbin. Engelskmennene klarte dessverre ikke å si "Burbin", så de begynte å si "Turbin". Engelskmennene bygde flere og flere turbiner, men etterhvert ble noen av dem ødelagt av været. Til slutt fant de på at de kunne bygge et hus rundt dem, for å beskytte dem. Huset måtte ha et navn, så sjefen, som het Charles Kraft, oppkalte det etter seg selv. Det nye huset ble kalt for et Kraftverk, som betydde "Krafts verk".

Oddinger

Et spørsmål mange har stilt seg gjennom tidene: Hva kom først? Odda, eller Oddingen?

Oddingene er kjent for dårlig ånde og grønne tær, da de liker å plante løk med tærene for så å spise den. Odda er rundt om i verden også kjent for å være et bra sted å bo. De har en lilla-gul asylpolitikk, som vil si at de slipper inn de som kan tjene bystaten mest penger. Antall personer som som har søkt asyl i Odda siden du begynte å lese:

CounterZero.gifCounterZero.gifCounterZero.gifCounter5.gifCounter4.gifCounter3.gifCounter2.gif

Norzink

Norzink er den største fabrikken i Odda. Før var Kondom- og P-Pille-fabrikken Smeltevraket den største fabrikken, men den ble lagt ned pga for dålige inntekter. Norzink går i motsetning MYE bedre. Norzink er en litt på kanten til ulovlig fabrikk, men det vet svært få. Fabrikken later nemlig som om den produserer Zink. Noe den i alle fall ikke gjør. Egentlig er det en fabrikk som lager tyggegummi-fyll av brukte kondomer, og sender dem til Sverige og Danmark. Fyllet blir brukt i den danske, og den svenske versjonen av Stimorol Fusion. Den norske versionen er laget av E-stoffer i Velje i Danmark.


Avtalen med Jens Stoltenberg

I avtalen med Jens Stoltenberg, der tidligere ordfører Toralv Mikkelsen truet med å offentliggjøre deres forhold, står det blant annet at det ALDRI skal være kontroller på fabrikken Norzink, og at Odda for alltid skal være en egen stat i landet Norge. Avtalen er TOPP-Hemmelig og er utrolig vanskelig å få vite noe av. IkkePedia har fått tak i denne informasjonen fra Mikkelsen selv, ved hjelp av Profesjonelle Journalister med pene romper.


Håvard Lekve - Mannen som overlevde

Håvard Lekve er diktatoren som styrtet Toralv Mikkelsen. Nå er han overhodet i Staten, og har ambisjoner om å overta verdens-herredømmet. Lekve ble skapt ved et uhell på et labratorium i Uganda. En professor skulle sjekke Idi Amins gener for galskap, da han kom borti kloneknappen, og ut kom Håvard lekve. Han klarte å unslippe til et barnehjem, og ble adoptert til Norge da han var 4 år gammel. Fødselsdatoen er ukjent, men som sin far har Lekve valgt å ha 1. januar som sin fødselsdato.

Lekve er kjent for sine utallige forsøk på å blande frem det perfekte dop. Han var nær ved å klare det, da han begikk en grusom feil. Det var en sen søndagskveld i oktober 1997 det hendte. Lekve satt som vanlig på kjøkkenet sitt og blandet sammen forskjellige stoffer, på jakt etter det perfekte, da det ringte på døren. Som vanlig dultet den store cola-magen opp i bordet på vei opp fra stolen, og en boks freia bakepulver tippet over. Lekve ble helt fra seg da noe av pulveret ble heldt over den superbeskyttende, oransje romvesgenseren hans, og det ble ikke bedre av at "gjesten" kun var en Øvrehus som lekte ringpåspring. Han tasset tilbake til bordet, satt opp den veltede bakepulverboksen, og fortsatte eksprimenteringen. Det han ikke hadde lagt merke til, var den lille mengden bakepulver som hadde kommet seg bort til og blandet seg med dopet. Her kommer navnet "Mannen som overlevde" inn. Lekve er nemlig den eneste mannen i hele verden som har overlevd en blanding av amfetamin, kokain og bakepulver. I et intervju fire år etter, sier Lekve at det må ha vært den oransje genseren som nok en gang reddet livet hans. -Det at pulveret blandet seg med genseren da boksen veltet, må ha gjort meg imun. De oransje hypersikre trådene har nok en gang reddet meg fra døden., sier han til avisen Hardanger Folkeblad.


Odda og Dop

På grunn av manglene politi i den lille bystaten, har Odda et svært røfft rusmiljø. Fire av fem Oddinger under åtte år har enten smakt eller sniffet det narkotiske og svært ulovlige stoffet oboypulver. Hele 9.847 av Oddingene over 16 har testet positivt på kontroll, og personer utenbys fra reagerer på det sterke missbruket. -Det var som om en sky av pulver lå over hele sentrum", sa en forskrekket Erna Solberg til VG i 2008, før hun tok en bit av den store sjokoladekjeksen hun hadde kjøpt på torget. Flere norske politikere har reagert sterkt på overmissbruket. Siv Jensen skal en gang ha sagt at hvis det var opp til FrP, ville Norge ha innvadert Odda og sendt alle Oddingene til Afrika. Deretter ville de ha bygd Odda om til en stor konsentrasjonsleir for Asylsøkere og innvandrere som skulle henrettes for å ha snikislamisert landet, eller for å ha oppholdt seg i Norge mer en 14 minutter etter avvisning på asylsøknad.


Ruccola.jpg
… og litt ruccola på toppen!

Alt skal ha litt ruccola på toppen no for tida!
Ruccola piffar opp kvar artikkel med den
spanande smaken og friske fargen sin! Les meir!
Ruccola.gif


Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!