Oddvar Brå

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Med lua på snei!

«Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?»

- Se & Hør om Oddvar Brå

Oddvar Brå er en gammel skihelt med lua på snei.

Biografi[rediger]

Tiøreløpet[rediger]

Oddvar Brå er en berømt norsk langrennsløper som er mest kjent for et renn en gang på 80-tallet da han plutselig så en 10-øre på bakken og i all sin ekstase brakk staven. Brå endte på 23. plass i løpet, men var svært fornøyd med tiøren som han hentet etter løpet. Og hvem kan vel glemme hans kjente sitat fra samme dag...

«Jau, det skal no godt gjerast å helda augene vekkje frå ei tiøre på bakkjen»

- Oddvar Brå

"Naaaii, det va hardt, men det va like forhold for all, så det grett d"

Kildekritikk[rediger]

Så lange setninger har Oddvar Brå aldri uttalt. Derimot ville ethvert spørsmål bli besvart med "Naaaai", enten han mente ja eller nei. Dessuten var det nettopp det motsatte av ekstase langsrensløperen opplevde. Å brekke staven betyr å bli impotent. Sjelden har vel det norske folk blitt lurt grundigere, men kona hans merket det og forlangte skilsmisse.

Kakao[rediger]

Brå har også laget en type kakao som egner seg spesielt godt til skitur, da en også får store mengder energi av denne kakaoen. Slagordet er selvfølgelig "Brått ferdig". Brå er blitt mistenkt for å bruke ulovlige midler i kakaoen da flere personer, hovedsakelig barn under 5 år har blitt svært så syke etter å ha drukket kakaoen. Brå benekter selv dette.

Kakao er veldig godt!!!

jeg får alltid kakao av vennen min kakao er godt ha det bra.

Egenskaper[rediger]

Oddvar er en rev på å rygge bil uten tilhenger med tilhenger. Han tok førerkort på rulletrapp i 1997.

I dag[rediger]

I dag jobber Brå med å reise rundt i barnehager og fortelle eventyr, han er blant Norges rikeste menn og han tilbringer også mye tid hjemme med sin kone, Margot og sine 6 barn.