Olof Palme

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Sven Olof Palme (født: 21. April 1956 i Gøteborg) Sven Olof Palme er en Svensk baker lærling fra gøteborg, han er kjent for å være tvillingen til Palme som rett og slett var en palme. I 22 Januar 1989 bestemte han seg for å bli politiker og gikk derfor på en politisk høyskole som het for Den Svenska politiska høg-skolen der de eneste som kom inn var høye.


Olof Palme's Barndom[rediger]

Olof Palme hadde en helt ålreit barndom fylt med Teletubbies og Willy Wonka Show som ble lagt ned etter to episoder.

Olof ble ofte mobbet på grunn av etternavnet sitt som var Palme, men de sluttet med det når han ble Sveriges statsminister, ellers så vet man veldig lite om barndommen hans bortsett fra en traumatisk opplevelse når faren hans Høy Palme ble drept i 1967, da var Olof 11 år.

Olof blir politiker[rediger]

I 1989 bestemmer han seg for å bli politiker og begynner på Den Svenska politiska høg-skolen fordi han var høy og meget populær på den tiden, i de følgende årene jobbet han seg slutt og ble medlem av Det svenska Arbeiderparti som ble stiftet av de samme som stiftet Arbeiderpartiet.

i 1995 ble han valgt til den svenske statsministeren, og holdt seg ved den stillingen i 6 år til før han ble tatt fra makten ved et fredelig kupp i 2001.


Olof Flytter[rediger]

I 2003 ville han flytte til Norge for han orket ikke å leve med kjedelige svigermødre lengre, når han kom til norge ble han baker lærling og er det fortsatt.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!