Oslo

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

«Et av dine steder»

- Yr dott enno om Oslo

Oslo er altså hovedstaden i Norge. Begrepet Oslo kan være litt misvisende, etter som Oslo er både en by, en hovedstad, en kommune og et fylke. Men heldigvis er alt det samme, så du trenger ikke å bekymre deg om det. Oslo blir ofte omtalt som Tigerstaden, selv om det aldri er blitt sett en eneste tiger i hele byen. Det er dog sett to løver utenfor Hønsehuset, men løver og tigre er to helt forskjellige dyr. Oslo har mange severdigheter, og flere steder bergensere kan pisse og spy på når Brann spiller mot Vålerenga, deriblant Smuget og Karl Johan. (Ref. sangteksten fra en av Branns poetiske kampsanger: "Vi skal pisse på Smuget og spy Karl Johan...")

Oslo (hva ellers skal man kalle det når det er by, hovedstad, kommune og fylke) er en fin by og bo i på alle mulige måter. Spesielt i nærområde fordi hvis du går til en ny del av byen så kan det være helt annerledes enn der du bor.

Plante- og dyreliv[rediger]

Disse finnes over alt!! Til stor ergrelse for fine vestkantfruer.

Oslo kommune (populært kalt Oslo klormune) har som hovedmål å utrydde alt dyre- og planteliv i kommunen. Til tross for dette yrer det av liv i Oslo, spesielt i og langs Agerselven. Dette tiltaket viste seg å være så populært at også Ullevål sykehus har slengt seg på.[1]

Oslo har et meget interessant plante- og dyreliv. Forskere fra hele verden legger ferien sin til Oslo for å kunne studere evolusjonsutviklingen i Oslo, da den er annerledes enn i resten av verden. Oslo syns blomster er teit og prøver å drepe demtil at fisker, sjøplanter og dyr og planter i områdene rundt fjorden, har fått ødelagt arvematerialet sitt. Bl.a. de spennende artene Oslo har å by på er fisker med tre øyne, rosa blomster med koteletter i stedet for blader, hjort med horn (instrumentet) på hodet, samt løvetann.

Oslo har også et yrende fugleliv. I Oslo kan man oppleve måker, duer, måker, kråker, måker, måker, måker og alle andre fuglearter med endingen -åker. Fugleekskrementer er gjerne et problem i turistsesongen, og mang en gang har turistkontoret i Oslo fått henvendelser fra illsinte turister som kommer brautende inn med en stor, hvitt klatt i skallen, hylende på fransk, spansk, kongolesisk, bergensk, svensk eller vietnamesisk.

Det er anslått at det finnes 200 forskjellige planter i Oslo og omegn (deriblant 120 forskjellige løvetann-arter). Det finnes 130 forskjellige dyrearter, 50 forskjellige fuglearter og 20 forskjellige fiskearter (femten forskjellige dopale-arter). Regjeringen satte i 2007 fram forslag om å verne alle artene i Oslo, men ble nedstemt i Stortinget av et krast FrP/Høyre. Det som er igjen av planteliv i Oslo by er oversvømt av gift og mikroplast, til alle Norges kjendisers plastikk kirurgi. Senere vil Ingen skylde på Oslo, for det er så Vikitig.

Religion[rediger]

Religion i Oslo er et tema for seg selv. (Det er derfor det har fått egen overskrift.) Oslo er den perfekte lapskaus - masse forskjellig blandet i én stor panne. Eller ett stort hull. I denne byen finner man både kristne, muslimer, jøder, ateister, agnostikere, scientologer, buddhister, hinduister og mye, mye mer.


Den typiske Oslo-kristne går kledd i prestekjoler og subber rundt på Karl Johan i håp om å verve nye medlemmer til statskirka. Man finner selvsagt mange typer kristne, men det er så mange forskjellige typer i Oslo by at det ikke går an å nevne alle i en kort artikkel. Derfor skjærer vi alle over en kam. En Oslo-kristen er gjerne bosatt på Oslo Vest, hvor han storkoser seg i troen på sin Gud. Den Oslo-kristne er gjerne FrP-medlem, og går i kirka omtrent to ganger i året. (Jul og konfirmasjon.) Ofte er man Vålerenga-supportere også. Kristendommen er den tredje største religionen i Oslo, med 13% tilhengere.

Oslo-muslimer går ofte buksa langt ned på ræva, med alt for store klær, og caps. Eller med burka. Oslo-muslimer, eller innvandrere som de også kalles, er oftest bosatt på Oslo Øst, hvor de lager kebab og går i moskeen hver dag. Oslo-muslimen er ofte medlem i SV. (Hvis ikke han er det, er han medlem i Arbeiderpartiet, men det er fordi de ikke har hørt om noe annet parti.) Oslo-muslimene har store fordommer overfor etnisk norske. Kan ofte finnes enten i A-gjengen eller i B-gjengen. Islam er den nest største religionen i Oslo, med 25% tilhengere.

Ateistene er den største religiøse gruppa i Oslo, med 60% av innbyggerne som tilhengere. Grunnen skal være at når noen tror på ditt, og andre tror på datt, så er det like greit å ikke tro på noen ting. Ateistene finnes ofte på Stortinget og i partiene Rødt, SV og Arbeiderpartiet. De ønsker ofte å utrydde både muslimene og de kristne. Oslo-ateistene er ofte den mest aggressive ateistgruppa, ettersom de blir sterkt påvirket av begge retninger – de er som ei fjør: Både de kristne og muslimene trekker i hver sin retning, og fjøra blir veldig spent og irritabel som følger av dette.

De øvrige religionene utgjør knappe to prosent av befolkningen i Oslo, og vil derfor ikke nevnes. Unntaket er scientologene, som er sprø. Scientologene utgjør en halv prosent av befolkningen i Oslo. De holder til over alt, og tilbyr nesten gratis undersøkelser som skal finne ut om du kan klare deg bra på egenhånd eller om du må ha guidet hjelp fra Scientologikirka for en bitteliten sum på et par-tre tusen. Oslo-scientologene er gjerne anonyme, ettersom de vil beskytte familien fra å bli mobbet. Det greier de fint selv.

Språk[rediger]

Flere personer i Oslo er observert snakkende norsk. Blant disse har det utviklet seg en egen dialekt, med litt avvikende uttale av ord. Enkelte ord har dessuten en litt annen betydning i Oslo enn resten av landet.

betyr snart, eller mer presist tiden det tar å vente på Godot. Denne betydningen er særlig utbredt i strøkene rundt byens kollektivtransportholdeplasser. Forøvrig sier et gammelt storbyjungelord at "når Ruters sanntidsvarsling sier "ca. nå", vet du at du ikke rekker morgenmøtet".[2]

Ellers er det verdt å nevne at at sekundærspråket i Oslo, som er i ferd med å ta igjen primærspråket, er svensk. Dette språket stammer fra en del av byens største befolkning, nemlig arbeidsinnvandrerene.

Det tredje største språket i Oslo er uten tvil Indisk. Det er ikke et ord-rikt språk, men bruker gjerne ord som: "Labatt", "tilbod", "tlåddlos", "kalaoke" og lignende.

Ordet kommune brukes også i Oslo. Men ved omtale av Oslo kommune brukes normalt betegnelsen kloakkmune. Dette fordi kommunen er veldig renslig slik og det nesten ikke finnes tiggere. Tidligere ble Oslo kalt tiggerstaden, men alle tiggere har vunnet i lotto eller tipping og har flyttet til Moss. Som følge av dette ble Karl Johan gjort om til motorvei.

Næringsliv[rediger]

Oslo har kanskje Norges fattigste næringsliv. Det er den svarte økonomien som styrer byen. Heroin og narkotika er eneste gangbare valuta. Bakmennene får kjøpt heroin takket være statlige overføringer fra Vestlandet og gjennom sosialstønad. Arbeidsinnvandringen og innvandring generelt har ført til et multikulturelt faenskap som gjør at det ikke mangler tilbud i byen. Til og med langs paradegaten Karl Johan, oppkalt etter en partysvenske som flyttet til byen for å jobbe som bartender på utestedet Slottet, er blitt et utstillingsvindu. Her finner man

Oslo er en drittby. Dette bildet er casing point.

prostituerte i alle kategorier og fra alle raser, heroin og andre narkotika ligger å slenger gatelangs, det er mulig å kjøpe våpen, mennesker, kebaber og oslo-øl (lettøl av typen Ringnes).

Bydelsutvalg[rediger]

Oslo er delt inn i bydeler som styres av folkevalgte bydelsutvalg. Dette er en helt utrolig kjedelig jobb, så mange politikere betaler i stedet private myndighetsutøvere til å skaffe folk som tar plassene deres i utvalgene. Det finnes to store aktører på dette markedet: Adecco Sims og Aleris Sim City. Disse selskapene rekrutterer i stor grad tidligere vålerengtilhengere da de er godt vant med å kjede vettet av seg mens de ser på laget deres spiller dårlig og taper kamp etter kamp.


Kjente ordtak[rediger]

 • Skal vi gå å klaske tennis?
 • Jeg liker skjøttboller.
 • Skal vi gå på skjino?
 • Oi, en ny tigger.
 • Oj, en ny Narvesen.
 • Omg lizom.
 • Does the shoe fits?
 • Har du fått ny rottehale?
 • Ah, så det er sån det er.
 • Nei, jeg ble ranet!
 • مرحبا يا رجل طيب

Referanse[rediger]

 1. [https://twitter.com/oslopolitiops/status/281336073865555968 «Det kan ha rent ut nærmere 19 000 liter fyringsolje fra en ebruar 2013)
 2. https://twitter.com/rossavik/status/257731015773130752

Se også[rediger]

Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · Ertragraue · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Nittertal · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!