Oslo (fylke)

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Oslo fylke er en administrativ enhet kjent for å være landets mest ubetydelige fylke. Fylket eksisterer i all hovedsak for å forvirre russerne og for å ansette overskuddet av idéhistorikere og sosialantropologer uteksaminert fra Universitetet i Oslo. Det er kontrastenes fylke, der alt er delt med sløv kakekniv, separert og bytta bort, og Oslo inngår i aktiv byttehandel med nabofylket Akershus.

Fylket omfatter Oslo kommune og byen Oslo, men bare deler av tettstedet Oslo. Til gjengjeld omfatter både fylket og kommunen hele tettstedet Movann, som har navn etter et vann som har navn etter en gård i nabofylket og administreres av kommunen Oslo, men ligger utafor de administrative bydelene administrert under byen Oslo, som igjen er en del av tettstedet Oslo, som bare delvis administreres av kommunen og bare delvis ligger innenfor fylket, som ikke fins noe annet sted enn på papiret, som igjen ligger i en skuff på et kontor tilhørende byråkratene som styrer.

Geografi og samferdsel[rediger]

Det året det var så bratt ble Oslo svært hardt ramma av bratthet, noe som ses på de mange dalførene i fylket, der de mest kjente er Sørkedalen, Maridalen, Nydalen, Bølgedalen, Groruddalen, Gasspedalen, Sandalen, Prinsdalen, Sidedalen og Vandalen. I flere av disse er det anlagt jernbane, og baner som Gjøvikbanen, Hovedbanen, Drammenbanen, Hjemmebanen, Follobanen, Østfoldbanen, Gardermobanen, T-banen og Bortebanen forbinder Oslo med byer som Gjøvik, Hoved, Drammen, Hjemme, Follo, Østfold, Gardermoen, T og Borte.

Politikk[rediger]

På Oslo rådhus er det gode råd å få – i blant for gode, slik som da det ble foreslått å følge opp kjøttfri mandag i kantinene med kortreist-sjømat-tirsdag.

I styre og stell har Oslo fylke verken styr på alt eller alt på stell. Fylket har ikke noe fylkesting og kommunen heller ikke noe kommunestyre, men begge styres av bystyret i Oslo, som representerer både byen og noe av bondelandet omkring, men ikke hele tettstedet. Til gjengjeld huser fylket fylkestinget til Akershus, som ligger som ei klam hånd over Oslo på begge sider, huser Oslo lufthavn og har en fylkesmann som er kvinne og også representerer Oslo. Også fylkestinget i det nye fylket Vika, som deles i to av den todelte byen Oslo, skal ligge i Oslo og representere en million mennesker som ikke bor i Oslo, men ikke dem som bor i Oslo (byen, kommunen og fylket altså – delene av tettstedet Oslo som ligger utafor Oslo styres av det fylkestinget som ligger i Oslo fylke uten å styre Oslo fylke). En skulle kanskje tro at fylkestinget til Akershus holdt til i Akershus slott og festning, men det gjør de ikke. Tvert imot holder de til i et stygt, gult bygg ved navn Galleri Oslo, som verken er et galleri eller huser noen som har noe som helst med Oslo å gjøre, og ligger som et lokk oppå Oslo Bussterminal, der busser kjører folk så langt unna Oslo det er mulig å tenke seg at en kan å komme.

Verken fylket, kommunen, byen eller tettstedet styres egentlig av bystyret direkte, men av byregjeringa, og hvem som skal sitte der er det bystyret som styrer. Byregjeringa består av sju byregjeringsministere og en byregjeringsministerpresident, og holder til i Oslo rådhus, der de får gode råd fra underbetalte polakker med så dårlig råd at de ikke veit sine arme råd. Innafor fylkesgrensene sitter også Kongen og Kongens råd, som strengt tatt er valgt av Stortinget og ikke Kongen. Dronningens råd velges derimot av Dronningen selv, og har først og fremst til hensikt å gi råd når Dronningen skal handle dyre vesker i Milano. I parlamentsbygget holder også MiniTinget til, og på gata utafor holder Gatas Parlament til. Begge disse er utelukkende seremonielle og har i likhet med fylkets/byens/kommunens to slott ingen reell innflytelse overhodet.

Økonomi[rediger]

Oslo fylkes hovedinntektskilde er bompenger betalt av akershusinger som skal krysse fylket fra øst til vest (eller motsatt). Fylket tjener også som skrekkeksempel på hva som skjer om klorofyllkommunister får en hånd på rattet, men til inntekt for hvem er ikke avklart (trolig har vedkommende, i likhet med de underbetalte polakkene på Rådhuset, ikke skattekort uansett).


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Oslo.

Kommuner i Oslo fylke

Oslo (bydeler: Alna · Bjerke · Frogner · Gamle Oslo · Grorud · Grünerløkka · Nordre Aker · Nordstrand · Sagene · St. Hanshaugen · Stovner · Søndre Nordstrand · Ullern · Vestre Aker · Østensjø)
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag