Otersveis

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Otersveis.jpg

Otersveisen er en hårfrisyre som har spredd seg som ild i tørt gress i de øvre samfunnslag. En grundig global analyse utført i 2004 kunne slå fast at hele 81,9% av samfunnstoppene i organisasjonslivet hadde otersveis. En grasiøs og velstelt otersveis vitner om: Klasse, kløkt, god økonomi samt høy sosial status.

Historikk[rediger]

Navnet otersveis stammer fra den europeiske oteren (Lutra lutra) sin karakteristiske pels rundt hode og nakkepartiet. Otersveisen kan spores så langt tilbake som til slutten av det 17. århundre da Christian VII, daværende konge av Norge og Danmark, for første gang tok frisyren i bruk. Siden den gang har otersveisen vært et statussymbol som har blitt tatt i bruk av menn i de øvre samfunnslag.


Fremgangsmåte[rediger]

1) Start med å gjennomfukte hår og hodebunn i varmt eller kaldt vann. De fleste foretrekker varmt, men har du veldig sensitiv hodebunn er det faktisk bedre med kaldt eller lunkent vann. Masser sjampoen inn med fingertuppene.

2) Føn håret, men la det være bitte litt fuktighet igjen i håret som får lufttørke. Da blir otersveisen enda glattere og vil holde seg bedre.

3) Når det kommer til fordelingen av voksen/geleen finnes det to skoler. Den opprinnelige otersveisen ble laget ved hjelp av en kam og en god håndfull daxwax. Her gjelder det å gre voksen inn i håret, noe som gir en blendende glans. Det krever mye arbeid men resultatet er det ingenting å si på. I senere tid har flere og flere gått bort fra denne metoden, og sverger nå til Brylcreme og andre mudprodukter som påføres for hånd.

4) Gre håret bakover så tett inntil hodebunnen som overhodet mulig. Desto mer arbeid du legger inn her desto bedre resultat vil du oppnå.