Peanøtt

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Kjent amerikansk peanøtt

Ordet peanøtt stammer fra gammelt vikingspråk og betyr "han som er nødt til å være nøtt er en peanøtt". Det er et gammel banneord og ble ofte brukt i sammenheng med det andre gamle vikingordet "moren din". Som i "Mora di er en peanøtt".

Nå for tiden blir ordet ofte brukt i sammenheng med en spesiell nøttesort, ikke ulik den såkalte "påskenøtten" (han som under påske må være en nøtt). Peanøtt er også mye brukt på julebord sammen med sitron da den salte nøtten utligner den destingtive smaken fra tequiela. Den er likevel også her ikke like utbredt som påskenøtten da den som sin slektning ikke inneholder marsipan, noe som begrenser dens bruksområdet. Denne spesielle nøtten er også mye spist av Kong Harald: "Peanøtt er en god nøtt. Min favorittnøtt...etter påskenøtt"

I 1911 fikk peanøtten en spesiell plass på Slottet da den destinktive leken nøtt, sannhet eller prosent ble frigjort fra FBIs arkiver. Denne leken ble fort ulovlig grunnet nøttemangelen som hersket på hippietiden, da hippiene oppdaget peanøttens narkotiske virkning, derav ordtaket: "yo dude, er'u hypp på en nøtt?" Å bruke nøttene for narkotisk virkning ble strengt forbudt grunnet mangel på nøtter på Slottet, og alle som ble tatt for å bruke nøttene ble enten steinet eller hengt i en busk.