Perm

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Perm
Her ser vi en normal perm i voksenstørrelse, selvom den ser veldig stygg er dette en av de nedsminkete/penere individene.
Her ser vi en normal perm i voksenstørrelse, selvom den ser veldig stygg er dette en av de nedsminkete/penere individene.
Vitenskapelig(e)
navn:
Permicus Cp maximalus
Norsk(e) navn: Perm
Hører til: Fisk
Antall arter: Ikke kartlagt
Habitat: Vann/land
Utbredelse: Dødehavet
Delgrupper:
  • Ukjent


«Jeg kunne så gjerne tenke meg å skrive ett dikt om en perm en gang»

- Henrik Ibsen om Permer

«Den dagen jeg blir en perm, er jeg en lykkelig perm»

- Åge Hareide om Permer

«Permer er nokre merkelege skapningar»

- Ivar Aasen om Permer

«Permer og solen er himmelens gud, men hva kan vi gjøre?»

- Britney Spears om Permer

«Disse skapningene er det nye temaet innenfor datateknologi»

- Albert Einstein om Permer

«Jeg har alltid ønsket meg en perm som kjæreste!»

- Erna Solberg om Permer

Generelt[rediger]

En perm er en meget intelligent fisk som lever i Dødehavet. Permer er stimfisk, og lever i store store stimer på opp imot 5 000 000 individer. Ordet 'perm' kommer fra det latinske ordet "deformis piscis" og betyr 'Stygg fisk'. Dette kommer av at permer ikke er spesielt pene og se på. Heldigvis for mennesker lever disse langt under havets overflate og vi får sjeldent se disse. Permer er meget nysjerrige, og hvis de får øye på noe uvanlig nede i det saltet vannet i Dødehavet (Noe som ikke skjer hver dag..) så tar det ikke mange sekunder før permene begynner å lukte på den/dette og prøver å spise det.

Historikk[rediger]

Begynnelse[rediger]

Det er funnet fossiler av permer helt tilbake til 5000 år f.kr. I områdene rundt de første jødiske samfunnene. Man regner med at permer var brukt som husdyr av jødene på denne tiden. Men i følge forskning viser det seg at permene oppstod før dette, helt tilbake før siste istid. Da drev de rundt i Dødehavet i store stimer, og spiste alt det deilige saltet i sjøen. Noen muslimske ekstremister påstår også at de har sett permer gå på land. Dette er ikke umulig siden man har funnet fossiler av permer på Galdhøpiggen, og i Gubrandsdalen. Man tror også at permer var mye større før, enn de var nå. Noen forskere påstår også at de hadde vinger ett par tusen år tilbake. Men denne teorien ble ikke godkjent av helse og sosial departementet fordi det ville vært meget skadlig for permene. Selvom permene var husdyr fantes det også ville eksemplarer, men disse levde normalt i mindre stimer, med opptil 500 individer. Problemet med å spore alderen på en død perm, er at de er beinskjøre og mange av beinene man finner i fossiler er helt ødelagte. Men selv med dette har man funnet over 100 perm-fossiler siden 1923.

Nåtiden[rediger]

I dagens samfunn er permer en meget ukjent, og det læres knapt om disse skapningene på skolen. Forskere regner med at det finnes rundt 50 000 000 eksemplarer av disse i Dødehavet, og at populasjon bare vokser og vokser. En positiv side ved dette er at de spiser opp store deler av saltet som finnes i Dødehavet. Dagens permer er ikke spesielt store, og som sagt regner forskere med at permer var mye større før. En ukjent hobbyforsker ved navn Condoleezza Rice påstår hun har funnet bevis for at permene var dobbelt så store for 5000 år siden. Det var også hun som kom opp med ideèn om at permer hadde vinger i perioden mellom 5000-2000 år siden. Permer brukes også i noen ytterst hemmelige jødiske fiskestuinger. Men en av våre (Ikkepedia) hemlige spioner har klart å stjele oppskriften, og den lyder som så:

- 250 g perm filet

- 30 g oksebajs

- 5 l ren metanol

- 15 kg ren jæv** sterk chilli

- 200 g hestefor

Man sier at denne retten utslettet neandertalerne.

Kjennetegn[rediger]

Utvendig[rediger]

Som sagt er ikke permer spesielt pene, og de som får 'gleden' av å se en perm, glemmer det neppe. For 10 år siden kom det en hel stim til overflaten. Og mange russere fikk noia/panikk og som en umiddelbar effekt begynte de å danse polka nakne. Men de stygge fiskene kan lett kjennes igjen selvom du ikke har sett eller hørt om de før. De har en liten kuppel mellom munnen og øyenene som kalles 'Fjaslususus' som stammer fra det latinske ordet "Uggas Buggas Laksus". De er også som sagt veldig stygge, og har meget merklige overlepper og tenner. Permer er ikke spesielt store, de største er oppimot 50 cm, og veier rundt 5 kg. Fysikken til en perm er megetspesiell, ettersom den ikke eier muskler, noe som vi kommer tilbake på senere.

Innvendig[rediger]

Forhåpentligvis vil du aldri få se inni en perm. Men hvis du gjør det er det mange kjennetegn som kan hjelpe deg med å finne ut at det virklig er en perm. Først og fremst så har permer ikke noe ordentlige organer, bare en flytende grøt som flyter rundt i magen og halen. Hvis du leter etter hjerne kan du allerede gi opp. Men selvom de ikke har hjerne er de meget intelligente dyr. De har avanserte nervesystemer, som er delt inn i mange grupper. Nervetrådene er så små at det vil se ut som de ikke har noe i huet i det hele tatt! Du kan også kjenne igjen permene med at de har pels istedenfor muskler, derfor er de ikke så veldig speedmonsters.

Mat[rediger]

Permer lever som sagt i Dødehavet, og når du lever i Dødehavet har du sannsyneligvis ikke store muligheter for variert kosthold. Istedenfor '5 frukt og grønt' om dagen blir det heller '5 tonn salt om dagen'. Som du da kanskje skjønner lever permer nesten bare på salt. Noen ganger drar de også ned til havbunnen og skraper opp noe derfra. Dette kostholdet kan også være grunnen til permen sitt stygge utsene. Men noen ganer kan det komme uheldige utslipp av litt av vært fra mennesker som bor i nærområdene. Det er i disse tilfellene permer kan bevege seg mot overflaten. Hvis utslippet er farlig kan vi få muterte permer, og da får vi håpe det ikke er russere i nærheten. Man har også opplevd permer som går til angrep på mennesker, men dette er meget meget sjeldent.

Formering[rediger]

Permer formerer seg ikke ved vanlig parring. Permer har ett litt spesielt system, som er meget spesielt for fisker og andre typer dyr/levende organismer verden over. Når permer svømmer inne i vannrommet og lager permstøv lagrer de støvet i små bokser, og gir det til jenta i dems liv. Disse putter da dette støvet i sin boks, og nye barn kommer ut etter ca. 2 timer. Når en hunn-perm er gravid kan den føde opptil 100 000 yngler, men siden det er så lite mat så blir 99% spist opp av andre permer.

Ukjente sider?[rediger]

Mange påstår at permer har mange ukjente sider vi mennesker ikke vet om. Albert Einstein og Britney Spears er to av personene som påstår dette. Siden permer lever i stimer som svømmer rundt helt nede på 400 meters dyp er det vansklig og få viktig fakta om disse skapningene. Albert Einstein fant ut tidlig på 19 hundre tallet at permer faktisk kan snakke med hverandre på sitt eget spesielle språk. Britney Spears tror også at permer kan teleportere seg. Det vi vet hittil i dag, er at permer kan få russere til å danse polka. Og hvis du spør meg er det ganske spesielt! I glede over denne polkadansingen har derfor russerne bygd opp og oppkalt en hel by til ære for permen; byen Perm.