Pizzabakeren

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Pizzabakerens logo
Pizzabakerens slagord

Pizzabakeren (forkortet PB) er i dag Norges største pizzaresturantkjede. De passerte i 2003 de da-regjerende mesterpizzabakerene "Pepper Pizza" og "Donky Dimple's" ved å faktisk lage og selge en lovlig form av den italienske matretten pizza.


Historie[rediger]

Pizzabakerens skaper William Arild Ask

Fenomenet ble oppdaget da den norsk-samiske pizzabakeren på Donky Dimple's i Sandnes, William Arild Ask, kom til skade å fjerne alle de kreftgivende molekylene "kreftkloroksyd" i en pizza. Resultatet ble så godt at William Arild Ask forlot Donky Dimple's i 2003 for å starte sin egen pizzasjappe, som vi i dag kjenner som Pizzabakeren.

Pizzakrigen[rediger]

Det ble en hard velkomst inn i pizzaindustrien, for de to største pizzakjedene den gang "Donky Dimple's" og "Pepper Pizza" hadde ikke lyst på enda en konkurent. Derfor ble denne pizzakrigen satt i gang, og den gikk på å ha den beste og billigeste pizzaen i landet. Det ble ingen hard krig for Pizzabakeren, for de slo ut både Pepper Pizza og Donky Dimple's med sine gode og billige pizzaer. Pizzabakeren ble da kåret til "norges beste pizzabaker". Pizzabakeren har i dag kjøpt opp både Pepper Pizza og Donky Dimple's etter at de begge gikk konkurs etter at de tapte alle sine ressurser under pizzakrigen.

Pizzarevolusjonen[rediger]

William Arild Asks spredningsmetode av pizzabakeren var av effektiv klasse. Ask bodde hjemme hos foreldrene sine da han fjernet alle kreftkloroksyd-molekylene i pizzaen, og levde kun av ukepengene han fikk av sine foreldre og luselønna han fikk på Donky Dimple's. Derfor hadde han ikke råd til å kjøpe et sted som han kunne starte pizzasjappe. Hans geniale plan ble da å begynne i dopbransjen. Slik som alle vet er narkotika en rask og effektiv måte å skaffe penger på når man virkelig trenger. Ask fikk fort kontakt med den ledende innen "Norges Veldedige Organisasjon for Narkotika" (NVON) og fikk en fast avtale om å smugle narkotika fra Mexico til Norge. Siden han allerede etter første turen ble rik nok til å starte to pizzasjapper i hvert fylke i hele landet, sluttet han allerede i dopbransjen og satset alt på pizza. Senere har dette blitt sett på som Norges raskeste revolusjon noensinne.

Pizzabakerens beste kunder har kjøpt seg pizza til lørdagskvelden

Menyen[rediger]

Pizzabakerens meny inneholder 24 eksemplariske pizzaer for enhver smak.

En pizza[rediger]

Pizzabakerens pizzaer inneholder kun det beste fra naturen og dyreriket. Alle ingrediensene de bruker er 100% hjemmelagde. I hver pizzasjappe fins det en et eget slakteri og egne drivhus. Dette gjør de slik at kun det beste skal bli brukt i pizzaen. Nybakte bunder blir bakt hver dag på deres bakeri og nyfødte dyr blir slaktet på deres slakteri.

Take-Away[rediger]

En pizzabil

Ettersom at de fleste som kjøpte pizza på Pizzabakeren var late gamle gubber som knapt orket å gå ut av døra, innførte William Arild Ask en Take-Away mulighet. Dette ble en populær ordning, for nå trengte ikke de late gamle gubbene å gå ut av døra for å få seg en pizza lenger. Det eneste de nå trengte var å ringe sin lokale pizzabaker og be om utkjøring. Da kom disse såkalte pizzabilene med pizzaen rett på døra. Dette viste seg å også være et godt buisness-trekk for Ask, for i tilleg til at flere folk orket å kjøpe pizza nå tok han også en ekstra femtilaedpp for utkjøringa.


Tilholdssted[rediger]

En pizzasjappe i Sandnes

Pizzasjapper[rediger]

I begynnelden hadde pizzabakeren kun 2 pizzasjapper i hvert fylke her i Norge, men nå er det tallet blitt betydelig mye større. Med et stadig økende tall er det helt umulig, både fysisk og psykisk, å si presis hvor mange sjapper som det i dag finnes. Pizzabakeren fins i dag ikke bare i Norge, etter at det spredde seg i 2004.

I Norge[rediger]

Det er ikke noen tvil om at Norge er det landet der det finnes mest pizzabakere. I hver kommune i dag finnes det i gjennomsnitt ca. 15 pizzasjapper, men siden det tallet stadig øker er det aldri lett å si.

I Saudi-Arabia[rediger]

Saudi-Arabia var det landet som først viste interesse for pizzabakeren. Det sies å være fordi Abdullah av Saudi-Arabia var sulten på ekte pizza, istedenfor all kebaben som pakistanerene tok med seg inn i landet. Etter siste prat med Abdullah ble han og William Arild Ask enige om at de ca. har 4001,2 pizzasjapper i Saudi-Arabia. Spørsmålet om hva de skulle kalle pizzabakeren på arabisk ble et stort spørsmål. Noen mente at de burde kalle det forإلى أفريقيا وآسيا وجزء من أوروبا على" مدى عازدهار دولة الخلافة الإسلامية" mens andre mente det skulle hete "في". Pågrunn av denne uenigheten bestemte bare Abdullah at pizzabakeren skulle kalles "Pizzabakeren" også på arabisk.

I Peru[rediger]

"La Pizza bakeraro", som det heter på Spansk, finnes også en del steder i Peru. Ikke så mye som i Norge og Saudi-Arabia selvfølgelig, men Peru er det landet i hele Amerika der det spises mest pizza fra Pizzabakeren. Da pizzabakeren kom til Amerika i 2004, fikk det best velkomst i Peru. Antall pizzasjapper i hele Peru ligger på rundt femti.

Resten av verden[rediger]

I resten av verden spises det også mye pizza fra pizzabakeren. Nesten hvert land har minst en pizzabaker et sted, bortsett fra et par land der det er forbudt. I Russland, blant annet, har de strenge straffer for å spise ulovlig pizza, og henrettelse er en av dem. På Sri-Lanka, og i andre asiatiske land, blir du bannlyst for livstid hvis du spiser ulovlig pizza. Saudi-Arabia og Peru er altså de landene som spiser mest pizza fra Pizzabakeren, men andre land deribland Grønland og Kazakhstan, ligger hakk i hel.

Pizzabakerens hovedkontor i Sandnes

Hovedkontor[rediger]

Pizzabakerens hovedkontor ligger i Sandnes. Det er fordi at Sandnes er den byen hvor William Arild Ask ble født, oppvokst, missbrukt og holder til i dag.