Pumpeorgel

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Pumpeorgel.jpg

Pumpeorgel er et morsomt tangentinstument som brukes av blant andre Helge Omen Kaizer i bompa-bandet Kaizers Orchestra, Tom Waits og andre særinger. Pumpeorgelet har en spesiell og særegen lyd som kan assosieres med et trekkspill. Noen velger å spille pumpeorgel, som har færre knapper enn et trekkspill, når de er for dårlige til å mestre trekkspill-spilling.

Det er ikke mulig å få tak i et pumpeorgel, og når du først får tak i et, så bor det dyr inne i orgelet, noe som gjør at du ikke vil ha det inne i huset, og i alle fall ikke på rommet! Når du spiller på det, er det ikke alltid lett å vite om lyden kommer fra orgelet eller dyret. En trenger veldig sterke ben og magemuskler for å spille på pumpeorgelet - dette fordi en bruker magen til å bøye seg fram og til bake og bena til å pumpe luft opp i tangentene. Instrumentet finnes i alle bedehus og kalles derfor også salmesykkel.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.