Rasisme

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

«Je er storkæll, losje medlem, rasist og nærings livs leder gett»

- Kong Olav i 1936

Rasisme er eit ord som kjem av rasshøl og idealisme. Ordets opprinnelse var hovedsakleg i forbindelse med sortering av hestar. Seinare utvekla den seg til å bli eit begrep på eit samfunnsproblem. Seinare, i denne moderne globaliserte tida, so har begrepet utvikla seg i ulike retningar alt ettersom. Uansett kva slags retning so er der 4 kjennetegn. 1. Aktivitetar som innvolvere puppar, svette og rare lydar. 2. Ein veit eigentleg ikkje kva ein meinar og kvifor ein ikkje likar andre mennesker. 3. Ein veit egentleg ingenting om menneskeligheit. 4. God unskylning til å få medlidenheit og meir av punkt ein.

Samanlignade rasisme er studier av andre folkeslags styggheter. Det finnes flere former for rasisme

Ulike formar for rasisme[rediger]

Rasisme er eit abstrakt og flytande begrep som er i stadig forandring der ein defininsjon er korrekt ein dag og ein nye definisjon kjem ein annan dag.

Moderne globalisert rasisme[rediger]

Moderne globalisert rasisme, også kalt rasshølidealisme, er ein moderne sjølvmotsigande, paradoksal, tankegang der heile poenget er usikkert bortsett frå at ein ikkje heilt veit om en likar noko, ikkje veit heilt kvifor og ingen fjernaste anelse korleis det blei slik. Dei to retningange er den kvite formen og den orientalistiske formen (les: Orientalisme av Said). Den kvite formen er ganske rett fram og enkel at ein ikkje likar ikkje-kvite folk. Det vil då sei med mindre dei er kvinnfolk, vakkre, store puppar og åpne (eller trange) for alternativ gymnastikk som inneholder svette og rare lydar. Den orientalistiske formen for rasisme (nei, orientalismen er ikkje berre kina og gulingar, men alt utanfor vesten) er derimot meir avansert. Ikkje berre nok med at dei har dei same vanane som den kvite retninga av rasisme, men dei har også utvekla ein sportsleg grein av den. Denne forma av rasisme kallas for kort M.i.s.s.b.r.u.k. der heile poenget er missbruke begrepet rasisme for eins egen del på den mest opptimale måten. Målet er å kunne gjære det man vill, som for eks være total respektlaus for samfunnets lovar og det som kan annsjåas som normal folkeskikk. Etterpå set ein seg ned å grine mest mogleg for å vekke oppmerksomheit (gjerne i media) og få medlidenheit for det "triste" livet ein har hatt i eit kvitt samfunn av menneskje hatere.

Skandinavisk rasisme[rediger]

  • «Svenska e f--n mej det dummaste folkje ej veit om.»
  • «Danskar e'kje noko anna enn ein gjeng med feite grisar.»
  • «Finnar e det største hedensk-alkoholoserte samfunnet her i nord.»
  • «Norska er dumma och en gjeng med tönt.»

Din svarte norske brente bolle!! Neger

Antisemitisme[rediger]

Rasisme spesifikt om jødar fordi frykten for at jødane eigentleg er illuminati og tempelriddarar er noko som mange fryktar. Spesielt når ein nærmar seg år 2012 og sluten på Aztekerenes kallendar.

Antisametisme[rediger]

Denne formen for rasisme er best kjent i noreg då vi har samar. Konfliktmessig sett er det berre verbalt i form av: jævla same og jævla søringa.

Lokalrasisme (bygda rasisme)[rediger]

Eit resultat av mangel på eit bettre liv, fantasi, latskap og redneck IQ

Runde-rasisme (Ronderasisme)[rediger]

Runde rasisme er eit fenomen som kjem frå yttre sunnmøre der fugle og skatteparadiset Runde (uttalas "Ronde") ligger. Runde folkjet her, som for øvrig ikkje er som anna folk, har vert eit objekt for mykje Ronderasisme. Det er her uttrykket "Skal vi rundjule deg" kjem ifrå, etter all rundjulinga rondinga har fått fra naboøyane rondt omkrin.

Nazisme[rediger]

«Facism, what iz that?»

- Angela Merkel

For nærmere bekjentskap, se nazisme.

Nazismen ble opprettet rund 1930 av idioten Jan Are larsen. Nestkommanderende Adolf Hitler ble sjalu, og drepte Kjell ved å dynke'n i bensin og jage'n inn i riksdagen.

Deretter skrev Hitler under en avtale som lot ham ta over verden, noe Napoleon ikke godtok. Thiz iz a mässage from the deutsch government. We had to cut out a part of this text because it contained lies and stupid fairy tales that haz no root in the reality. __og så sluttet krigen

Nazismen lever fremdeles gjennom Vigrid og organisasjonen røde hakekors. Andre naziorganisasjoner er: Redd Barna, Selvmordsbombere I Irak, Kiwi Mini Pris og Unicef.

Tradisjonell rasisme[rediger]

"Tenk på de fattige negerbarna i afrika!" Sa bestemor når hun skulle få deg til å spise grøt. Send denna sjiten til de retardene da! svarte du kanskje. Dette er et eksempel på et tidlig stadium i rasistifiseringsprosessen som de fleste går gjennom. Senere lærer man å hate Ari Behn, som også er en rase som ofte utsettes for rasisme her i Norge.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!