Ringebu

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Hallo, hallo!»

- Rockeband på konsert i Ringebu

«En myggjævel prøvde å suge meg. Jeg brakk vingen på den med en tyggegummi og en gummistrikk.»

- MacGyver

«Nei, fydda! Jeg drar heller til Fåvang

- Hvem som helst på besøk i Ringebu

Ringebu sentrum sett fra MacGyvers privatfly.

Ringebu er et vakkert sted ved Gudbrandsdalslågen, ca 5 mil nord for den mindre kjente byen Lillehammer som har skrytt på seg å ha hatt OL i 1994. Det var de ikke alene om, da de alpine grenene ble utøvd i Kvitfjell. Kvitfjell er beryktet over hele verden for sine flotte bakker og vakre natur, noe mange dansker tilsynelatende har fått med seg.

Ringebu har alltid prøvd å skryte på seg at kvitfjell ligger der, men sannheten er at kvitfjell ligger i Ringebu

Lågen har alltid vært en veldig viktig ressurs for innbyggerne i Ringebu. Og også en stor kilde til moro. Det bades hele året, men i de siste årene har dette blitt mer risikabelt. En eller annen luring fisket en ørret og alet den opp på anabole steroider i oppvaskkummen sin, for så å slippe den ut i elva igjen. Dette førte til en Loch Ness-liknende myte, og det sies til og med at den rømte en gang og åt opp Loch Ness-monsteret. Dette vet man derimot at er rent oppspinn, fordi Loch Ness-monsteret ikke finnes.

Ringebu kan også bety "telefonkiosk". Det er for øvrig 1 telefonkiosk i Ringebu. Den er kun i bruk når ordføreren skal ringe til sin far, MacGyver. Telefonkiosken er et viktig varemerke for Ringebu, og for å unngå hærverk, bytter innbyggerne på å holde vakt i den om nettene. Dette fordi Jesus selv bygde den en gang han var på gjennomreise, ved hjelp av en mygg, 3 biler og en sykkel.

Det bor mange rike mennesker i Ringebu, utelukkende p.g.a. gigantiske myggfarmer. 10. - 17. juli hvert år (eller en annen uke det er fint vær) slippes all myggen løs, og ringeuingene inviterer til den viden kjente "Myggphestivalen". Det drikkes døgnet rundt hele uken, og det er igrunn rart det finnes mennesker igjen der. Men nylig forskning har vist at som følge av all blodsugingen de blir utsatt for, har noen fått mygg-DNA over i blodet, og gjort innbrudd på myggfarmene for å bo med sine slektninger. Myggen har også blitt så innavlet at den har begynt å utvikle nye arter, noe man venter spent på å se hvordan vil arte seg med tiden.