Ringenes Herre

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Ringenes Herre. Den hellige boken i all sin prakt.
Min egen, min kjære, min kosteligste ... kosteligste ...

«Jøss, har dem lagd bok av Ringenes Herre og nå…»

- Forvirret person i bokhandel

«De bare går! Hele tiden!»

- Ikke-religiøs leser

« Borte er den, vekk som en sviske i steinrøysa.»

- Mizar om Ringen

«You SHALL NOT PASS! »

- gandalf i mount silver

«Death Gun er her! »

- forvirrte Sword art online fan

«Jeg ville lage en fantasy som ikke bare var for pysete nerder, men alt jeg greide var en alt for lang sang om ild og is.»

- Georg Martin om Game of Thrones

”Ringenes Herre” er den viktigste hellige boken i den lite kjente, men likevel verdensomspennende religionen Eruilismen. Denne religionen bygger på sagnene som er samlet i tre bøker, hvorav Ringenes Herre er den viktigste. Om religionen generelt

Religionen er poloteistisk, med mange, mange, mange guder, halvguder, kvartguder, åttendedelsguder, ånder, og helter som tilhengerne minnes og ber til. Den høyeste guden er Eru Ilúvatar (Den absolutt eneste ene faren til alt og alle). Han skapte New Zealand, og alle de som bor der, stilte tiden tilbake, og trakk seg så nesten helt ut av bildet.

Det er to mål med religionen. Det viktigste målet er å be til Eru Ilúvatar slik at han kan stille tilbake tiden i resten av verden. Verden i dag er skakkjørt, og tiden bør snus tilbake slik at det kan rettes opp. Foreløpig er det kun New Zealand som har tilbakevendt tid. Dette fordi New Zealanderne er Eru Ilúvatars utvalgte folkeslag.

Dette er noe alle frykter. Det andre målet er å finne Den Ene Ringen. Som budister leter etter nirvana, leter Eruilister etter Den Ene Ringen. Ringen må tilintetgjøres, hvis ikke vil verden dekkes av evig mørke. Ringen kan bare bli tilintetgjort i Dommedagsfjellet, et fjell sørøst i New Zealand. Flere har lett etter Ringen, og mange har hevdet at de har funnet den, men den ekte Ringen er ennå ikke oppdaget. Ringen har store krefter. Hvis den faller i de gale hendene, vil det bli en katastrofe.

De troende praktiserer ved å

Lese boken Be til gudene/åndene/heltene Lete etter Ringen Dra på pilgrimsreise til New Zealand Se dokumentarene (ikke hobbiten, bare de tre originale) skapt av Peter Jackson, J.R.R.R.Tolkiens sønn.

Frodo:

Frodo er en liten hobbit som er verdens søteste. Han er kjekk og søt og alle bør elske han! Og han har veldig fine øyne!

De Hellige Bøkene[rediger]

De hellige bøkene ble skrevet at en erkeengelsk språkprofessor; Johan Richard Rudolf Tolkien. Da han gravde seg ned under Stone Henge på leting etter restene av gamle urtidspråk, fant han flere pergamenter med underlige fortellinger, skrevet på Gibberish. De ble datert til å være fra 1200-tallet. Etter mye strev med å få dem oversatt til engelsk, fant han ut at det var de siste restene etter en gammel religion som hadde eksistert i England før Jesus (fyren som ble født i Betlehem, vokste opp og lagde mange mirakler før romerne mente han bare skapte trøbbel og spikret han fast på et kors, der han døde, våknet til live etter en pause på tre dager og kom seg ut av kista med en hemmelig teknikk han hadde lært av Pai Mei … du vet hvem han er? Åh. Da hadde jeg vel egentlig ikke trengt å si noe.) kom og fikk kristendommen til å skylle over landet og vaske vekk alle andre religioner. J.R.R.Tolkien oversatte fortellingene til engelsk, føyde til noe hist og her, og fikk, etter mye om og men, gitt det ut.

Tips

En bok mister sin magiske kraft hvis den treffer gulvet. Hvis boken skulle komme til å treffe gulvet likevel, må du kysse den tre ganger på permen for å vise den respekt, og deretter bade den i kirsebærvin. Da skal den få kraften tilbake. De fleste velger likevel å kjøpe en ny bok, siden kirsebærvinen har en tendens til å gjøre boken vanskelig å lese.

Hobbitten[rediger]

Den første boken som ble utgitt og spredt til det store folk i England (og senere hele verden) var Hobbitten. Den forteller om en av New Zealands gamle helter, Dildo Lummetennis og hans eventyr med en drage. Boken inneholder bare en legende, og er slett ikke like lang som de andre bøkene, og burde vel heller vært innlemmet i Silmarillion. Grunnen til at den ble utgitt først var at Tolkien var usikker på hvordan de gamle legendene ville bli mottatt, og derfor bare utga en liten en først. Siden de aller fleste av tilbakemeldingene var gode, begynte han og oversette og gi ut resten av legendene.

Jo man kan det

Ringenes Herre[rediger]

Ringenes Herre var den lengste og mest komplette (nesten) av alle legendene Tolkien avdekket. Boken, skal aldri berøre gulvet, og de troende må derfor ha med seg en pute, teppe eller aller helst et lite kaffebord til å legge den på når de ber, eller leser den. Boken finnes i flere utgaver, siden den er utgitt nesten like mange ganger som sin største konkurrent; bibelen. De troende kan velge mellom å kjøpe den i en eller tre deler.

Første Del[rediger]

Ringen blir funnet. Det blir dannet en selvmordsgruppe som skal dra til en vulkan og ødelegge den. Gruppa går over et fjell. Gruppa går under et fjell. Gruppa svømmer opp en elv. To fra gruppa dør, og resten splitter seg i forskjellige grupper, som fortsetter å … gå.

Annen Del[rediger]

De forskjellige gruppene går i forskjellige retninger. Det ene medlemmet som døde, kommer tilbake, i en mektigere, hvitere utgave. De forskjellige gruppene kommer opp i forskjellige problemer, noe som inkluderer slossing, uvelkommen oppmerksomhet av det annet kjønn, gåing, slossing, vandrende trær, slossing, riding, forsøk på en industriell revolusjon, slossing, hester, uvelkommen oppmerksomhet av det samme kjønn, kryping, gigantiske edderkopper, slossing, elendig mat, gåing, oppfinnelsen av kruttet, og generell psykisk ubalanse.

====kjempe« (pinlig)»

- hvor er Sword Art Online??? ååååå der er den

Del====

Alle gruppene blir gjenforent unntatt en. Mer gåing og slossing følger. Dessverre var ikke utgaven Johan Richard Rudolf Tolkien fant under Stone Henge komplett, så han måtte finne på resten. Det er dette som har fått folk over hele verden til å hevde at Ringen fortsatt ikke er ødelagt, og bør ødelegges fortest mulig. Det endret ikke på at boken har vunnet alle priser den har blitt nominert til, og den blir sett på som den aller best av dem alle (noe som gir oss en fin pekepin til hvilken flott forfatter Johan ville ha blitt, om han ikke hadde brukt en så sørgelig stor del av livet sitt på historiesk og religiøs forskning).

Advarsel

’Silmarillion’ anbefales ikke som introduksjon til religionen, da boken er stor, komplisert og tung (i alle betydninger av ordet). Start heller på ’Hobbitten’.


Silmarillion[rediger]

Silmarillion er religionens skaperberetning. Tolkien jobbet med å samle og oversette disse beretningene da han døde under mystiske omstendigheter. Mange mistenker at Tolkien ble tatt av dage for at ikke sannheten skulle komme ut, andre mener at han kom for nær en rød ninjasau, på en ferietur. Røde ninjasauer er også ansvarlige for drapet på John F. Kennedy. Onde dyr. Ifølge Silmarillion, skapte Eru Ilúvatar New Zealand med musikk. Siden han samarbeidet med Arne Nordheim, tok det mer enn 100 år og skape ferdig. Å bruke så lang tid på et eneste land, er relativt pinelig, siden enkelte andre guder kun brukte en uke på en hel verden. De andre gudene ler av Eru bak hans rygg. Etter skapelsesberetningen, fortsetter boken med sagn og legender det første, annet og store deler av det tredje tidsverv. Når du tenker på at Ringenes Herre (ganske tykk bok) foregår over omtrent et år, kan du selv forestille deg hvor stor Silmarillion er, siden den dekker mer enn 7000 år.

Om religionen generelt[rediger]

Religionen er poloteistisk, med mange, mange, mange guder, halvguder, kvartguder, åttendedelsguder, ånder, og helter som tilhengerne minnes og ber til. Den høyeste guden er Eru Ilúvatar (Den absolutt eneste ene faren til alt og alle). Han skapte New Zealand, og alle de som bor der, stilte tiden tilbake, og trakk seg så nesten helt ut av bildet.

Det er to mål med religionen. Det viktigste målet er å be til Eru Ilúvatar slik at han kan stille tilbake tiden i resten av verden. Verden i dag er skakkjørt, og tiden bør snus tilbake slik at det kan rettes opp. Foreløpig er det kun New Zealand som har tilbakevendt tid. Dette fordi New Zealanderne er Eru Ilúvatars utvalgte folkeslag.

Dette er noe alle frykter.

Det andre målet er å finne Den Ene Ringen. Som kristne leter etter Den Hellige Gral, leter Eruilister etter Den Ene Ringen. Ringen må tilintetgjøres, hvis ikke vil verden dekkes av evig mørke. Ringen kan bare bli tilintetgjort i Dommedagsfjellet, et fjell sørøst i New Zealand. Flere har lett etter Ringen, og mange har hevdet at de har funnet den, men den ekte Ringen er ennå ikke oppdaget. Ringen har store krefter. Hvis den faller i de gale hendene, vil det bli en katastrofe.

De troende praktiserer ved å

  • Lese boken
  • Be til gudene/åndene/heltene
  • Lete etter Ringen
  • Dra på pilgrimsreise til New Zealand
  • Se dokumentarene (ikke hobbiten, bare de tre originale) skapt av Peter Jackson, J.R.R.R.Tolkiens sønn.

New Sealand[rediger]

I de senere år, når mer av verden er blitt utforsket, har det vist seg at det J.R.R.R.Tolkien egentlig fant inne i Stone Henge, var ekte fortellinger fra New Zealands historie. Mystisk nok er hendelser som først hendte i 2003 i vår tidsregning. Kloke forskere har derfor antatt at noen har skrevet ned historien, for så å ta en tidsmaskin tilbake til begynnelsen av 1200-tallet og grave dem ned. Teorien har enkelte tilhengere, men er ikke vitenskapelig bevist. Oops, vi glemte en ting. når


Ringen inskripsjon.png