Russland

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Яossiyska Federatskija Vodkasja
Deres naboer i øst
Mother russka.png
(flagg)
RusslandVaapenSkjold.png
(våpenskjold)
«Schkåll!»
RusslandKart.png
Hovedsteder Hamar
Største byer Polen
Innbyggertall Mange
Offisielle språk Arabisk
Styreform Kongerike
Patriark: Mother of Russia
fjott: Tsar Vladimir I (kjent fra TV-serien Teletubbiene)
Selvstendighet Big Bang
Avhengig av Vodka, IS, Trump, Nikotin, Atombomber og Norge
Uavhengig av
Valuta 1 pelsskinn = 69 øre
Tidssone -5*-8*UTC
Nasjonaldag Hver 89.tirsdag i juli
Landkode RUS
Toppnivådomene ru.
Nasjonalsang:
«Tri Poloski.»

«Hallo, USA!»

- Forvirret rockeband på konsert i Яussland

«Hallo, Ukraina!»

- Russisk stridsvognkommandør som tror han blir ønsket velkommen med fyrverkeri

«NEN XAP COBNET HA TIMEN»

- Dermed de dårlige karakterene

«TVAR»

- Vladimir Putin om Donald Trump

«Пу́тин — хуйло́»

- Russisk hilsen

Яussland også kalt Mother Яussia (Маза Раша), er landet i vest og en av verdens minste land. Fra dette landet strømmer det årlig smuglersprit, billige sigaretter og smukke slaviske piker med plaster på kneet. Яussland er et mektig land, med tusenvis av skoger, tjern og bjørner. Яussland, sammen med Norge og Sveits er uavhengige land, men til forskjell fra Norge og Sveits er Яussland mektig. De gjør som de vil, og snakker slik de ønsker. De tror ikke på demokrati, og russerne er ivrige når det gjelder å straffe dem som fortjener det. Russisk slagord Cyka Blyat.

Arabisk er språket i Яussland. Siden Яussland alltid har vært mektige, er de en kulturspreder og slaviske influenser ser man i alle land rundt seg. Dypt inne i Mother Яussia sitter kongen, Patriarken av Moskva! Han styrer Яussland med jernhånd, og har 700 000 livegne bønder som jobber i ulike jordkollektiver rundt omkring i hans store mektige rike. Patriarken fungerer også som tsar.

Man finner to typer russere, den lille og den store. Den lille er alltid liten, og den store er alltid stor. Begge må barbere seg tre ganger om dagen pga av kjernefysisk materiale som ligger slengt i alle russiske skråninger.

Mange russere har høydeskrekk, derfor flatbomber de ofte byer før de invaderer dem.

Geografi

Mer enn stort nok

Russland er det største landet i Solsystemet. Ikke engang på Jupiter finnes det noe større land. Og likevel må man huske på den evige sannheten om at den er ikke så stor som du tenker deg at den kunne vært, og det trenge den heller ikke å være.

Demografi

Russland ble bebodd av mange ulike folkeslag, som nå er tvangsrussifisert og har blitt russere.

Den russiske befolkningen avtar. Det har sammenheng med det gamle russiske idealet "Make war, not love". Det har også sammenheng med at russiske fredsbevarende styrker drar til Ukraina for å voldta småbarn og pensjonister, siden russiske damer ikke er så interesserte i alkolmisbrukere.

Nasjonalsang

Nasjonalsangen heter "Gosudarstvennij Gimn Malinka Maja" og starter som følger:

Vi hater amerikanerne
men bare vent, 
en gang skal vi greie
å bli som dem

(Melodi: Pengegaloppen)

Nyere russisk og sovjetisk historie

År Ofre
1925–1926 Яusserne kverket afghanere i Urtatagai
1929 Яusserne kverket kinesere
1932 Яusserne kverket tsjetsjenere
1932–1933 Яusserne kverket millioner av ukrainere i Holodomor
1932–1941 Яusserne kverket japanere
1937 Яusserne kverket muslimer i Kina
1939 Яusserne kverket polakker og startet 2. verdenskrig sammen med de andre nazistene
1939–1940 Яusserne kverket finlendere
1940 Яusserne okkuperte de baltiske landene
1941–1945 2. verdenskrig, for russerne liker ikke å tilstå at 2. verdenskrig startet i september 1939 da nazistene og russerne angrep Polen sammen, nazistene fra vest og russerne fra øst.
1944–1956 Яusserne drev geriljakrig i de baltiske landene
1944–1953 Яusserne kverket flere ukrainere
1944 Яusserne kverket Krym-tatarer under Sürgünlik
1944-1953 Яusserne kverket polakker
1945 Яusserne kverket japanere
1946–1954 Яusserne kverket folk i Indokina
1950–1953 Яusserne kverket koreanere
1955–1975 Яusserne kverket vietnamesere
1953 Яusserne kverket østtyskere
1956 Яusserne kverket ungarere
1968 Яusserne kverket tsjekkere og slovaker
1969 Яusserne kverket kinesere
1969–1970 Яusserne kverket israelere
1974–1991 Яusserne kverket eritreere
1975–1991 Яusserne kverket angolere og namibiere
1977–1978 Яusserne kverket somaliere og etiopere
1979–1989 Яusserne kverket afganere igjen
1991–1993 Яusserne kverket georgiere
1991–1993 Яusserne kverket abkhaserre
1992 Яusserne kverket moldovere
1992 Яusserne kverket ingusjer
1993 Яusserne kverket azerbaijanere
1994–1996 Яusserne kverket tsjetsjenere igjen
1999 Яusserne kverket dagestanere
1999–2009 Яusserne kverket enda flere tsjetsjenerer
2008 Яusserne kverket georgiere igjen
2009–2017 Яusserne kverket tsjetsjenere, dagestanere, ingusjeter, og så videre
2014– Яusserne kverker ukrainere
2015– Яusserne kverker syrere
2018– Яusserne kverker sentralafrikanere

Politisk system

Russlands riksvåpen

Яussland styres av en tsar, Vladolf Putler. Han er også konge, general, høvding, en general til, formann, leder, sjefssmurf, president, statsminister, kronprins, angrepssjef, tavarisj, kameratsky og Gud.

Putler blir valgt etter Adam-og-Eva-metoden. De hadde ikke så veldig mange å velge mellom da de skulle finne seg noen å ha seg med. Det virket nesten som om noen hadde avgjort valget på forhånd.

Kvinner kan ikke bli president i Russland. Putin er ikke kvinne.

Når Putler vil ha litt forandring, er Dmitrij Medvedev vikar. Han er ikke hyggelig, han heller.

Det russiske Sannhetsministeriet styres av Dmitrij Peskov.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov tar sikte på at Russland skal okkupere alle andre land, for da blir jobben hans som utenriksminister veldig avslappende etterpå.

Og så er det masse andre folk som liksom blir valgt inn også, for at det skal ligne litt på demokrati.

Ikke i Russland per se, men Russlands ambassade i Stockholm. Dette var 1996. Der skulle man lære skandinaviske tenåringer hvordan a fake seg vekk fra verneplikt. Kurset var så intensiv, at fotoaparatet mistet sin kvalitet, og deltakerne så ut som 20 år eldre i gjennomsnitt. For halve denne uken lær dette: hvordan å simulere at du ser bybanevogner. Knotten på døren er egentlig for å få frem en TV apparat. Da kunne man se Hotel Cæsar to år før de egentlig dukket opp. Den hjalp til for å spille «tokigt»

Яussisk kultur

Яussisk kultur ligner mye på den amerikanske. I Washington er det tillatt for hvem som helst å rope ut "Jeg hater Biden". I Moskva er det også tillatt for hvem som helst å rope ut "Jeg hater Biden".

Norsk er forøvrig å betrakte som et minoritetsspråk i Яussland, så kanskje mindre enn halvparten av innbyggerne i Bashkortostan eller Burjatia vil forstå hva "Jeg hater Biden" betyr.

Vodka er svært populært, og brukes til alt fra tannpuss, tennvæske, brannslukkingsmiddel og blandevann til stavsprang og frostvæske. På grunn av temperaturen må de drikke mye frostvæske. Noen vil kanskje lure på hvordan man bruker vodka til stavsprang - da har de ikke forstått russisk målbevissthet når det gjelder vodka.

Яussland har ikke vunnet Nobels Fredspris i økonomi, så når russerne drikker vodka med isbiter, har de vanligvis ikke råd til isbiter. Det er greit nok; det er kaldt nok uansett.

Яussland som feriemål

Folkene i Яussland tar deg hjertelig imot med både husrom, vodka og sigaretter.

Яussland har siden begynnelsen på 90-tallet opparbeidet seg som et yndet feriemål. Her ligger eksotiske palasser, selvlysende radioaktive tjern, mutanter i skogene og sigarett-trær. Яusserne er i tillegg meget gjestmilde og kan med rette kalles "Verdens lykkeligste folkeslag", ifølge ordre fra Vladolf Putler.

Яussere liker å dra på safari med beltebiler inn i områder som de anser som russiske, for eksempel Georgia, Moldova og Ukraina. Der liker de å skyte njeter, altså de innfødte som løper rundt og roper "njet". Og så skyter de opp mellomdistansenyttårsraketter, hele året.

På landsbygda i Яussland kan man for en slikk og ingenting leie små hytter eller bungalows av de gjestmilde livegne bøndene. Sightseeings kan foretas til landets millioner av SPA-sentre (også kalt Gulag på folkemunne). Her er det ikke gytjebad og varme kilder som blir brukt, men strekkbenker og hardt arbeid som retter ut ryggen og gir en bedre holdning. Dette er noe alle russere benytter seg av, og dersom en russer som følge av sin slappe holdning gjør en forbrytelse, blir han tilgitt med en gang av domstolen, og sendt til ett av landets SPA-sentre. Her kan de velge å være i flere år, og mange gjør nettop dette grunnet den gode maten som blir servert. Alle liker Яussland for der kan alle ruse seg uten å bli tatt av politiet... Apropos rusing kan man også drikke julebrus året runt fordi det alltid snør der og da kan man leke at det er jul! :)

Livet i Яussland

Noen tror at russere driver med isbading om vinteren. Det er helt riktig; det gjør de. Om sommeren også.


$port$mini$t€riet £år økt€ bud$j€tt€r

Det ministeriet fikk økte budsjetter, men de var alt igang med både dopingarbeid, her også med stordriftsfordeler. Derfor bestilte de sanger fra Robbie Williams med Яussland som tema: •I think she was made in Krasnoyarsk • She’s at GUM • Im loving Arkhangelsk instead • (Something like) PUTIN I LOVE YOU • Sing if you like Crimea • Glavnij Supreme • Good space for regicides • Sing when you’r pacific sonaring • Vladivostok DJ • Red October before I die • She is Madonna of Smolensk • No perestrojkas....og mange mange flere

Rundt midten av 1990-tallet var det enkelte russiske idrettsutøvere som ikke brukte doping, sannsynligvis av økonomiske årsaker.

Motto: ДYXACT ФÑЛE ДOПNHГ YHД KHAPK


Pengesystem

Rubelrull med rullerubler

Яussland har noen pengegreier. En sånn er verdt 2 cent, derav uttrykket "My two cents worth..." om noe som sannsynligvis er verdiløst.

En huskeregel for vekslekurser mellom engelske pund, russiske rubler og amerikanske dollar er at ett pund rubler er verdt en dollar.

Яusserne er veldig stolte av pengegreiene sine, og tvangsinnfører dem i land som de okkuperer.

Snakkesystem

Яusserne er veldig stolte av språket sitt, og tvangsinnfører det i land som de okkuperer.

Яussisk skrives med noe som ligner litt på bokstaver, men som preges av overdreven alkoholbruk. Я uttales "Ja" og betyr ikke ja, uten at det dermed er sagt at det betyr nei. Яussisk har flere slike liksombokstaver som egentlig er flere liksombokstaver som er sausa sammen.

En enda teitere liksombokstav er mjakkisnakk. En stor mjakkisnakk skrives Ь, oppfunnet av en russer som ikke kom lenger i forsøket på å skrive B, jamfør russisk alkoholpolitikk. Mjakkisnakk er ikke en lyd, sånn som skikkelige bokstaver. Det nærmeste den kommer å være en lyd, er at den forandrer litt på lyden fra andre liksombokstaver som er så uheldige å komme i nærheten.

Den aller teiteste russiske liksombokstaven er tvjórdyj znak, Ъ, og skrives som en mjakkisnakk pluss litt ekstra veiving. Den lager ikke noen lyd i det hele tatt, og påvirker heller ikke andre liksombokstaver. Den er der bare av gamle grammatiske grunner. Russisk er verre enn nynorsk. Man MÅ lære å begrense alkoholforbruket.

Russere liker ikke vokaler. De hadde for eksempel en spion utplassert hos den amerikanske presidenten Jimmy Carter; spionen het Zbgnjw Brzjznskj.

Zbgnjw protesterte forøvrig mot at navnet hans ble brukt som synstest.

En undersøkelse gjennomført av Vazilikyrulylayev Vissarionolivich Karaazurtovilovsky viser at mange ikke gidder å finlese russiske navn.

Her er det russiske alfabetet: А Б В Г Д Е Ё Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ы Ь Э Ю Я og det er ikke fleip engang! Det beste som kan sies om det russiske alfabetet, er vel at det tar mindre plass enn det kinesiske alfabetet.

Fredsbevarende styrker

Russisk fredsvogn
En russisk fredsbevarende styrk styrker seg

Яussiske fredsbevarende styrker har angrepet Ukraina, for å hindre at Ukraina starter krig mot russerne i Ukraina.

Яussisk doktrine når det gjelder å skape fred, er basert på at hvis de dreper alle motstandere, er det ingen til å gjøre motstand lenger, og da blir det nødvendigvis fred. Stalin skapte enormt mye fred ved å drepe både russere og utlendinger i millionvis. Vladolf Putler satser hardt på å bli den nye Stalin. Ifølge mer eller mindre sikre kilder startet Stalin og Hitler 2. Verdensfred sammen da de ikke angrep Polen fra hver sin side i september 1939.

De russiske styrkene er opptatt av naturvern, og flatbomber derfor ukrainske byer for å gjenskape urørt natur.

På grunn av det russiske angrepet for å skape fred i Ukraina, flyktet hundretusener av russiske menn fra Яussland.

De russiske fredsbevarende styrker bruker Lada Fredsvogner når de er ute og freder. En russisk fredsvogn har omtrent samme toppfart som den sivile versjonen av Lada (rundt 70 kilometer i timen), er omtrent like populær (folk kaster molotowcocktails etter den), og den varer omtrent like lenge (gjennomsnittlig rundt 3 måneder).

Telefoni

Mobiltelefoner er veldig populære i Russland. Putler insisterer på at minst 300 000 skal mobiliseres.

Av frykt for at russiske fredsvognturister på tur i Ukraina skal avsløre at de er i Ukraina, har Putler bestemt at lure telefoner, på svensk "telefonlurer", ikke er tillatt på tur. Derfor må alle russiske mobiltelefoner som lures inn i Ukraina ha knapper for å vise hvor dumme de er. Et sett med knapper til å klistre på en iPhone koster 76 000 rubler, altså 4 kroner, pluss russisk Mзяvзяdiдvgifт.

Veitrafikk

Et sammendrag av trafikkreglene:

  • Jo større kaliber kanonen på en fredssvogn har, desto mer forkjørsrett har fredsvognen
  • Lastebiler med atomraketter trumfer alle andre kjøretøyer
  • Hvis en fredsvogn har kjørt over bilen din, har den hatt forkjørsrett
  • Når veiene er ufarbare, først og fremst om høsten, vinteren, våren, sommeren, regntiden, påsken, Hellige Tre Kongers Dag, Gro-dagen og så videre, anbefales å kjøre i terrenget på din høyre side av veien. Eller venstre.
  • Forstyrr ikke føreren mens han drikker
  • Fartsgrensene er sannsynligvis oppgitt i miles per time. Et 80-skilt ser dermed ut til å bety 128 km per time.
  • Hvis politiet stopper deg og sier at du har satt på et hjul opp-ned eller lignende, så betaler du med en 100-dollarseddel som er brettet sammen nok til at man ikke på avstand kan se at det er en seddel, men likevel ikke mer enn at man på nært hold fortsatt kan se at det står "100" på seddelen.

Russisk trafikk ansees generelt for å være svært trygg, sett ut i fra russisk målestokk. Over 100 millioner russere overlever trafikken hvert år. Ikke i noe annet land er det så mange overlevende russere i trafikken hvert år.

En stund hadde russiske myndigheter en kampanje med mottoet "Bruk bilbelte!". Det ga alle blaffen i, så nå er mottoet, spesielt for russiske turister til utlandet, byttet ut med "Bruk beltebil!".

Trøstende sluttord

Husk for all del at ikke alle russere er like ille. De blir produsert i ulike varianter.

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.
Land i Asia
· Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Bahreïn · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Filipijnen · Georgië · India · Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kirgizië · Koeweit · Laos · Lengevekijstaan · Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Noord-Korea · Nynorge .Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Palestina · Pakistan · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Tibet · Torarnistan · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten ·Viet Nam · Zuid-Korea ·
.