Søgne

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Potato 2.gif Stop hand transparent.gif "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?" Stop hand transparent.gif
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!


Man finner Søgne ved meridianen av Kristiansand og Mandal, og som den sanne meridianen bygda er har den blitt en hybrid mellom Palmekystens bibelbyer.

Utad kan Søgne virke spennende, spesielt om man er tysk, og gjerne over 50 år. Med over 1000 holmer (true story!) er Søgne Kristiansands fineste forstad, men som en krysning av Bermuda-triangelet og Robert Louis Stevensons kjente roman om Dr Jekyll og Dr Hyde, har Søgne også sine mørke sider (som kommer luskende frem i sommerhalvåret). Søgne rammes nemlig hvert år av en syndeflod av tyskere, japser, siddiser (lokalt kjent som pissemaur) og forvillede østlendinger. Som ved slaget om Minas Tirith, står de lokale innbyggerne skrekkslagne når de invaderes. Fra vest kommer siddisene seilende i gigantiske leiebåter. Deres totale mangel på erfaring gjør at kun et fåtall klarer å navigere seg fra sine hjemhavner og til Søgne. Uheldigvis har et Søgnes sterkeste forsvarsverker blitt brutt. Dette refereres til som tragedien ved Spangreid, og Moder Søgne strever mer og mer for hvert år med å forsvare sine barn. Selv skjærene i sjøen må gi tapt for armadaen av siddiser som år for år sliter dem bort. Fra øst kommer forvillede østlendiger med drømmer om de eksotiske sydlandskvinnene fra palmekysten. Det sies at kvinnene fra Søgne nedstammer fra Sirenene fra den greske mytologien. Ja, hvorfor trodde du at ikke alle kom hjem fra en sørlandsferie?

Til slutt, og med størst slagkraft kommer tyskerne og japsene og prøver å gjøre alt de ikke fikk gjort under krigen; nemlig fiske. For å stabilisere EU sender Tyskland hvert år store tropper for å fiske i Norge, slik at de kan sende dette til Hellas, en hjelpepakke større en Marshallhjelpen.

Når fellesferien endelig går mot en ende, og den store utvandringen begynner, senker roen seg over sørlandsperlen Søgne, og befolkningen kan igjen oppta sin obskure gudsdyrkelse.

Hvordan overleve i Søgne[rediger]

Gode råd fra en lokal helt om hvordan man virkelig skal oppleve Søgne:

  • Kjøre feil vei i rundkjøringa (ikke gjør det for mange ganger, lensmann (Snusen) Pelle har en tendens til å følge etter deg).
  • Spytte ordføreren i trynet. Dette er et tegn på respekt, og det kan forventes at han/hun viser deg respekt tilbake.
  • Skru på radioen klokken 12:30 hver dag. Du får da høre søgnes nasjonalsang (det er svært sjeldent det blir spilt på radioen, men det er sikkert at den

spilles 30.februar).

  • Kjøp en av de svært sjeldne drømmefangerenne (OBS: Den fanger kun de gode drømmene dine. Kan vekke deg om natten hvis den faller i hode på deg. Effekten kan virke avførende dersom noen andre enn første bruker sover under den).


Språk i Søgne[rediger]

Det er viktig å benytte seg av lokale ord og vendinger i Søgne, for lettere å bli forstått. Her følger et par viktige eksempler, med oversettelse.

"Javel" og "se det"
I Søgne hilser man utelukkende med utrykkene "javel" og "se det". Noe annet oppfattes av de lokale som veldig respektløst og krenkende.
"Vi ser"
Man skal på lik linje som med "javel" og "se det" hilse farvel med uttrykket "vi ser". Uttrykket må ikke forveksles med "vi snakkes", da disse to uttrykkene har vidt forskjellige betydninger. Å blande de to kan medføre de alvorligste konsekvenser.
"Å styrer du med".
En vanlig icebreaker som garanterer gode resultater. Denne garantien er lovfestet i Søgnes (u)offisielle lovverk, helleristningene ved Prestegården.


Søgnetradisjoner[rediger]

Søgne er kjent for sine mange og fine tradisjoner.

Måge Stefan[rediger]

I de eksklusive sørlansbygder har man en tradisjon for å "måge Stefan". Dette er en tradisjon som anbefales på det sterkeste. Kontakt Servicetorget på Rådhuset for mer informasjon.

Søgnebunad[rediger]

Om man skulle ønske å prøve flere av Søgnes tradisjoner anbefales det at man anskaffer seg en Søgnebunad. Disse selges hos Sør-Tre. Modellen kan avvike noe fra år til år, men Wild-Fox har i flere år vært en god leverandør av dette tradisjonelle plagget. Ved å bruke bunaden vil man lettere få innpass hos lokalbefolkningen, som vanligvis er litt folkesky.


Hørt om Søgne[rediger]

  • I Søgne er folk ikke fan av såkalte SWAGs.
  • Søgne, der barn lager barn.
  • Søgne har matbutikker nok til 50000 personer, selv om det bare bor 10000 i bygda.
  • Joker Høllen er ett samlingspunkt for fjortiser. Tangvall er samlingspunktet for de som plukker opp fjortisene i bilene sine og "råner" på Tappen, hvor de foresten har en enormt god burger.