Søppelsekk

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Søppelsekken er som kjent et vanlig klesplagg i flere land. Dette plagget er den europeiske slektningen til burkha, men benyttes som oftes til å kaste søppel i i rike land. Allikevel er det en gruppe mennesker som kjemper en hard kamp mot utryddelsen av søppelsekken som klesplagg. Dette gjør de ved å nekte å kildesortere, bo under broer og spise søppel. De går som regel i søppelsekker selv for å understreke sin mening.

Søppelsekkens design[rediger]

Søppelsekker har to hanker på hver side. Disse skal være over skuldrene på noen eldre modeller (søpplus svartus) og rundt knærne på de nyere modellene (søpplus gjennomsiktigus). Formen minner om en halvlang kjole og kan benyttes både på sommer- og vinterhalvåret (men ANBEFALER å bruke dem på sommerhalvåret) og har et hull får at det skal være lettere å gå på do med dem

Søppelsekktyper[rediger]

Det finnes flere typer søppelsekker. Det finnes søpplus svartus", søpplus gjennomsiktigus, Matafallus søpplus grønnus" som vanligvis benyttes som hodeplagg og den utrydningstruede søpplus riktigus sortertus som er veldig sjeldent å finne, spesielt i byer.

Søppelsekkens historie[rediger]

Søppelsekken ble til etter de første oppdagelsesreisende’s møter med burkhaen. Etter at de kom hjem til Europa, ville de lage en europeisk variant. På denne tiden var det altfor mye plastik hos fabrikkene, så søppelsekkene ble, som alt annet europeisk, laget av plast. I en lang periode var søppelsekkene kjempepopulære, veldig moteriktige og hadde veldig stor etterspørsel, før noen oppfant slengbukser og hockeysveis, og søppelsekkene ble umoderne. Da butikkene ikke fikk solgt søppelsekkene, kastet de alle sammen i en søppelsekk med en kjempestor produksjonsfeil (denne varianten hadde ikke hull nederst til beina og var derfor helt ubrukelig som klesplagg) og la dem på lageret. Senere, da butikkene var tomme for poser, måtte de bruke de umoderne søppelsekkene isteden for poser.

Søppelsekker i Norge[rediger]

For en liten stund siden prøvde mange nordmenn å gjøre søppelsekkene populære igjen. Dette gjorde de ved å introdusere en ny kolleksjon søppelsekker som var en forbedret og fornyet type av den gamle. Denne var mer slitesterk, var gjennomsiktig og hadde mønstre og skrift.