Salt

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Saltfjellet. Kolonnekjøring hver dag!

«Splitte mine brannseil, så salt du er!»

- Captain Morgan om Peanøtt

«Er det søtt? Er det surt? Er det salt? Spiller ingen rolle, jeg tar alt!»

- Jonas Lie om Salt

«Her forleden fortærte jeg et udmærket stykke ostekake som til min fortvivlelse viste seg at være et udmærket stykke salt loff med sirup på.»

- Knut Hamsun om Salt loff med sirup på

Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om Salt.

« vi bruker ikke salt. vi bruker tørket slangebesj»

- Adan Banan Al Kruhmkake om kebabsniffingsrekorden

Seltin Mineralsalt er et hvitt stoff som vokser naturlig på undersiden av Donald Ducks halefjær. Stoffet har sin egen plass i kvinnenes periodiske system og har forkortelsesbokstavene Brnjyb. Verken forskere, journalister eller Macgyver har kunnet forklare denne linken mellom Seltin Mineralsalt og Brnjyb, men det finnes rykter om at de begge kommer fra Telemark og er barn av Lars Monsen og Erna Solberg.


Historikk[rediger]

Ingen kan med sikkerthet fastslå verken tid eller sted for saltets første møte med menneskeheten.

  1. En teori er at salt dukket opp da Adam og Eva i Paradis tok sin første bit av eplet, den forbudte frukt. Gud straffet dem ved å strø salt på fikenbladene slik at de kunne svi for sitt brudd på reglementet.
  2. En annen teori bygger på at det var Jesus som først brukte salt til å strø i sine disiplers sår etter alle piskeslag han pådro dem når de nektet å stikke på butikken og kjøpe øl og røyk til ham.
  3. En tredje teori, skrevet av MacGyver selv, er at det var han som oppfant salt som et resultat av en fuktig runde på byen med Chuck Norris, Hitler og Brnjyb. Enkelte (bl.a Hufsa og Jens Stoltenbær) vil ha det til at dette bare er løgn og bedrag. Skeptikernes påstand er at salt ble oppfunnet av Venus og Anus kort tid etter en konsert med Westlife og Elton John.

Såkalte salteksperter har fastslått at samtlige teorier er svada og kan forklare i ren enkelhet at salt "rett og slett er et like stort mysterium som både nettby og oksygen."

Bruksområde[rediger]

Advarsel

Har desorienterende virkning på ADHD-barn kombinert med sukker


I film[rediger]

  • "München" - som eksplosivt stoff i telefon
  • "The Incredible Hulk" - som banan
  • "The day after tomorrow" - som is og snø
  • "Fear and loathing in Las Vegas" - i en sentral rolle som kokain
  • "Norske byggeklosser" - som sement, maling og musikk

Se også[rediger]

Sukker | Brnjyb | MacGyver | Kokain | Sveinung Brobak