Sarpsborg

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Hallo, Fredrikstad!»

- Forvirret rockeband på konsert i Sarpsborg

Sarpsborg (Uttales SARSHbårr), (også kallt hasjborg) er byen ved Glomma, også kalt "Smurfelandsbyen ved fossen", som Gud glemte, men som alle andre (sarpinger) husker for å ha snyltet Raufoss for plassen i Adeccoligaen. Eller hadde fSarpsborg 08 vært konkurs. Sarpsborg er byen folk kjører forbi på E6 og tenker - hva var det for no'?. Ordføreren i byen er fra Greåker (ikke glemt av Gud-men av alle andre) og han er tykk, blid og jovial fordi han får fryktelig mye penger fra Østfold energi for å være det.

Sarpsborg ble grunnlagt av vikinger. Disse kom fra Russland for å drikke og sjekke (les:dunke i hodet og skjende på det verste) damer. Dette har sarpingen opprettholdt til dags dato. (Vi gjør oppmerksom på at denne subtile vitsen også ble brukt i den populære Fredrikstad-revyen "Hæ hæ hæ", støttet av Fredrikstad kommune i samarbeid med Forbundet for Integrering av Mentale Lidelser)

Reproduksjon av sarpinger er ikke problematisk. Man henter inn friskt blod fra varteigindianere, tunesere og skjebringer. Resultatet er at det er vokst opp enorme drabantbyer rundt (på feil side av "ælva") som Nordberg, Navestad og Bede. Noen påstår at disse tre er samme sted men slik er det altså ikke.

Sarpsborg består ellers for det meste av smålendinger og psykiatere spesialisert på kyr. Avkom av disse blir brukt som arbeidskraft i tungindustrien der de viste seg å fungere optimalt sett i forhold til kravene som stilles til intellektuell kapasitet multiplisert med antall beviste tilfeller av sosial kompetanse dividert med sauer. Kommer man inn på en hvilken som helst hjørnestensbedrift vil man som følge av dette ikke overhøre en eneste diftong i hverdagsspråket.

Fakta[rediger]

 • Gjennomsnittlig inntekt: - 1 234 567
 • Co2 utslipp: ∞ Co2 utslipp pr. innbygger: Tall på ekstern link http://img370.imageshack.us/img370/7817/googol14xf.gif
 • Biler per person: 18,4 i året
 • Gjennomsnittlig mengde skritt for en person pr. dag: 45 (merkelig nok det dobbelte av gjennomsnittsdistansen fra huset til garasjen i Sarpsborg.
 • Statsminister: Kari steinstokk (Sarpsborgs første kvinnelige statsminister)
 • Industriminister: Chuck Norris (ingen andre takler den vannvittig oppgaven)
 • Finansminister: Spiller nummer 11 på Sarpsborg '08
 • Utenriksminister: Venstrebekk på Sarpsborg '08
 • Jordbruksminister: Treneren til Sparta Warriors
 • Miljøminister: Lars-Eivind Myrvang
 • Gjennomsnittlig levealder, regnet i år: Menn: 115,21 Kvinner: 118 3/4 Biler: 0,16

Historie[rediger]

Grunnlagt i 1016 er Sarpsborg Norges eldste by med kontinuerlig ordfører. Han ble riktignok ikke valgt før i 1017 da det tok tid å telle opp stemmene i dette ferske demokratiet. Men Olav den Hellige (som var selve sjefen) var mer enn fornøyd med valget. Og siden har byen altså hatt samme mann ved roret. Ellers ble det grunnlagt en foss og et par fabrikker (Borregaard og Hafslund) samtidig. Begge er nå ledende bedrifter innefor voksenindustrien i verden -kun utkonket av Småland. Vikingene herjet og drakk en stund før byen ble sivilisert. Men da reformasjonen så dagens lys og man fikk innført god protestantisk arbeidsmoral ble det jammen orden på sakene! Byen ble svidd av ved hjelp av svenskene, og dermed flyttet 2,5 kilometer lenger sør. Men de intellektuelle nektet og ble igjen. De som flyttet var allikevel bare apekatter, rosa elefanter og innflyttere fra Sverige. De kalte den nye byen Hællæwood og fortsatte tradisjonen med obskure voksenfilmer for et snevert publikum i godt over gjennomsnittet mørke lokaler.

Nå fulgte 200 år med nedgang i salg av bleier, mens brennevin ble popularisert i ungdomskriminelle miljøer. Den industrielle revolusjon førte med seg både det ene, det andre og det tredje. Det fjerde ble lagt på is, mens det femte kom frem med følgende forslag: Vi må ha et slagord. Etter stort folkelig engasjement og høylytte diskusjoner ble følgende slagord vedtatt i høyesterett: "Sarpsborg- det finnes ikke maken, for saken er at smaken er som baken - nemlig naken!"

Samplinger av samtaler mellom Ordføreren og Harry Kure ligger tilgjengelig på internett. Disse avslører at sarpingene er blitt holdt for narr gjennom 300 år. Sarpsborg ER faktisk ikke Norges styggeste by!

Kultur[rediger]

Byen har et aktivt kulturliv. Idrettsforeninger (for man bruker selvfølgelig det utvidede kulturbegrep i denne byen) blomstrer med Sarpsborg 08 i spissen. Sarpsborg 08 ble - som navnet tilsier - grunnlagt i 1008 - altså hele åtte år før resten av byen kom til. Dette fordi Harry Kure og SuperRay hadde en plan. Og de har vært med siden. Andre idrettsklubber er Sparta Warriors, et amerikansk ishockeylag som ble beamet fra en perifer præriestat og rett til Brevik- en mangfoldig drabantby på feil side av jernbanen (se nedenfor.)

Av annen kultur bør nevnes et godt utbygd kollektivtransporttilbud til og fra korpsøvelser. Dog er det blitt snaut med tilsiget til korpsene etter at Det store korslaget satt Sarpsborg på verdenskartet. Nå er det korene som opplever et Klondyke og det utkjempes store korslag mellom alle. Fra motorsykkelgjenger, innvandrergjenger og ungdomspolitikergjenger til pensjonister og kirkekor. Allikevel er ikke politiet nevneverdig bekymret. "De utsletter hverandre - ingen sivilister blir skadet" sier en anonym kilde ved Østfold politikammer.

Rocken kom til Sarpsborg en gang på 50-tallet. Nærmere bestemt 31 april 1960. Da landet Per-Elvis Titterud med "His Spaceship Invaders" på toppen av Matstova og spilte flettene og truser av hele byen. Og da mener vi HELE byen. Etter dette fikk Sarpsborg et noe frynsete rykte i rockemiljøet. Sammen med en utagerende KrF-politikk gjorde dette sitt til at Sarpsborg-rocken ikke fikk fotfeste, hårfeste eller noe annet sted å feste før i 1973. Da kom norges kanskje tyngste rockeband ut av kjelleren: "Pigs of thunder"". Med vokalist Tore "Smirnoff" Opstadfjell i spissen lagde de furore over det ganske land med hitene "Kom i min hånd" og "Smil litt, da!Ikke bare ligg der og glo!" Disse tekstene fikk norsk språkråd til å utlyse en fatwa mot alle som skrev på norsk. Heretter skulle det være engelsk. Bandet ble senere strengt religiøst og skiftet senere navn til Mother Mary.

Sarpingene har altså satt bremsespor etter seg i rockehistorien. Og arven forvaltes godt av nye generasjoner.

GRAND PRIX: Sarpsborg arrangerte Eurovision song contest 2010. Hele arrangementet ble forvaltet sømløst og problemfritt fra rådhuset. Det var ingen diskusjoner og det hele var preget av konsensus innad i gruppen. WigWam vant. Nuff said.

TRIBUTES:Sarpsborgs musikkliv består ellers av mer eller mindre gode tribute-shows. Det er fordi man har glemt hvordan en sang skal skrives. Heldigvis begynner det å poppe opp forfattere langs hele Østfold-kysten som snart skal gjøre noe med dette. Som den store Avant Garde er Ari Behn i spissen for den dogmatiske sarpsborgske "Ta teksten tilbake i musikk, vi har kjempelyst på fisk!(Dessuten er vi jævlig gode på rim. Og på å fatte oss i korthet.)" Den er inspirert av dadaismen,pissismen og skeptisismen. Og er fryktelig viktig.

Religiøst liv[rediger]

Du kan taJesus ut av Sarpsborg, men ikke Sarpsborg ut av Norge! Den norske kirke står sterkt i Sarpsborg. Det er fordi prosten er medlem av arbeiderpartiet og dermed har helgardering. Men sterkest av dem alle står lekmannspredikantenes arvtagere og alle bor i Hans Nielsen Haugesgate, i området rundt Kruseløkka. Hit kom Jesus før han gikk inn i Getsemane. Her opprettet han en hellig leilighet med en gral og 50" flatskjerm med potetgullbolle integrert i fjernkontrollen. Jesus og den hellige ånd holdt lange møter med prominente sarpinger før de innyndet seg hos den mer løsslupne delen av pikene på vei til ballettrening. Disse kunne fortelle om langt hår og piperøyking med fremmedartet odør (både fra håret og pipa). Avkom av disse bekjentskapene ble strategisk plassert rundt om i Sarpsborg, og forvandlet til bronse- og steinskulpturer. Disse kan beskues den dag i dag.( For guiding, ta kontakt med Borgarsyssel Museums utadvendte virksomhet.) Sakte men sikkert ble helligheten og herligheten åpenbar for alle, og i dag valfarter Europas kristne til Kruseløkka for å beskue og beskues mens de beføler muren rundt skolen. Jesus-sandwitcher (herrens legeme) kan kjøpes med altervinsmoothie(økologisk) eller vievann fra Glomma (ikke fullt så økologisk). Man selger også en special edition iJesus med fortellinger (på alle språk) fra "møtene" med den hellige ånd og ballettpikene (18 års aldersgrense).

Allikevel har noen opplevd en nedgang og stort frafall. Dette skyldes en mengde faktorer som påvirker hverandre innbyrdes. Men man sendte en karismatisk leder på kurs til Scientologikirken for å plukke opp noen triks. De skrev en låt (stor hit på Radio Øst) som går som følger:

Intro: Tunge beats. Growlvoice:Indre og ytremisjonen holder stand mot Belseebub og satans yngel. Og takk for det!

Vi har fått nok av jøder, muslimer,papister,
gardister,nazister, kommunister som rister..
Vi skal oppsøke alle, sette kniv imot balle,
Og sende dem bort i kister!

Vi skal sparke og slå litt for Jesus og Gud,
følge frelserens bud om å finne en dude
som har helt mista trua, vi settern i bua,
så pisker vi løs til han blir smooth!

(Ref) Jesus lever i Særp!
ja, Jesus lever i Særp!
Kan du ikke tro?
Skal det flyte blod?
Jesus lever i Særp!

Nå er det ingen som tviler lenger..

Bydeler[rediger]

 • Sentrum:Består av kjøpesenter, bussterminal og kjøreskoler.
 • Enenda:Ingen vet lenger hvor denne bydelen er. Forsvant med siste generasjon krigsdeltakere
 • Sannesund:Utdannelsessentrum
 • Vesteng:Klatresenter og lekeland
 • Østre bydel:Pizzasjapper, fremmedkulturelle og "lekeland"
 • Fritznerbakken:Borgeois til beinet
 • Kulås: Überklassens høyborg
 • Brevik: Ishockey, fotball, slakter. Mangfoldig.
 • Alvim:En mangfoldig,vibrerende og spennende bydel.
 • Hafslund:Gatekjøkken og bensinstasjoner. Rundkjøring (2stk)
 • Hafslundsøy: Golf og nesten like kult som høsten.
 • Hasle: Trafo
 • Varteig: Indianere (blir kalt det etter at man saboterte byggingen av Østfoldbanens østre linje med dynamitt i 1902)
 • Ise: Kaldt
 • Borgen:på vei til Klavestadhaugen
 • Klavestadhaugen: på vei til Sandbakken
 • Sandbakken: Sarpsborg intellektuelle Cluster.
 • Skjeberg: Hav
 • Høysand: Sarpsborgs egene lille Mallorca.
 • Kvastebyen: Wannabe Høysand, egentlig bare et møkasted.
 • Bede: Smelteverk
 • Nordberg:Ikke en del av Bede
 • Navestad: Heller ikke en del av Bede.
 • Yven: Ikke helt på høyden
 • Greåker: Rock City
 • Hannestad:Sarpsborgs Bronx
 • Tune: Gammelt rådhus som nå er omgjort (konsesjonspliktig) til bordell
 • Grålum: Administrasjonssentrum.
 • Kurland: Her bor Kurfyrsten Dam og en haug med arbeiderboliger. Inni arbeiderboligene igjen, bor det dverger.
 • Jelsnes: Sarpsborgs Long Island
 • Kolstad: Hospital for "midlertidig ute av drift" og knutepunkt
 • Tveter: midt i skauen
 • Lande (øvre)også kalt Bakkeli (Blakkeli etter vinterens strømregninger til alle varmekablene i alle gårdsplassene)
 • Lande(nedre) Sarpsborgs grunnstamme.
 • Råkil: Udefinert område som bare finnes i bussruter
 • Valaskjold. Rimer på 1712
 • Opstad: Kyr. Sauer på skole.
 • Bjørnstad: Har badeland og opplevelser utover det vanlige. Satser på sykehus og sciencesenter i nær fremtid (i morgen,faktisk!)
 • Hevingen: Ligger rett ved siden av skjeberg golfklubb. Alle som bor der liker å kalle seg rike, men har egentlig jobba svart eller blitt slått av sin ektemann, og deretter fått erstatning

Fredrikstad[rediger]

Se også Fredrikstad

Den andre byen er den rektige byen. Bydelen er mest kjent for sitt perfekte valg av farger, sin gode økonomi og sitt fantastiske parkeringsanlegg i Apenesfjellet. Et par rike personer fra Sarpsborg har også flyttet til denna byen, og de bruker som regel å leve på økonomien til Stjernen og FFK.

Man vitser om Sarpsborg og sarpinger i Den andre byen. Dette er det opprørsgruppa Fredrikstanerne som står bak.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Alle byer, tettsteder, veikryss, blindveier, fergekaier, osv. i Norge!
Noen er pene, andre ikke fult så pene.
Norgeoppned.gif
Aalesund · Aberoog · Ackerhafen · Ackeroog · Acht · Arendtal · Aufsehendunst (Bergstadt) · Bad Inselsund · Blummenoog · Blökenstadt · Breitbucht · Brummental · Der Gestanken · Drontheim · Du kannst · Dunstfussel · Düsterstadt · Endetallandspitzel · EssenSoßen · Fachlandspitze · Fattersund · Finnlandspitze · Förde · Fleckenförde · Flussistdumm · Freundensalat · Friederichstadt · Gerettein · Hammer · Hammerparty · Honghofstrand · Haschischstadt · Heckesund · Heidekrauttal · Heidenfluss · Heidenmeer · Heil Blücher! · Hennenwasserfall · Heulensteinbucht · Hinken · Hinternkim · Honigbucht · Hügelsund · Ichistsund· Inselstrand · Incel · Jedetal · Kämpfenstrand · Kirchelandspitze · Kleinehammer · Kleinesand · Kleinestraum · Kohleistbesass · Kongleberg · Königsflügel · Kragenroog · Kristiansand · Kristiansund · Kuckuckbucht · Landspitzen · Larvenbucht · Lebenreue · Leeroog · Lehmbucht · Manntal · Massenoog · Matchigburg · Mogeln · Molke · Moltebeeren · Nachlass · Narrbucht · Nehmenalles · Neigenstaat · Ourchwitz · Porzellangrund · Pushensund · Rutewirr · Sandenbucht · Sandenförde · Sandenlandspitzel · Sandenlandspitzelmeer · Schafenau! · Schiffenlandspitzelhafen · Schlammland · Schmutz · Schnaps · Schwartzland · Schwefelfischerort · Schwellenbucht · Skiein · Skizwei · Spiellandspitzel · Schörtal · Steinschäre · Stockenreue · Stockfeldlandspitzel · Straumstadt · Trauminsel · Tassenbucht · Tonneberg · Wasserfallenbucht · Wastod · Langjahrstadt · Wetzen · Wieso? · Wolden · Wund in der Hintern · Zugnertzlandspitze · Walvissenbucht
Hjelp oss med å gi disse stakkarslige byene en ansiktsløftning ved å engasjere deg i Ikkeprosjekt:Norske Byer!