Se og Hør

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Se og Hør1.jpg

Magasinet selges antagelig eksklusivt til alle landets legekontor og tannlegekontor. Magasinet har ingen kjøpere og alle som har lest det, har bare bladd gjennom det når de har vært hos legen eller tannlegen.

I henhold til bladets opplag skulle det således være tannlegekontor og legekontor tilstrekkelig til å betjene en befolkning tilsvarende Indias antall mennesker. Altså i overkant av 1,3 milliard. Når en har lest statistikken over Norges befolkning, er det noe som ikke henger helt på greip, men det får nå være så. Det blir i det minste vanskelig å forstå klagene fra ytre Namdal over manglende tannlegedekkning. Ei heller problemer med legevaktordningen i Roan kommune. Hvor det nå enn måtte være.

Se og Hør sin stjernereporter, Dolly I. Farten har foretatt dybdeintervju (noe Se og Hør er kjent for) med 48 tannlegepasienter hos tannlege Tangerud i Levanger.

Tettstedet Levanger liker å titulere sin status som by, men de fleste urbane mennesker kan lett konstatere at en gate og noen gamle trehus, ikke er tilstrekkelig for å kvalifisere til bystatus. Nok om det.

Pasientene fikk spørsmål om de hadde lest blader mens de ventet på tannlegen.

Uten å lage for mange kategorier i svarbunken, kan en si at analfabetismen er noe utbredt i og rundt Levanger. De fleste hadde ikke skjønt spørsmålet og svart at de bare hadde bladd litt og sett på bildene i det som lå der. Ikke visste de hva det var for litteratur de hadde tittet raskt på heller, og lest hadde de nå slett ikke.

Noen få hadde lest litt. Det er da å nevne at den ene av de to (som hadde lest), hadde lest da det var et bilde av et søskenbarn av naboen hennes som sto fram i en artikkel om oppdrett av hamster i Verdal. Lottobygda Verdal er nabobygda til Levanger og burde være mer kjent for sine hamster enn sine Lottomillionærer.

Den andre leseren hevdet hårdnakket at han hadde lest en svært interessant artikkel i Bondebladet om rallykjøring med tohjulstraktor. ???

Reporter Farten var ikke i stand til å registrere at det hadde vært noe Bondeblad på tannlegekontoret og fikk hakk i logistikken sin. Det var som hun sier, nummeret før hun måtte ta hele undersøkelsen på nytt. Puuuh.

Saken ble oppklart da pasienten som hadde fått satt inn ny tann, forklarte at han brukte å ha med seg Bondebladet overalt. Denne pasienten ble ekskludert fra statistikken og nullet ut, uten stand in.

Denne er det tatt mange tenner med

Dolly I. Farten har sendt fra seg alt tallmatrialet til Statistisk Sentralbyrå for kontroll. Det skal være riktig det som kommer fra oss, sier hun før hun reiser tilbake til hovedstaden, og vi skal presentere resultatet i sommernummeret av Se og Hør.

SeogHør2.jpg

Løp og kjøp, burde en kanskje si, men vi får nøye oss med ” ta en tann før påske”.