Shakira

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Sara Shakira Maria Isabella di Spëërs san Pãolo Ciccóne Cilliccóne al Mebaràk di Agœilerai Juan de Tiemberlaçez en el Fuertadó al Zaïre al raoud Fattimann Fatima Ripóll (debutfødsel 32. august 1777, kom sist til verden den 2. februar 1977, datter av Rapunzel og Jennifer Lopez) , populært kjent som Shakes the Clown, er en Libanesisk-Colombiansk-Spansk-Catalansk-Amerikansk-Afrikansk-Madonnasanger fra Tromsø. Derfor passer hun på hagen i vaskekte Tromsøpalmestil og kantklipper aldri gresset. Hennes stil er kjent som "Latin pop," fordi hun egentlig uffer seg på latin. Det hevdes dessuten at hun kan flytende Spanjakksk, hablask, hangala bangala, Pizzamannsk, portugisisk, kaudervelsk, engelsk, samisk, sotho og zulu.

Siden hun slapp singelen «Hips Don't Lie, har det vært fysisk umulig å si hennes navn uten å gjenta det "Shakira Shakira". Sangen kom også i en spansk versjon. Den het «Será, Será (Las Caderas No Mienten)» og kan oversettes til «Se her'a, se her'a (live lyger ikke). Hun er også kjent for sitt ord Hello som betyr Hello men kan sies som Hello.


1977-1993 Tidligere Liv

Shakira (en kul jente på latin) var født i Barranquilla, British Colombia, den tjuesjette av 142 søsken.

Hun var en barnedatamaskin, skrev og komposerte musikk da hun var 3 mnd. En av hennes første sanger het "Tus Gafas Oscuras" (Oscar the Grouch), om hennes fars tap av hans sønn som døde i en bilulykke.

Shakira ville ha suksess med en gang. Da hun var ti år, var hennes synging sammenlignet med en geit (et kompliment i Latin Amerika, ett som Christina Aguilera har prøvd seg på uten suksess). Hun var med i den ukentlige barnetv's synge konkurranse "Vivan Los Niños," Spansk for "Lenge Leve Guttene," men tapte da det var oppdaget at hun ikke var en gutt.

Et sjeldent syn var da hun ville tjene grovt med penger ved utnyttelse av svenske RedNex synge noe annerledes og sang svenske RedNex' The Sad But True Story Of Ray Mingus, The Lumberjack Of Bulk Rock City And His Never Slacking Stribe In Exploiting The So Far Undiscovered Areas Of The Intension To Bodily Intercourse From The Opposite Species Of His Kind, During Intake Of All Mental Condition That Could Be Derived From Fermentation. Da hun fremførte, hadde hun et ark i hånden med all teksten på spansk skrivemåte: De sad boet trú storry uff Rell Miñus.... Dette gjorde uttalen noe rar, men Techno-country-sangen slo igjennom og ble en stor hit for RedNex. Shakira derimot, tapte i en rettsak etter å ha blitt saksøkt for å bruke en sang uten tillatelse som hun i tillegg ikke kunne. Straffen var at hun daglig tok utviklingsdempende hormoner, noe som svekket hennes kropp, men ga henne noe hun kunne skrive om. Hun ble også tvunget på et obligatorisk engelskkurs. Dette gikk ikke særlig bra, i timene øvde hun heller på kaudervelsken sin.

Shakira brukte de neste seks årene på å få større hofter og pupper ved å spise masse grillet kylling. Da hun aldri nådde det målet, pga. hormonene, kom hun endelig over hennes kroppsproblemer, som hennes senere tekster demonstrerer.

1991-2000: en ung ny sanger / låtskriver / produsent / melke tjener emigrerer

I hennes tidligere år, måtte Shakira jobbe som en dop-selger for å betale for studiotid for å lage pop demoer for å gi til plate produsenter og gi dem blow jobs, til hun endelig fikk hennes første platekontrakt da hun var 6 år med Guarachita Records.

Hun slapp sitt føste album i 1991, kalt Magia - spansk for jeg er ikke en geit, men jeg beker som en - med sanger skrevet av henne, som solgte ganske bra, nemlig det utrolige antallet 3 kopier, alle kjøpt av hennes mor. Det er hennes bestselgende album. En lass med kopier hevdes å bli solgt til hennes rike onkel, men dette avviser han selv på det sterkeste.

Så slapp hun "peligro" - spansk for 'tequila er utrolig dere'- i 1993.. Shakira signerte treårsabonnoment på Nordlys samme året.

I 1995 kom hennes gjennombrudd album pies descalzos - spansk for jeg kan åpne en flaske øl med min vagina. Det gjorde at hun enda har navnet sitt ved siden av alle store stjerner som Charo og den franske kisen fra Step By Step. Det tok 10 dager før Nordlys lå i postkassa. Derfor stoppet hun abonnomentet da hun fikk sin første avis (dagen etter naboen med den avisglade bikkja flytta) og så at teksten ble skrevet 10 dager før. Det ble stor skandale og hun lagde hitene «Suerte» (spansk for «Svarte!») og «Que Me Quedes Tú» (spansk for «Hva f*** gjorde dú det for?»).

Så kom Donde estan los ladrones i 1998 - spansk for den tispa Paulina Rubio stjal min sminke... jeg skal rive av henne parykken på neste live-opptreden - det albumet var bare dritt og avslørte alt om hennes planer for Paulina. Paulina fikk aldri tak i dette siden Shakira ikke eksisterte for henne. I 2000 lagde hun en live-versjon av albumet, kalt Shakira - not live singing. Navnets opphav er at hun lokket Paulina opp på scenen og rev av henne parykken. Problemet var at parykken satt fast og Shakira fikk en straff på tre dager i hjemmet til Paulina. Dette skal ha fått henne på bedre tanker og lært henne urdu.

2001-2003: Det engelske markedet Selv om Shakira ikke snakker noe engelsk, ble hun tvunget til å lage et album på engelsk, som skjedde fordi hun hadde kreft i munnen, så hun begynte å synge med rompa og brystene sine.

Albumet "Laundry Service," overasket med brilliante poetiske sitater, med en variasjon av dype følelser, som for eksempel:

"Lucky that my breasts are small and humble, so you don't confuse them with mountains." "Next to her cheap silicon, I look minimal. That's why in front of your eyes I'm invisible. But you gotta know, small things also count." "I give you my breast." "My breasts will never sag like hers." "Squeeze my milk puppies."

Den originale, usensurerte versjonen av "Whenever, Wherever" het "Whatever, Don't Matter (Parody)" og beskriver kroppen hennes med helt andre ord: "Lucky that my hips aren't only droopy, when I shake them they move mountains". Dette kan bety at hun har slanket seg ettersom hun fortsetter med Time to crawl... into the mud! Whatever, don't matter. You wouldn't listen if I were fatter.

Dansing[rediger]

Shakira er kjent for dansing i hennes musikk videoer og konserter. Hun framfører en unik blanding av tradisjonell Libanesisk magedans og lap/pol dansing.

På små konserter der små fans er til stede, drar hun ofte fram en strippestang og får da samtidig undervist ungene i sex og samliv i tillegg.

Personlig Liv[rediger]

I 2000 begynte Shakira å date Antonio de la Rúa, sønnen til presidenten i Argentina. Etter at de la Rúa's far kollapset økonomien til Argentina, måtte de utsette bryllupsplanene deres. Alt skittent sengetøy det året samt en kvart flaske lipglossfjerningskonsentrat donerte hun til en avvisende mediegrafiker i New York Times. Nordlys skriv samme periode at hun fikk et kraterverkstedbesøk som takk. Dette avviser hun selv på det sterkeste.

I 2001 slo Shakira opp med Antonio. Hun skrev en sang om hennes valg innen seksualitet, som ble kalt "Come Here, Doggy". Hun sa i et intervju at hun ikke følte mye tiltrekning til mennesker etter å ha sett Pamela Anderson og Anna Nicole Smith ha lesbesex. Hun er nå forlovet med Lucky, en hund foreldrene hennes eier.

Før hun ble forlovet med Lucky, var hunn sett sammen med Sparky, en hjemløs hund. Hun var utro med hennes geit. Sparky kom inn da de holdt på, og var sjokkert. Faren hennes sa: "Hvordan kunne du gjøre noe sånt med en geit? Jeg mener, Sparky var en ting, men en geit? Det er bare motbydelig, Shakira". En pornofilm kom akkurat ut på internett med Shakira sammen med Lucky. Hun slo opp med ham etter at den kom ut, men fikk godt betalt, så de ble sammen igjen.

Hun har nylig sluppet et nytt album, og den første singelen heter "hIPS tELL tRUTH" SOM BLIR SUNGET MED cAPS-lOCK PÅ.

Larry Cigarette fra Somewhere i Nebraska Times sammenlignet de to linjene "Oo baby when you talk like that, you make a woman go mad" and "Aa boby whan yeo tulk lake thet, yeo moke y wemon ga mod" og påstod at hun bare har byttet om på bokstavene, og endringen ikke har noen mening. Men de fleste fansene er uenige, og mener at dette viser at Shakira er veldig dyp - hun liker ikke kaker med mandelfyll.


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!

Asbjørn Slettemark Asbjørn Slettemark godtar ikke dette.

Denne artikkelen har vært med på å kaste svart ekkel maling på Asbjørn Slettemark sine ungdomsminner og ødelegge barndommen hans.