Sjekking

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Sjekk den jenta!»

- Jens Stoltenberg om Justin Bieber


Sjekking er en ting man gjør når en kjeder seg, eller er kåte på ett tildels selvstendig vesen som ikke er konsekvensfritt å forsyne seg av uten samtykke.

Historie "Sjekking" eller "kognitiv manipulasjon" som det egentlig heter, har sitt opphav på Island rund år 300. Det startet som ett fenomen av at Vikinger kidnappet indianere fra Amerika. Behovet for sjekking oppstod når lokale høvdinger var på nye plyndringstokter, og de resterende frie menneskene i vikinglandsbyen måtte tilfredsstille sin sult uten at småkongen Leiv Eiriksson oppdaget at de hadde "spist av hans matfat."

Fenomenet utbredte raskt verden over som en enkel og bra måte å frarøve sine overmennesker eiendom i form av slaver uten å møte konsekvenser. I tidlig middelalder ble rutiner for å avdekke "sjekking" utarbeidet av "Den Sorte Rytter" i Scotland, som ett ledd i å "bevare overmenneskelig hegemoni på godt og vondt". "Sjekkere" ble etter denne reformen ofte steinet ihjel, mens den kognitivt manipulerte fikk en mildere form for avstraffelse, som å bli brent på offentlige bål. Gamle sagn sier at noen fikk den uheldige skjebnen av å bli solgt på slavemarkeder i indre Mongolia som straff. Konsekvensene for denne type avstraffelse var graverende, derav oppstod fenomenet "Mongoloid".

I nyere tid er sjekking regnet som ett bra virkemiddel for fattige mennesker å lure sitt offer på. Overklassemennesker har for lenge siden langt denne type primitive virkemidler fra seg for å tilegne seg en natts selskap eller to, dette gjør økonomien for dem.

"Sjekking" er også ett fenomen befengt med stor skam. Det er derfor det hovedsaklig foregår på sen kveld/nattetid i urbane områder. Hovedbestanden av sjekkere trenger en stor mengde alkohol for å utføre sine syndige handlinger, men få reformer er laget for å stanse dette, da avgiftsinntektene på alkoholsalget holder landene gående.

Fem beste replikker[rediger]

  1. Oi, faren din må være baker!
  2. Gud må ha følt seg snill da han skapte deg!
  3. Ops, jeg tror Macgyver kunne hjulpet deg med de der dersom du hadde gitt ham litt syltetøy og en colaboks.
  4. Blir du med hjem og sjekker rørleggersprekken min?
  5. Vet du, jeg er fra Hameln og er en ekte musefanger.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.