Sjur Nalist

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Sjjur Nalist på sjefsredaktørkonferanse i Biznes i 2017

Sjur Nalist er en norsk journalist og anagramanalytiker. Han jobber som sjefsredaktør i Sørkedalen Nettavis. Der har han dekket en rekke saker, inkludert reportasjen om den omtalte Okkupasjonshagen i Riga.

Personlig liv[rediger]

Sjur Nalist har en master i journalistikk og anagramanalytikk ved det jyllandsk-ortodokse übernigerianske anlegget i Nord-Makedonia (journ.anm). I 2009 flyttet han til Sørkedalen og startet som journalist i Sørkedalen Nettavis.

Viktige avsløringssaker[rediger]

Reportasjen om Okkupasjonshagen[rediger]

Etter timevis med hardt arbeid fikk Sjur Nalist eksklusiv tilgang på innsiden av den kjente Okkupasjonshagen i Riga. Han kunne avsløre i et intervju med sjefen for dyrehagen, Naße Nöhf, at de kjører en omvendt struktur fra vanlige dyrehager. Menneskene sitter altså i bur, mens dyrene styrer parken. "Det er feil", meldte Nalist i den store saken publisert i SN.

Lekkasje av banktransaksjoner[rediger]

Før bakkesettingen av Boeing 737 MAX-flyene i 2020, lekket Sjur Nalist en rekke banktransaksjoner mellom Papergate Technologies Inc. og luftfarttilsynet, gjennom. Dette har ført til mye diskusjon om korrupsjon rundt de nevnte selskapene