Skarnes

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Skarnes er den stolte sentrumsdelen av hovedstaden i Norge og Sverige, nemlig Sør-Odal.

Skarnes har kjente fasiliteter som for eksempel "Skarnes-broa" og Esso'n på Skarnes. I tillegg har presidenten i Skarnes fått bygget verdens største kjøpesenter, nemlig "Parken Kjøpesenter", midt i Skarnes sentrum.

Skarnes er med sine 2 millioner innbyggere den største byen i Europa, og Skarnes har forsteder som omfatter blandt annet Kongsvinger, Sand og Ullern.

SRS[rediger]

Skarnes sentralbanestasjon

Skarnes har et eget jernbanenettverk til å frakte sine innbyggere mellom de ulike forstedene i byen. Knutepunktet i Skarnes Railway System (SRS) er Skarnes sentralbanestasjon, og tog fra stasjonen frakter innbyggere til både Kongsvinger og Ullern. Det sies at man fra Skarnes også kan få tak i tog-billett til Galterud, som visstnok skal ligge et sted mellom Skarnes og Kongsvinger. Det går også an å besøke Nord-Odal, hvor man kan smake på berømte retter som pannerusk (som egentlig er det samme som komle, kompe eller raspeball, litt ettersom hvor i Norges land man reiser. Men hvor man har funnet ut at stekepanne er en bedre tilbredelsesmåte, enn å koke raspeballen. Anbefales!). Det lokale styresettet har i mange år nektet å finansiere tog, men buss er likevel et godt alternativ!

Skarnes har også et av verdens største boligfelt, Tronbølfeltet. Øverst på Tronbølfeltet ligger Damlitoppen, hvor overklassen på Skarnes bor.

Kakekastekrigen på Skarnes[rediger]

Den tradisjonsrike kakekastekrigen som avholdes på Skarnes hvert 20. Skuddår er byens største arrangement, og er verdenskjent. Til og med indianerne fra Nord-Odal kommer for å delta i festlighetene. Konkurransen ble avholdt første gang i år 49 f.Kr, og ble grunnlagt av Leif Kakulfson den tykke (også kalt tjukken). Konkurransen ble sist avholdt Juni 1984, da den daværende visepresidenten av Skarnes gikk av med seieren (takket være juks og utpressing).