Skatval

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Alle har reist

Skatval er ikke akkurat den fineste plassen å bo på. Det finnes en rekke myter om hvorvidt innbyggerne er i slekt med konger fra andre land (f.eks. Sverige, Tyskland, Spania, England osv, noe som er grunnen til den store innavlen i kongehuset), noe forskeren Kornelius Finkleif dokumenterte rett før han dro på en av hans skumleste reiser, nemlig slektsreisen.

Skatval er Norges eneste plass som er i daglig drift.

Næringsliv[rediger]

På vei ned fra fjellet
Stedet for de med ski på beina

I denne bygda kan man finne noen små trekkplastere, nemlig Coop EXTRA og Sladder'Sentralen også kjennt som Landbrukslaget, der bestyreren gjerne står og følger med på hva som skjer i bygda. En annen industri her på bygda er produksjon av hjemmebrent (heimert). Omsetningen av dette står for 7 % av Skatvals BNP. Skatval har også en "frisørsalong" som heter Hårstasen som ikke er der lengre. Det er også en skole der.

Geografi[rediger]

Skatval består stort sett av jorder, skog og fjell, ellers har de plasser som er oppkalt etter kjente personer(f.eks. Røkke, Hegge og Arnstad).

På lokalspråket kalles også Skatval, "de tusen søskenbarns land". Eller et populært kallenavn; Slæktval, pga. den unormalt høye innavlen i bygda.

Reformering[rediger]

På Skatval gifter alle seg med søskenbarnene sine, de kan ikke få barn lovlig med andre enn søskenbarn, søsken og foreldre.

Reisetips[rediger]

Det finnes ingen reisetips til Skatval, bare fra Skatval. Men man kan alltids stikke innom Steinvikholm Slott, Framnes Stadion eller Klæmpen Skistadion. Det er ikke noe reiseselskap som arrangerer tur til Skatval. Men den som stopper der, enten ved å komme med tog eller bil, kan jo ta seg en kjapp tur opp på Forbordsfjellet. Er kanskje ikke å anbefale hvis du har Kols, men utsikten er formidabel.

Referanser[rediger]

Denne artikklen er bygget på ren fakta, og mye av informasjonen kommer fra:

  • Professor Kornelius Finkleif: Dokumentasjoner, bind 3.

Se også, "hei, du er min bror?"