Skruf

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Skruf produseres på gården Hjerpeland i Svarstad i Vestfolt, som ligger på østlandet i Norge, i Europa. På denne gården skruffes snusen opp i plasbokser og legges i ruller.

Skruf består av en blanding av kaffegrut, terester og jord som blandes sammen sammen med litt tjære. Mange norske ungdommer liker å putte litt av denne blandingen opp under leppen. De synes det ser sexy ut, særlig når tennene blir brune, og når leppen råtner bort. Det er også kult å kaste snusen på hverandre, eller legge den igjen under pulten. Da kommer det en deilig saft fra snusen ut. Dette kalles snussaft. Det er enda ikke mulig å kjøpe snussaft på flaske.

Bakesnus lages av de vanlige ingrediensene kaffegrut, te-rester og jord. Dette klemmes sammen til en klump og puttes under leppen. Da tyter det ut. For å lage noe nytt lagde derfor Skruf-fabrikken i Svarstad en ny type skruf. Denne nye oppfinnelsen kalte de porsjonssnus. Dette var en snus som ble presset sammen inn i en brukt te-pose. Da var den lettere å legge under leppa.

Skruf kommer i mange forskjellige smaker. Det kommer litt an på hvilke rester som er igjen på Hjerpeland. Nå i det siste har det vert mye tranbær-te som har blitt brukt. Derfor er det nå mye tranbær på markedet.