Sneglelakk

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne berømte sneglelakken fra L'Oréal Paris har produktplasseringer i filmer som "Titanic" og "Biefilmen"

Sneglelakk er en spesiell type lakk som er laget av snegleslim og et par andre autentiske materialer. Det er ment som et alternativ til neglelakk, men det er også mye brukt som finish/lakk på andre ting, som bl.a. elbiler og kjøleskap.

Opprinnelse[rediger]

Sneglelakk har sin opprinnelse i det gamle Kina, der keisere trodde at det å smøre snegleslim på neglene ga dem bedre forbindelser med gudene. Å jakte på snegler var det bare utvalgte jaktmenn som kunne gjøre, og den mest ettertraktede sneglearten for dette var vaffelsneglen, siden vaffelsneglenes slim hadde en gusjegrønngrå farge som tydeligvis var veldig tiltrekkende etter datidens standarder. Apple hedrer dette ved å la en av fargene til iPhone 12 Pro hete "Waffle Snail Gray".

Etter det gamle Kina var sneglelakk nærmest ikke-eksisterende, frem til 80-tallet, da et stadig større fokus på bruk av miljøskadelige stoffer førte til at sneglelakk fikk oppmerksomhet igjen, bl.a. gjennom puddelrockere. De siste 10 årene har populariteten fortsatt å øke, siden flere og flere influensere har begynt å ta sneglelakk i bruk.

Hva det er laget av[rediger]

Sneglelakk bestod tradisjonelt sett bare av snegleslim, der eneste muligheten for farget sneglelakk var å få slim fra vaffelsneglen som nå er utryddet. I de senere år har man tilsatt farge med greier som løvblad og fuglebæsj, det er tross alt miljøet som står i fokus her.

Folk som av en eller annen grunn bruker sneglelakk[rediger]