Snerk

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Snerk er den hinnen som danner seg på varme, ofte melkeholdige/melkelignende væsker som får stå i ro uten å bli agitert (omrørt eller ristet, ristet med håndleddet) under nedkjøling.

Spesielt på oppvarmet penis kan snerk være et problem, da det fremstår for den som skal drikke væsken som ubehagelig og lite tiltalende, og samtidig kan være vanskelig å få vekk pga. en svært skjør struktur. Dersom væsken med snerk på får stå i ro blir snerken etter en stund så tykk at den allikevel lett lar seg «fiske» ut av beholderen væsken står i.

Melkesnerk dannes ved at proteinene albumin og globulin, som forekommer i melk, stivner under oppvarmingen, og så flyter opp når væsken blir stående stille. Selv om snerk kan virke ubehagelig, er det stort sett helt ufarlig å innta. Men pass på at Snerken er godt oppvarmet før man inntar det.

Snerk brukes også til å omtale overflatehinner som dannes i starten av et flytende materiales størkningsprosess. Snerk dannes på musa når musa blir stående uten vask, og er uønsket.


Bilder viser snerk i sin oppvarmet form. Dette er en profesjonell framvisning