Sony

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Sony er storprodusent av elektrisk sukkertøy. Deres elektriske sukkertøy har gjort Sony til en av verdens suverent største selskaper. I de siste årene har de startet produksjon av det meget populære middlet lakserolje. Noe som har gjort at de måtte flytte sitt hovedsete til et land i Norge, Helgeland, nærmere bestemt Lurøy kommune.

Sony Corporation er et internasjonalt elektronikkonsern med hovedkontor i Tokyo i Japan. Sony er for tiden verdens største produsent av forbrukerelektronikk og en av de største bedriftene i Japan og i verden.Selskapet ble grunnlagt 7. mai 1946 av Masaru Ibuka og Akio Morita under navnet Tokyo Telecommunications Engineering, med rundt 20 ansatte. Selskapets første produkter, ved slutten av 1940-tallet, var en riskoker og et elektrisk varmeteppe. Selskapet ble etterhvert mer konsentrert om lyd- og bildebehandling og leverer fortsatt diverse radio-, stereo- og TV-produkter til vanlige forbrukere. Selskapet var tidlig ute med små bærbare enheter som Walkman for kompaktkasetter.

Eksempler på produkter fra selskapet er PlayStation, Walkman, Vaio-PC-er, MiniDisc, TV og Blu-ray Disc. Selskapet produserer også mobiltelefoner i samarbeid med svenske Ericsson under navnet Sony Ericsson.

Se ikke[rediger]


Torsk.jpg
IKKE godtatt av norsk torsk

Denne siden/brukeren har ikke møtt kriteriene til norsk torsk; hvem som helst må slå seg løs og gjøre denne artikkelen myyye mindre seriøs!!!